Thursday, February 22, 2018

Tips Kurus dengan C-TriMax Malaysia

C-TriMax Malaysia | Tips Kurus Tanpa Berlapar | Azam KURUS tahun 2017 telah dibawa ke hadapan HAHHAHAHA. Makanya, azam nak kurus pada tahun ini diteruskan lagi kihkihkih. Heyy susah la nak kurus. Nak kene jaga makan lahhh, tak boleh makan itu tak boleh makan ini. heyy nak marahh niiii. angin satu badan kalau tak makan sedap sedap ni. kofkofff ;p Aku sangat tak kisah kalau nak suruh exercise ke tapi jangan suruh aku tinggal makanan , boleh murung satu harii. HAHHAHAHAHHA Tapi kan korang, dengan C-TriMax, kita boleh kurus tanpa berlapar !!! WOW sangatt ni.. ayuh cuba!

 
yeayyyy my C-TriMax already here!!!!

 Tips Kurus dengan C-TriMax


Bila aku google pasal C-TriMax ni, oOoo dah ramai rupanya yang berjaya menurunkan berat badan bila ambil C-TriMax. Ada yang sekotak dah mula nampak penurunan, ada yang seminggu dua dah boleh pakai seluar lama. wahhhh ini yang aku suka dengar ni. laju laju, aku order C-TriMax. yeayy cepat sampaiii ;)) semangat nak kurus membuak buak kihkihkih . nahhh aku letak sekali testimoni. sajaaa nak bagi korang membuak buak juga sama dengan aku weeeee ;p






Apa itu C-TriMax?
Minuman tambahan untuk mereka-mereka yang ingin menurunkan berat badan. C-TriMax juga merupakan agen pembakar lemak juga.. Bagusnya C-TriMax ni, ianya adalah supplement kurus yang tidak perlu berlapar. Kurus tanpa berlapar! Enak kan? Bagi sesiapa yang tidak boleh tinggal makanan, C-TriMax adalah paling sesuai untuk kita semuaaaaaaaaaaa ;))


Yaaaaa, korang jangan risau, C-TriMax adalah produk yang lulus KKM. Selamat diminum yaaa korang... Tapi, korang kene ingat, dengan pengambilan C-TriMax ni, korang wajib minum air yang banyak... Nak tahu kenapa? Sebabnya lagi banyak kita minum, lagi cepat proses pembakaran lemak kita. So, jangan lupa minum air dengan banyak ya? nahh jadual jumlah air mengikut berat badan korang sendirii. macam aku, aku kene minum 3liter ke bawah hihi. so dah tahu kan berat aku berapa? diam diam sudahhh shhhhhh shhhh kihkih #mokdahweiii



Kandungan C-TriMax 
Kalau produk dah LULUS KKM, harus lah HALAL untuk diambil, ye kan? 100% kandungan C-TriMax adalah dari buah-buahan. yummyyy ;)). Selalunya produk kurus ni, rasa pahit la, masam la, tak sedap lah kiranya kan? TAPI percayalahhhhh rasa C-TriMax ni sedap sangat!!! Sekali teguk je aku dah habis minum kihkihkih. Rasa buah babeee. mau tak sedap HAHHAHAHA

 Tidak digalakkan untuk wanita mengandung okay!
 HALAL

Cara minum C-TriMax ?
Sekotak C-TriMax ada 15 sachet. Sepatutnya bagi berat 100kg ke atas, korang kene ambil tiga sachet dalam sehari, iaitu waktu pagi, petang dan malam. Manakala untuk berat 70kg ke bawah, kita ambil dua sachet pun dah okay. jimatttt hihi. pagi dan malam ye? kalau nak lagi jimat, ambil satu sachet sehari. TAPI lambat lah kaw kurus. kaw lambat kurus, jangan cakap aku tipu pulekkk kihkihkih
Okay cara minumnya, korang bancuh C-TriMax bersama 150ml air biasa ataupun air sejuk. Tak kesah korang nak bancuh dalam cawan ke, shaker ke, janji sukatan air 150ml tu WAJIB! Dan tak kesah korang nak minum dengan air sejuk ke air biasa ke, nak campur dalam minuman lain pun boleh tau. campur dengan jus epal ke. sedap weiiiiii..... TAPI aku suka bancuh guna air sejukk. heaven!! yummy! macam minum jus buahhh hihihi. sedap sangat!



