Sunday, February 11, 2018

RenoSkin Medic Serum | Penawar Untuk Eczema & Kulit Sensitif

Hai korang, lama tak bersiaran. agak busy hehe. Update je blog terus kita nak ceritakan sesuatu yang BEST dekat korang semua! Thank you Neyra kenalkan kita dengan produk serum yang palingggggg  berkesan untuk muka kita, Kenapa kita suka pakai serum? sebab apa? Kulit kita ni sensitif wakkk. Asal terlebih sejuk je, terus kering menggelupas. Asal terlebih sunburn je, naik lah jerawat muka kita wakk. aduhh sedihnyaaaa kita wakkk huhu ~ Tapi kini kita tak risau sangat dah dengan adanya RenoSkin Medic Serum. yeayyyyyyyyyyyyyyy ;))

RenoSkin Medic Serum

Apa itu RenoSkin Medic Serum?
RenoSkin Medic Serum merupakan produk generasi terkini hasil penyelidikan saintifik khas untuk merawat Eczema dan kulit sensitif. RenoSkin Medic Serum dihasilkan dari komponen campuran herba semulajadi bersama bahan aktif ekstrak Vitamin E dan A, menjadikan ia lebih berkesan 70-80 kali ganda berbanding vitamin sintetik. RenoSkin Medic Serum juga kaya dengan pelembap semulajadi.  RenoSkin Medic Serum ini dicipta khas untuk pengguna yang ingin bertukar dari produk berasaskan bahan kimia kepada bahan semulajadi dan penggunaanya sesuai untuk bayi sehinggalah orang dewasa. 


Korang semua jangan risau, RenoSkin Medic Serum ini telah didaftarkan dibawah kilang yang bertaraf GMP (Good Manufacturing Practice) dan telah lulus KKM (Kementerian Kesihatan Malaysia) dengan nombor pendaftaran KKM NOT 161106450K.

Testimoni menggunakan RenoSkin Medic Serum?
Untuk pengetahuan korang, ramai yang sudah mencuba RenoSkin Medic Serum ni. RenoSkin Medic Serum terbukti keberkesanannya mengubati pelbagai jenis penyakit kulit seperti kulit menggelupas dan kering seperti aku, ruam lampin, kulat air, kurap, kulit berpanau, kudis buta, gatal-gatal kulit, kulit kemerahan, kulit berdarah, luka-luka kecil dan eczema dewasa mahupun bayi. Kalau kita scroll down instagram, kita akan nampak pelbagai testimoni yang mana RenoSkin Medic Serum mampu mengubati eczema.






Video Testimoni


Pengalaman menggunakan RenoSkin Medic Serum?
Baru-baru ni kan aku pergi holiday di negara sejuk, balik je seminggu dari Hong Kong, kulit menggelupas teruk, kering dan di area mulut dan dagu jadik gelap kehitaman pulak. Tak tahu lah kenapa boleh jadik macam tu, tapi aku sedia maklum dan redha sebab aku tahu kulit aku memang sensitif pun dengan apa jua perubahan cuaca. So tepat pada waktunya RenoSkin Medic Serum ni hadir dalam hidup aku. HAHHAHAHHA meh nak cuba bagi hilang semua masalah kulit aku ni. adoiyaiii. tak senang aku nak selfie asik bermasalah je dengan kulit HAHHAHAHHA

Aku start pakai RenoSkin Medic Serum setiap pagi selepas aku cuci muka. Aku akan pakai toner, serum dan bedak sahaja. Yela, aku tengah hadap kulit menggelupas kan, tak berani lah nak bermake up bagai. Mak is redhoooo~ so setiap hari aku ulang step yang sama. dan selepas seminggu aku tengok ada sedikit perubahan dekat muka aku. Kulit menggelupas yang kering tu dah tak da. Walaupun area dagu dan mulut masih ada gelap kehitaman tapi tak pa, aku akan tetap teruskan penggunaan RenoSkin Medic Serum ni. aku berharap lagi sebulan, semuanya akan hilang yeayy! sujud syukur aku! HAHHAHAHA

gigih ke idok aku selfie dengan baju ,tudung dan ditempat yang sama sebab nak tahu perubahan muka aku selepas seminggu menggunakan RenoSkin Medic Serum ;))


Untuk pengetahuan korang, bahan yang digunakan di dalam RenoSkin Medic Serum adalah 100% semulajadi, tiada pewangi sintetik dan tiada paraben. Bahan-bahan yang digunakan adalah :

*Ekstrak Buah Zaitun 
- Mampu merawat dan membuang sel kulit mati
- Menghilangkan tanda tanda penuaan kulit kerana kaya dengan anti oksiden
- Mengatasi masalah kulit berminyak kerana ia mengawal aktiviti kelenjar sebum

*Herba Rosemary
- Mampu melindungi kulit dari radikal bebas dan cahaya matahari
- Meremajakan kulit dengan penggantian sel sel rosak
- Aroma terapi yang menenangkan minda pengguna

*Ekstrak Kelapa Asli
- Mampu mempercepatkan proses membaikpulit kulit rosak
- Membantu masalah kelemumur dan kulit kering


Apa Kelebihan RenoSkin Medic Serum?
  • Meredakan eczema dan psoriasis
  • Melembapkan kulit
  • Merawat & mencegah ruam lampin
  • Merawat jangkitan kulat & bakteria
  • Merawat luka melecur
  • Menyuburkan rambut
  • Menghilangkan regangan kulit
  • Memudarkan pigmentasi
  • Memudarkan parut
  • Merawat gatal-gatal, merah dan alahan kulit

Berapa Harga RenoSkin Medic Serum?
Harganya RM65 (Semenanjung Malaysia) dan RM69 (Sabah Sarawak). RenoSkin Medic Serum didatangkan didalam botol dengan mengandungi 80ml. Tekstur RenoSkin Medic Serum ni dalam bentuk cecair yang tak berapa nk cair dan pekat. Sedang elok je dia. hehe. Sekali pam je tau korang. Jangan pam berkali kali. Dengan satu pam kecil sahaja dan mampu kita sapu diseluruh muka kita. Aku paling suka bau dia . Wangi sangattt. Bila serum ni meresap dekat muka kita, rasa lembap jek.... ya ampun seronokkk bila terkena dek kulit yang sedang menggelupas itueww hahaha padan muka dia! 

saiyang bila nak holiday lagi? kita dah tak takut dengan cuaca sejuk! hihihii


So far, aku berpuas hati dengan hasil seminggu aku cuba RenoSkin Medic Serum. Aku akan terus menggunakannya sampai habis sebotol. Harapnya ketika tu kulit aku akan bertambah baik. Dan pasti aku tetap setia dengan RenoSkin Medic Serum. Korang kalau ada masalah kulit, cuba lah guna RenoSkin Medic Serum ni, mana tahu serasi dengan kulit korang kan? Tak yah membazir sangat dengan produk produk kecantikan yang lebih mahal. Hok ni murah jewwww ditambah pulak 100% semulajadi! Ayuh bertukar !! ;))


Nah info untuk korang :
Instagram : @renoskin_official
No Tel : 016 490 7155
Booking Via WhatsApp : 
www.wasap.my/60164907155/renoskinblog





No comments:

Post a Comment

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page