Monday, January 6, 2020

Kereta sewa murah di Kuching

Kereta sewa murah di Kuching | Lamanya tak pegi Kuching, Sarawak. Last pergi tahun bila ntah. aduhhh. Korang? Sini aku nak kongsi dengan korang, dekat mana nak cari kereta sewa yang murah murah di Kuching Sarawak. Mana lah tahu, cuti sekolah bulan Mac 2020, korang nak pergi bercuti dekat Kuching Sarawak kannn. ;)) 

Kereta Sewa Murah di Kuching

Kereta sewa murah di Kuching | Aku rekemen korang untuk sewa dengan Cikgu Halid ni. Ada macam macam jenis kereta untuk korang sewa. Datang untuk berhoneymoon ke, datang satu family besar ke, datang rombongan sekolah, rombongan pejabat dan macam macam lagi, ada banyakk sangat jenis kereta untuk korang. Antaranya ialah :

 MYVI
 VAN HIACE

ALZA



BEZZA



Banyak kan? Kalau macam aku yang berdua ni, aku suka kereta kecik kecik jek. Myvi ke, saga ke, axia ke, cukup laa untuk travel berdua hehe. Tapi kalau korang ramai, elok la sewa kereta yang lebih besar untuk keselesaaan korang. Harga pun tak banyak beza kan? mampu bayar punyaaaa hee :) Oh ya cerita pasal harga, mesti korang nak tahu bajet untuk kereta sewa ni kan? 

  • Axia RM100/perday
  • Myvi RM120/perday
  • Saga flx RM120/perday
  • Bezza RM130/perday
  • New Myvi RM130/perday
  • Alza RM170/perday
  • Exora RM180/Perday
  • Innova New RM250/perday
  • Vellfire RM650/perday/with driver RM800
  • Perdana RM550/perday
  • Van Toyota Hiace RM250/Self drive /RM280 With driver

Okay lah kan. Bagi aku harga yang ditawarkan agak berbaloi. Kiranya kalau aku ada rezeki untuk sampai ke Kuching lagi sekali, memang aku akan guna servis kereta sewa ini. Aku memang rekemen kalau korang datang secara kumpulan, boleh sewa Van Toyota Hiace tu. Nak lagi mudah, tak yah pening pening nak fikir banyak, sewa sekali dengan driver. allahu senang sangat percutian korang nanti!! Boleh laa happy happy tanpa sesat barat kihkihk... baru RM280/day kan? Hiace ni boleh muat berapa orang? dalam 12 orang kan? Jom kita buat matematik sikit.....

RM280 / 12 orang = Seorang RM23.30 / sehari. murah kan????? gitu lah senang kira. Lagi ramai lagi murah. Ayuh laaa travel beramai ramai yekkk. hehe. 






Kat bawah ni aku sertakan sekali info untuk korang jika berminat nak sewa..


Macam biasa, kalau korang berminat nak sewa kereta di kuching, boleh la contact mereka :
Halid www.wasap.my/60168639924 (klik)
Alamat : K.S.A.S Company 
Pusat Komersil Swan, No.19, Lot 14458, Section 65, 
KTLD, Tingkat 1, Batu 4, Jalan Matang, 
93050, Kuching Sarawak.

No comments:

Post a Comment

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page