Minum selepas breakfast yaaaaaa. Bermakna korang WAJIB ambil breakfast, jangan skip tau. Bahaya skip breakfast. Lunch kurangkan portion tapi still makan . Malam tak payah langsung makan, cuma kalau lapar sangat, just ambil buah buahan then minum C-TriMax sahaja. ;))

jemput minum C-TriMax



Kelebihan C-TriMax ?
- membakar lemak dengan cepat
- menghalang pembentukan lemak
- mengurangkan kolestrol
- menambah tenaga
- menurunkan berat badan
- membuang toksin dalam badan
- melancarkan dan membaik pulih peredaran darah
- mengurangkan dan mengawal selera makan
- mencantikan dan melincinkan kulit


Testimoni aku selepas sekotak pengambilan  C-TriMax ?
Haah, aku dah minum sekotak  C-TriMax, rasa dia memang aku suka. Tapi aku hanya suka minum  C-TriMax dengan air sejuk jek. hihi. Oh ya, sekarang aku dah tak minum ais tau. Aku minum air suhu biasa / sejuk tanpa ais dan air panas sahaja. Orang cakap SAID NO TO AIS, lagi cepat kurus hihi. So aku pun nak cuba. Plus AIS tak baik sangat untuk kesihatan kan? tinggalkan jelaaaaa huuu~ Memang semua orang nak kurus. Sebab apa? Kurus itu kan cantik. Tapi aku lebih kepada kesihatan. Umur pun dah masuk 3 series kan? Tapi prinsipnya, simple. Jangan sesekali skip waktu makan. Cuma kurangkan portion makan. 

Sebab kalau tak makan, macam mana kita nak hasilkan tenaga? kalau kita lapar, kat mana pulak badan kita nak ambil tenaga? Dah tak memasal muscle pula jadik mangsa ambil tenaga dan akibatnya metabolisme kita semakin rendah. That why, kita semakin gemok dari hari ke hari. Sebab salah prinsipnyaaaaa . aduhhh aduhh

 
sekali nafas je aku boleh habiskan C-TriMax ni babe. sedap sangattttt ;)) tak rasa macam tengah minum supplement hehhee

Boleh makan cuma kawal sikit je permakanan kita tu. Contoh diet aku sekarang ni, setiap pagi aku wajib akan ambil heavy breakfast dan minum C-TriMax . Lunch pula aku makan nasi separuh jek. Waktu malam aku memang tak makan langsung. Aku just minum C-TriMax  jekkkk.. Tapi aku nak cepat nampak perubahan dekat badan, so, aku exercise sekali lah. macam aku sekarang ni, aku sampai office aku naik tangga. aku balik dari office, aku turun tangga. setiap bulan masuk satu larian 5KM. nak exercise lain? maaf aku tak sempat HAHHAHAHHAA, itu je yang aku mampu buat. kihkihkih. 

Dan perubahan yang aku dapat selepas sekotak pengambilan C-TriMax, mana mana baju kurung aku yang aku dah tak muat kainnya dulu, dah boleh cangkuk semula hikhik. walaupun timbang, berat badan tak berubah, tapi setiap inci aku rasakan ada mengecil sedikit. bila berjalan tu, dah tak bergesel peha kiri kanan tu paling ketara HHAHHAHAHA. aku cakap dekat laki aku, dia boleh bantaiii gelakk. cehhh. kaw tunggu perut aku slim ehh bang, siap kaw aku tayang sokmooo. jangan leleh air liur sudahhhhhh muahahahahahha ;p

