Tuesday, August 27, 2019

3 Tips Penjagaan Rambut Anti Kelemumur dengan SAFI SHAYLA

Hello wanita bertudung! Eh wanita yang tak bertudung pun ! Korang ada masalah kelemumur tak? Aku geram tau. Kadang kadang kelemumur ni sekejap je dah datang.. Baru pakai tudung tak 24jam pun. Ishh gatalnyaa yak amat kan?? Baru-baru ni aku ada cuba syampoo jenis SAFI SHAYLA. Kawan aku cakap, SAFI bagus untuk atasi masalah kelemumur ni. So aku pun gigih nak cuba. HEHE , DAN guess what?????

SAFI SHAYLA Anti Kelemumur

Sejak pakai Safi Shayla Anti Kelemumur ni, aku rasa kepala aku dah sedikit ringan daaa. Tak da gatal gatal sangat bila aku bukak tudung selepas beberapa jam dah berhijab ni kan? So meh sini aku nak share dengan korang semua, 3 tips penjagaan rambut anti kelemumur dengan SAFI SHAYLA  Anti Kelemumur..... senang sangat! 3 STEP SAHAJA! Simple ;))


Langkah 1 :

Langkah pertama, kita guna Minyak Rambut Safi Shayla Anti Kelemumur (100ml) . Apa fungsi minyak ini? Minyak Rambut Safi Shayla adalah menjadikan rambut lebih lembut, memberikan kilauan rambut sihat dan mengurangkan kelemumur serta menyegarkan dengan sensasi dingin.. 

Antara kandungan Minyak Rambut Safi Shayla Anti Kelemumur (100ml) ialah : 
  • minyak organik Habbatus Sauda (memberikan kelembutan & nutrien kepada rambut)
  • minyak zaitun tulen (memelihara, melembapkan rambut kering dan kusam)
  • mentol (memberikan sensasi dingin kepada kulit kepala untuk kesegaran dan mengurangkan kelemumur dan berminyak)



Langkah 2 : 

Langkah kedua, barulah korang pakai syampoo Safi Shayla Anti Kelemumur (320g). Syampu ini adalah untuk menghapuskan 99.9% kulat yang ada di kepala kita yang mana ianya lah yang menyebabkan kelemumur dengan haruman sehingga 48 jam. Korang kene tahu, pemilihan syampu yang tepat adalah PENTING untuk kesihatan rambut kita. Salah pilih syampu, no point kita basuh rambut kita hari hari tau....! 

Macam mana nak pakai syampoo Safi Shayla Anti Kelemumur?
Okay macam ni, selepas korang letakkan Minyak Rambut Safi Shayla Anti Kelemumur, basahkan rambut korang dengan air suam dan letakkan sedikit syampoo Safi Shayla Anti Kelemumur. Urut rata diseluruh rambut korang. Urut rata selama beberapa minit. Bagi semua helaian rambut terkena dek syampu tu tau....

Lepas tu, korang kene bilas lagi sekali dengan air suam. Untuk pengetahuan korang, air suam dapat membantu menanggalkan segala kotoran, minyak degil , kelemumur di kulit kepala kita tau. Kalau korang tak de water heater dekat rumah, xpe, masak lah air hikhikhik! 

Antara kandungan Syampoo Safi Shayla Anti Kelemumur (320g) ialah :
  • micro bamboo charcoal (bahan semulajadi untuk menghilangkan minyak dan bau kepam dari kulit kepala dan rambut)
  • habbatus sauda (menghalang pembiakkan bakteria)
  • micro ZPT Complex (bertindak sebagai agen anti kelemumur)


Langkah 3 :

Langkah terakhir, gunakan Safi Shayla Refreshing Scalp Mask Dandruff & Itch Control (160g). ianya bertindak untuk menyegarkan kulit kepala selain membantu mengurangkan kelemumur ke atas 100% dari cucian pertama. Dengan secara langsungnya, akan tiada lagi bau kepam dan gatal kepala kita. Haruman wanginya akan kekal selama 48jam selepas penggunaan bersama ketiga tiga produk Safi Shayla Anti Kelemumur ini yang mana untuk makluman korang, ujian makmal telah dilakukan sebanyak 5 kali.

Dinasihatkan selepas kita syampu rambut kita, pakai la perapi ini dan bilas bersih dengan menggunakan air biasa je. tak payah guna air suam pun. air paip tu pun okay jekk. Kenapa? air biasa ini bertindak untuk mempercepatkan perapi meresap ke dalam rambut dan akan memperbaiki struktur rambut dengan kadar yang cepat!

Kandungan Safi Shayla Refreshing Scalp Mask Dandruff & Itch Control :
  • micro bamboo charcoal + minyak organik habbatus sauda + mentol



Haaa yang bestnya, bila kita beli produk Safi Shayla berharga RM35 ke atas, kita akan dapat Limited Edition Sling Beg 'We Bare Bears'. Ada empat design yang kita rasa geram sangat ! comel sangat! Kalau dapat dekat anak buah aku ni, sure tak lepas.... kompem sampai bawak tidor!! hihihi. Haaa korang jangan lepaskan peluang okay? Aku dah kumpul ke empat empatnya sekali! heeee ~ jangan jeles! hihi

 Dengan pembelian produk Safi Shayla berharga RM35 ke atas, kita akan dapat Limited Edition Sling Beg 'We Bare Bears'
tadaaaaaaaaaaaaaa. comel kan? apa lagi tunggu? pergi ke hypermarket berhampiran korang untuk dapatkan Sling Beg We Bare Bears yang comel sangat ini sebelum habis di pasaran...

INFO LANJUT : WEBSITE SAFI 

1 comment:

  1. Produk SAFI rebranding untuk jadi lebih menarik sekarang ni :D

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page