Friday, September 11, 2020

Bercuti di Pulau Besar, Mersing 2020 (DAY 2)

Jom sambung cerita Bercuti di Pulau Besar, Mersing Johor - DAY 2 - 21.08.2020.

 
Biru Sebiru Lautan di Pulau Besar, gituh!

Malam tadi tidur nyenyakkk sangat. Aircond sikit punya sejukk. Tapi pagi lagi aku dah bangun, siap siap nak pergi breakfast. kan daku dah bagitahu kan? pakej aku ni makan 3x sehari. so jangan lah lepaskan peluang untuk tidak makan pulak? rugi dah bayar khen~ Tapi itulah, aku breakfast tapi tak mandi. Sempat basuh muka, berus gigi jek HAHHAHAHA sebab apa? sebab air dalam bilik kecik gila. tapi bilik milo, air langsung takda!!! omaigod!!! boleh bayangkan takkk? HAHHAHA hadoiiii. amukan la kawan aku tuh. Tapi takpa, jom breakfast dulu kihkih ;p

view pagi dari depan bilik ;)
tak mandi ke awakkkkk hihihi
breakfast like The King
breakfast tepi pantaii. indahhhhh ;))

Lepas breakfast, makan banyak kaw, kitaorang jalan jalan, orang kata 'morning walk' tepi pantai gituh.. dengan tak mandinya!!!!!!! HAHHAHAHHAHHA kaw hado? kitaorang morning walk ke arah kanan resort... jumpa buaian, jumpa sandbank cantik! macam tak sangka ada sandbank ala ala maldives kat sini kihkihkih. mungkin sebab air surut dan tak berapa nk pasang sangat, tu terjadi si sandbank cantik tu... view pagi di tepi pantai, memang cantik sangatt ;)) sejuk mata memandang walaupun matahari terikkkk hihi








sandbank cantikk...

 
bersemuttttttttttttttttttttttt HAHAHAHA

Dalam 1030am, matahari dah naik tinggi, ayuh la kita pulang ke bilik untuk mandi, berdoa agar air dah ade semula..... dan yes!!! air shower dalam bilik kuat gilaaaaaa, yeayyy! boleh mandii siap siap nak terima 'tetamu' dari KL datang HAHHAHHAHHA 

Sesambil tunggu, sesambil kita lunch pulak. Haaa nampak, kerja aku dekat Pulau ni memang makan makan makan makan jek!!! HAHHAHHAHHA Dalam jam 130pm rasanya, yaya dan anak anak sampai yeayyy!! seronoknyaaaaaaaaa dapat berkumpul dekat pulau sama sama ;)) sampai je terus check in, lunch dan siap siapkan anak anak yang dah 'berzikir' dekat mummy nak mandi pool nak mandi pool. HAHHAHHAHHA eksaited kot!

yeay dah sampaiii daaaaaaa
tengah hari buat pun cantik. lagi panas lagi cantikkkk.. indah!
tersama tema pulak kita hihi

 
'madu kecik'

Walaupun aku terliur nak mandi sama budak budak ini, tapi membayangkan aku dah bersiap untuk OOTD di tepi pantai, lalu ku tolak tepi hasrat ku hihihi.. mandi laaa puas puas anak anakkk.. lepas ni mama ida mummy dan mama milo nak OOTD HHAHAHHAHHA hahh tepihhhhhh ;p

Dalam jam 5pm, just nice kitaorang semua bergerak ke arah kiri resort untuk ke Jeti Kayu yang teramat famous dekat Pulau Besar, yang terletak di Bayu Lestari Resort. Famous sebab Hanis Zalikha pergi bercuti dengan laki dia. HHAHAHHAHA kitaorang kan cepat terpengaruh dengan retis kihkihh. Jeti Kayu ni terletak paling hujunggggg pulau, and guess what? kitaorang jalan kaki jek!!!! bapakkkk penatttt HAHAHAHHA gigih okk gigihhhhh