Harga C-TriMax ?
Harga asal C-TriMax adalah RM150 untuk 15sachet. Anggap satu sachet bersamaan RM10 jek. elehh murah je kan? untuk hasil yang terbaik untuk diri sendiri. minum starbuck lagi mahal HAHAHAHA. OH ya, tapi sekarang ni, C-TriMax ada PROMO lahhh. Sekotak hanya RM99 FREE POSTAGE. yabedaabeduuuuuuu murahnyaaaa, satu sachet bersamaan RM6.60 jurrrr.. Korang kalau berminat nak cuba C-TriMax ni, korang boleh contact HQ C-TriMax di :

C-TriMax
IG : @ctrimaxhq
No tel : 010-3300 886

Read More ->>

Wednesday, February 21, 2018

Moh la kita berlari setiap bulan ;p

Azam tahun 2018 ni nak kurus. HAHAHAHHAHAHA kelakar dan cliche sangat dengar azam tu kan? Aku syak tetiap tahun itu jelaaa AZAM aku TAPI tak pernah tertunaii kihkihkih. So aku nak ubah azam, aci tak? aku nak ubah azam kepada nak kurus menjadi nak FIT. kofkofkfokoff. mempoyo jelaa bunyik nyerrrr~ tapi betul laaaaa. Metabolisme badan aku dah slow. makan sikit je dah gemok. Padahal aku makan sikit je tau! Tak de pon nak melantak macam laki aku tuh HAHAHHAHA tapi tetap aku juga yang gemok dari dia. tak faham tak faham hukhuk..

Aku sendiri tak pasti boleh nak dapatkan balik berat ideal aku HHAHHAHAHA. Tapi tak pela, kita cuba kan? So langkah pertama yang aku buat adalah masuk larian yang dianjurkan. kofkfoff. orang kata, pergi jelaaaa jogging tiap2 petang dekat tasik tu haaaa. FREE je. Ni buat apa sampai nak masuk larian berbayar bagai bagai. HAHHAHHA Aku kalau benda FREE FREE ni aku banyak culas... yelaa sebab free kan, so nak tak nakk je aku buat kang...... malas laaa busy laaa. so memang takkan laaa aku pergi tasik itu untuk berlari HHAHA percayalahhhhhhhhhhhhhhhhhh

KL World Urban Run - 5km Open Women

Tapi bila acara larian yang berbayar ni, aku PASTI akan pergi jugaaaa!!! Sebab apa? sebab DAH BAYAR!!! HAHHAHAHHA taknak membazir, so mohon la kita berlari juga walau malas macam mana sekalipun.. walau TIDUR bangun lewat itu paling HEAVEN tapi mak redhooooo. mak kene berlariiii nakkkkk HAHHAHAHAHA demi mu berat badan ideal. hkhkhikhik . Dan yang bestnya bila larian berbayar ni, kita akan dapat MEDAL yeayy!!! itu paling aku nak sekalii. hehe , nak gantung nak tayang pada anak cucu ehhh##.. Ohhh tapi bos aku cakap, masuk larian macam ni, ada sijil so boleh masuk dalam SKT tau! wahhhhhhhhhh. 100% lah markah aku untuk aktiviti luar bidang hikhikhik. ;))

pukul 7am terpacak dekat Dataran Merdeka, sejenis gigih kan? hihi


 5KM, jadik laaa dari tidur saja dirumah mertenak lemak, haha

 
YES Finally !

Setakat ini, aku baru masuk larian pada bulan Februari 2018 hari tu, itu pun pergi beramai ramai dengan budak budak office. larian macam ni seronok ramai ramai, walaupun stamina lain lain, tapi tak pe, jumpa di garisan penamat okay HAHHAHHAHA . Aku cakap dengan laki aku, aku nak masuk larian tetiap bulan. Setiap bulan mesti masuk satu larian. Dia cakap OKAY! Tapi aku bijak sikit, aku tarikkkkk dia larik sekali dengan aku HAHHAHAHH kaw ingat kaw dah kurus kaw tak kena larik? in ur dream. HAHHAHA suami yang baik adalah suami yang menyokong semua aktiviti si isteri. So bang, marilah berlari bersamaaa samaaa kofkokokff. Jangan harap aku bagi dia tidur tak aci okay! HAHHAHAHAH #sejenisdengki ;p

semua berjayaaaaa sampai ke garisan penamat yeayy!

