Tuesday, August 20, 2019

Beli lampu kipas di Kedai Lampu Puchong

Sebelum apa apa, aku nak share kedai lampu paling murah aku pernah jumpa. aku tahu mungkin dah ramai yang tahu mengenai kedai lampu ni. TAPI tak salah kan aku nak share. hihi. Aku beli semua lampu dan kipas di Kedai Lampu 'Houses Lighting' di Puchong. Suatu ketika dulu, kedai ini pernah menjadi viral sebab kemurahan dia. Bagi aku, yang dah beli banyak kali jenis lampu di sana, aku rasa memang murah sikit dari kedai yang lain. HAHHAHAHHA

tadaaaa ini lah hasilnyaaa hukhuk

Untuk persiapan rumah ni, apa yang aku beli dekat Kedai Lampu Houses Lighting Puchong ni?  Actually korang memang kene buat list dulu sebelum korang sampai kedai lampu. sebabnya sampai sana memang berjutaaaaaaa lampu korang akan nampak tau. penat nk pilih .. Semua pun mendongak jekk. sakit tengkuk aku balik dari kedai lampu ni HHAHAHHAHA. Okay, now, meh aku senaraikan lampu kipas dengan harga sekali. khas untuk korang yang bertanya. .


Kipas aku beli 4 buah tapi yang gunanya adalah 3 buah jek. Lagi sebuah aku jual balik sebab salah beli. hikhk. sebabnya bilik ketiga aku nak buat bilik baju kan, so kene kipas yang kecik sikit. So aku dah tersalah beli HAHHAHAHHAHHA, buat list pun salah, acena? Kalau tak buat list, lagi merapu aku beli muahahahaha ;p ... Aku beli 3 buah untuk master bedroom, guest room 1 dan ruang tamu jekkk... Aku beli jenama Panasonic BAYU 5 bilah warna kelabu RM282/sebuah ;))

surface downlight round RM37 untuk 3 bilik 
surface downlight untuk guest room 2 dan dry kitchen RM119
Lampu untuk ruang makan. kemain berjuraii hihihi RM169
Lampu untuk Balkoni RM69
Lampu untuk Entrance RM69

Lampu untuk kedua dua toilet. Pakai lampu panjang LED , RM23/pc 
Aku beli 4 sebab nak letak dekat kedua dua toilet, di yard (wet kitchen), lagi satu spare gitueww hihihi padahal terbeli lebih lagiii HAHAHA


Tak sangka banyak jugak duit keluar nak beli kipas lampu ni. hukhuk. padahal dah cari yang murah murah jekk.. pun  seribu lebih jugak habis huuuuu~ dalam kata aku buat list dan plan sesiap pun ada jugak yang aku TERbeli lebih. aduhhh. salah percaturan pulekkk.. tapi aku jual semula dah dekat FB/IG. settle da semuanya hihi dapatlah pulangan semula duitnyaa ;p

sini ada nama dan alamat kedai. resit harga lain sebab campur beli dengan lampu orang lain. hehhehhe
dah siap pasang!

Jumlah keseluruhan beli lampu dan kipas :
Kipas RM282 x 3pc = RM846
Lampu panjang LED RM23 x 3 = RM69
Lampu Pendant RM169 + mentol bulb RM18x3 54 = RM223
Lampu Pendant RM69 x2 + mentol RM18 + RM24 = RM180
Lampu ceiling RM37 x 4 = RM148
Lampu ceiling RM119 x 2 = RM238
Total RM 1,704.00

No comments:

Post a Comment

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page