Wednesday, February 21, 2018

Moh la kita berlari setiap bulan ;p

Azam tahun 2018 ni nak kurus. HAHAHAHHAHAHA kelakar dan cliche sangat dengar azam tu kan? Aku syak tetiap tahun itu jelaaa AZAM aku TAPI tak pernah tertunaii kihkihkih. So aku nak ubah azam, aci tak? aku nak ubah azam kepada nak kurus menjadi nak FIT. kofkofkfokoff. mempoyo jelaa bunyik nyerrrr~ tapi betul laaaaa. Metabolisme badan aku dah slow. makan sikit je dah gemok. Padahal aku makan sikit je tau! Tak de pon nak melantak macam laki aku tuh HAHAHHAHA tapi tetap aku juga yang gemok dari dia. tak faham tak faham hukhuk..

Aku sendiri tak pasti boleh nak dapatkan balik berat ideal aku HHAHHAHAHA. Tapi tak pela, kita cuba kan? So langkah pertama yang aku buat adalah masuk larian yang dianjurkan. kofkfoff. orang kata, pergi jelaaaa jogging tiap2 petang dekat tasik tu haaaa. FREE je. Ni buat apa sampai nak masuk larian berbayar bagai bagai. HAHHAHHA Aku kalau benda FREE FREE ni aku banyak culas... yelaa sebab free kan, so nak tak nakk je aku buat kang...... malas laaa busy laaa. so memang takkan laaa aku pergi tasik itu untuk berlari HHAHA percayalahhhhhhhhhhhhhhhhhh

KL World Urban Run - 5km Open Women

Tapi bila acara larian yang berbayar ni, aku PASTI akan pergi jugaaaa!!! Sebab apa? sebab DAH BAYAR!!! HAHHAHAHHA taknak membazir, so mohon la kita berlari juga walau malas macam mana sekalipun.. walau TIDUR bangun lewat itu paling HEAVEN tapi mak redhooooo. mak kene berlariiii nakkkkk HAHHAHAHAHA demi mu berat badan ideal. hkhkhikhik . Dan yang bestnya bila larian berbayar ni, kita akan dapat MEDAL yeayy!!! itu paling aku nak sekalii. hehe , nak gantung nak tayang pada anak cucu ehhh##.. Ohhh tapi bos aku cakap, masuk larian macam ni, ada sijil so boleh masuk dalam SKT tau! wahhhhhhhhhh. 100% lah markah aku untuk aktiviti luar bidang hikhikhik. ;))

pukul 7am terpacak dekat Dataran Merdeka, sejenis gigih kan? hihi


 5KM, jadik laaa dari tidur saja dirumah mertenak lemak, haha

 
YES Finally !

Setakat ini, aku baru masuk larian pada bulan Februari 2018 hari tu, itu pun pergi beramai ramai dengan budak budak office. larian macam ni seronok ramai ramai, walaupun stamina lain lain, tapi tak pe, jumpa di garisan penamat okay HAHHAHHAHA . Aku cakap dengan laki aku, aku nak masuk larian tetiap bulan. Setiap bulan mesti masuk satu larian. Dia cakap OKAY! Tapi aku bijak sikit, aku tarikkkkk dia larik sekali dengan aku HAHHAHAHH kaw ingat kaw dah kurus kaw tak kena larik? in ur dream. HAHHAHA suami yang baik adalah suami yang menyokong semua aktiviti si isteri. So bang, marilah berlari bersamaaa samaaa kofkokokff. Jangan harap aku bagi dia tidur tak aci okay! HAHHAHAHAH #sejenisdengki ;p

semua berjayaaaaa sampai ke garisan penamat yeayy!

Dan sekarang ni, aku dah register larian untuk bulan Mac dan Ogos. Untuk bulan bulan lain, aku masih mencari larian yang murah murah dan dekat dengan rumah hikhihik... Sekali register below RM50 okay. waduhh, demi mu lemak. baiii moneyy..... 

 
  untuk larian  KL World Urban Run - 5km Open Women ni, aku lari sungguh sungguh tau. Even aku dah penat, aku tak lari dah tapi stil jalan laju. akhirnya, aku sampai di garisan penamat selepas 35minit. 35minit untuk 5KM, okay tak? laki aku cakap permulaan OKAY . HAHHAHAHA lepas ni kene buat macam bos aku, 5KM 20minit je weii. patah kaki HAHHAHAHA

wish me luck ;)

2 comments:

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page