Thursday, April 23, 2020

Beli Kurma Online di Berkat Madinah

Salam PKP.. macam mana hari korang? aku sihat jek. Masih follow PKP, keluar bila perlu dan duduk rumah ontok ontok HAHHAHAHA. Sedih rasa hati kan korang? Dah la bulan puasa makin dekat, kita tak dapat menjalani ibadah macam selalu. Tapi korang semua jangan risau, bekalan kurma senang didapati walaupun korang tak boleh keluar membeli. Beli kurma secara online di Berkat Madinah je. Senang sangat! Semua nya dihujung jari je. Korang klikk klik klikk, kurma sampai depan pintu rumah ;)) Alhamdulillah ;)) At least, Ramadhan kita ada juga kurma ;(

Beli Kurma Secara Online di Berkat Madinah Online

Macam biasa aku, seperti tahun tahun yang sebelum ini, kurma aku memang datang dari Berkat Madinah jek. Kalau tahun lepas aku pergi ke kedai untuk memilih kurma sendiri, dapat rasa percuma, hihi, tapi tahun ini, tidak lagi. Huwarghhh sedih!!!! Tahun ini aku hanya mampu membeli kurma secara online sahaja. Tak dapat nak rasa rasa ;p Tapi disebabkan aku peminat tegar kurma Berkat Madinah, so aku dah tahu kurma mana yang aku nak beli. Korang suka kurma jenis apa? Kesukaan aku sampai bila bila, Kurma Ajwa. Dengar nama je aku dah leleh. hihi

Ajwa AlMadinah AA, all time favourite ;))

Untuk pengetahuan korang, kurma di Berkat Madinah didatangkan 100% khas dari Madinah tau. Fresh fresh belaka dari Madinah. That why pilihan aku, kurma dari Berkat Madinah setiap kali tibanya Ramadhan. Setiap kali tiba Ramadhan, Berkat Madinah akan bekalkan kita stok kurma yang fresh, baru dan kurma keluaran baru, bukan stok lama lama punyaa... Cuba korang rasa, memang terasa kesegaran kurma tu. Kurma di Berkat Madinah boleh dibeli secara borong mahupun pembelian runcit. sikit sikit pun xpe. Tapi, selalunya aku akan beli borong terus , berkotak kotak. Pastu siap agih agihkan kepada keluarga dan kawan-kawan. Kalau tibanya Ramadhan, memang akan sesak orang  memborong berkotak kotak kurma, kadang untuk makan, kadang untuk didermakan. Allahu, baiknyaa hati korang..... Semoga murah rezeki kan? ;)) Jangan risau korang, insyaALLAH, kalau beli borong, Berkat Madinah memang akan bagi harga yang terbaik untuk kita. Memang berbaloi dan tak rugi dengan kesegaran kurma yang diberikan. .

Ada beberapa jenis kurma, antaranya adalah :

1. Kurma Saudi
  • Ajwa (Kurma Nabi)
  • Safawi Al-Madinah
  • Mabroom Al-Madinah
  • Sukary Rotab Saudi (Kurma Madu Saudi)
Ajwa A

Ajwa VIP

 Safawi
Safawi Al-Madinah

Mabroom

Mabroom Al-Madinah


Sukary Rotab Saudi (Kurma Madu Saudi)


2. Kurma Tunsia
  • Kurma Deglet Noor (Tangkai Tunisia) 
Ada dijual dalam beberapa kilo yang kita boleh beli. Antaranya 400g - 1 Carton ada 12pack, 500g - 1 Carton ada 12pack dan nak beli sekali banyak pun boleh, terus beli 5KG.




3. Kurma Palestine

4. Kurma Medjool 
  • Kurma Medjool Dates Large
  • Kurma Medjool Dates Super Jumbo




5. Kurma Piarom
  • Piarom Mariami Super Jumbo
  • Piarom Mariami AA
  • Piarom Mariami A




6. Kurma Sultan Rotab Mazafati


7. Kurma Madu

Yang mana pilihan korang? Tapi kan, kalau korang tengok dekat website Berkat Madinah sekarang, ada jualan PROMO yang sedang berlangsung. Murah murah jadiknya semua kurma kurma tu. Jangan lepas kan peluang korang. Ini masanya nak berjimat HAHHAHHA zaman PKP kan, semua nak jimat kihkih. Korang jangan risau, kan tadi aku cakap, Berkat Madinah ada servis delivery sampai depan pintu hihi.

Jom Shopping Online Kurma klik : https://shop.madinah.com.my/collections/dates-kurma


Untuk pengetahuan korang, Berkat Madinah ada dua servis delivery. Satu delivery biasa ke seluruh Malaysia dan satu lagi EXPRESS DELIVERY dalam kawasan Klang Valley dalam tempoh 90minit sahaja. Haaaaa, best kannn? Korang just klikk klik mana kurma yang korang nak, then check out, dalam masa 1jam30minit, kurma korang akan sampai. (dalam kawasan Klang Valley tau) . Jangan pulak yang korang duduk dekat Penang, dok mengharap kurma sampai dalam masa sejam hikhik.. Yang jauh jauh tu, boleh jugak delivery, jangan sedih, kan tadi aku bagitahu, boleh delivery ke seluruh Malaysia? Tapi korang kene sabar menunggu dalam masa beberap hari, baru kurma korang akan sampai. haaaa gituew... paham kan?

So, tunggu apa lagi? Jom Beli Kurma secara online di Berkat Madinah sekarang!! ;)) Berikut aku lampirkan sekali senarai harga, senang korang nak beli refer harga harga tersebut. OKAY?





Express Delivery Area Klang Valley :  KLIK delivery.madinah.com

Normal Delivery Berkat Madinah : KLIK shop.madinah.com 


SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN

1 comment:

  1. kalau dapat kurma ajwa vip tu sedap jugak. Selamat berpuasa!

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page