Tapi sempat lah singgah dekat kedai air buah, beli air buah buat bekal di sepanjang jalan HAHHAHA apooooo? macam jauh benor... sebelum sampai di Jeti Kayu, singgah dulu di buaian semalam. kali ni yaya nak bergambar pulekk.. puas buat video, puas amik gambar, ayuh kita jalan lagii ke depan, cari Jeti Kayu Jeti Kayu

yeayyyyyyyyyyy berkumpul juaaaaaa
laffff you alll ;))

Sesampai je dekat area Jeti Kayu, allahu cantiknyaaaaaaaaaaaaaa.. kayu usang je pun, tapi cantik untuk kita OOTD ya ya ya ;p Tenkiu para husband yang gigih melayan kitaorang, while mak mak kaw ber-OOTD, anak anak sibuk main pasir pantai, sampai terbaring baring yekk HAHAHAH main laa nakkkkk.. asalkan bahagia, jangan nangis ya! mak mak nak buat video pulakk ni HAHHAHAHHAH

tu diaaaaaaaaaaaaaaaa Jeti Kayu Viral

cantik sangat view dekat sini

K A W A N S E L A M A N Y A
gaya sombong katanya HAHHAHA macam nak kene hempuk je sekor sekor niii 
 
tak lompat tak sahhhhh
B A H A G I A C A R A S A Y A
haah, laki aku memang sejenis melayan bini dia. nak tangkap gambar ke, nak amik video ke, 
ape aje lahhh. rezeki laki namanya
korang, doakan aku bahagia tau? aku doakan korang jugaaa, 
sesiapaaa yang membaca blog aku ni... amin

 
BILA tiba masanya, pasti akan tiba 'si dia' itu.. 

Oh ya korang, dekat Jeti Kayu ni, ada jugak Buaian Kayu. menghadap ke sunsett. Allahu cantiknyaaaaaaaaaaaaa SUBHANALLAHHHH . cantik sangat! Tapi hazab bedah betul laaa nak naik buaian kayu tuh.. nampak macam eh eh senang je ni, tapi disebabkan dia tinggi, jadik gayat terumbang ambing gituh.. tapi enjoy jugak walau cuma seminit dua je aku duduk situ HAHHAHHAA 

gayat hoihhhhhhhhh, dengan angin kuatnya, dengan bergoyang nya... alahaiiii....

MasyaALLAH, cantik kan sunset?

Tak lama mana pun kita lepak dekat situ, dah nak magrib, kita pun gerak la. ingat kan? kita jalan kaki niii.. magrib ni... ada anak anak ni, ayuh pulang laaaaa hehe. Tapi puas hati sangattt dengan kawasan OOTD Bayu Lestari Resort ni. Korang kalau nak ke pulau besar, stay lah resort ni, setiap minit korang leh amik gambar dekat Jeti or Buaian Kayu tuh heheheheh ;p

 
maafkan 'madu kecik' saya, moody sikitt. mummy tak bagi main pasir kot? hihi

ehh tak habis lagi? HAHHAHAHHAHA ampun...

Sesampai je bilik, terus mandi, allahu belengasss habisss berpeluhhh habissss busukkk hahhaha... Siap siap nak dinner, ehh makan lagi? HHAHAHHA yee percutian kali ni, aku tak sempat nak lapar yekk.. asik makan makan makan.. dinner jam 830pm. makan ramai ramai, seronok!!! borak non stop ;)) lama tak berkumpul.. ini pun tak cukup korum.... dekat KL kita busy wakk, dekat pulau jugak kita berkumpul yekkk ;p

Borak non stop, sampai dah pukul 12am, patut laaaaaaa mengantukk. ok bai... jom tidur, esok masih ada lagii tapi milo dah nak check out besokkk.... i cryyyy ;(


Kira-kira

Air tembikai = RM5

No comments:

Post a Comment

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page