Dan sekarang ni, aku dah register larian untuk bulan Mac dan Ogos. Untuk bulan bulan lain, aku masih mencari larian yang murah murah dan dekat dengan rumah hikhihik... Sekali register below RM50 okay. waduhh, demi mu lemak. baiii moneyy..... 

 
  untuk larian  KL World Urban Run - 5km Open Women ni, aku lari sungguh sungguh tau. Even aku dah penat, aku tak lari dah tapi stil jalan laju. akhirnya, aku sampai di garisan penamat selepas 35minit. 35minit untuk 5KM, okay tak? laki aku cakap permulaan OKAY . HAHHAHAHA lepas ni kene buat macam bos aku, 5KM 20minit je weii. patah kaki HAHHAHAHA

wish me luck ;)
Read More ->>

Sunday, February 11, 2018

RenoSkin Medic Serum | Penawar Untuk Eczema & Kulit Sensitif

Hai korang, lama tak bersiaran. agak busy hehe. Update je blog terus kita nak ceritakan sesuatu yang BEST dekat korang semua! Thank you Neyra kenalkan kita dengan produk serum yang palingggggg  berkesan untuk muka kita, Kenapa kita suka pakai serum? sebab apa? Kulit kita ni sensitif wakkk. Asal terlebih sejuk je, terus kering menggelupas. Asal terlebih sunburn je, naik lah jerawat muka kita wakk. aduhh sedihnyaaaa kita wakkk huhu ~ Tapi kini kita tak risau sangat dah dengan adanya RenoSkin Medic Serum. yeayyyyyyyyyyyyyyy ;))

RenoSkin Medic Serum

Apa itu RenoSkin Medic Serum?
RenoSkin Medic Serum merupakan produk generasi terkini hasil penyelidikan saintifik khas untuk merawat Eczema dan kulit sensitif. RenoSkin Medic Serum dihasilkan dari komponen campuran herba semulajadi bersama bahan aktif ekstrak Vitamin E dan A, menjadikan ia lebih berkesan 70-80 kali ganda berbanding vitamin sintetik. RenoSkin Medic Serum juga kaya dengan pelembap semulajadi.  RenoSkin Medic Serum ini dicipta khas untuk pengguna yang ingin bertukar dari produk berasaskan bahan kimia kepada bahan semulajadi dan penggunaanya sesuai untuk bayi sehinggalah orang dewasa. 


Korang semua jangan risau, RenoSkin Medic Serum ini telah didaftarkan dibawah kilang yang bertaraf GMP (Good Manufacturing Practice) dan telah lulus KKM (Kementerian Kesihatan Malaysia) dengan nombor pendaftaran KKM NOT 161106450K.

Testimoni menggunakan RenoSkin Medic Serum?
Untuk pengetahuan korang, ramai yang sudah mencuba RenoSkin Medic Serum ni. RenoSkin Medic Serum terbukti keberkesanannya mengubati pelbagai jenis penyakit kulit seperti kulit menggelupas dan kering seperti aku, ruam lampin, kulat air, kurap, kulit berpanau, kudis buta, gatal-gatal kulit, kulit kemerahan, kulit berdarah, luka-luka kecil dan eczema dewasa mahupun bayi. Kalau kita scroll down instagram, kita akan nampak pelbagai testimoni yang mana RenoSkin Medic Serum mampu mengubati eczema.






Video Testimoni


Pengalaman menggunakan RenoSkin Medic Serum?
Baru-baru ni kan aku pergi holiday di negara sejuk, balik je seminggu dari Hong Kong, kulit menggelupas teruk, kering dan di area mulut dan dagu jadik gelap kehitaman pulak. Tak tahu lah kenapa boleh jadik macam tu, tapi aku sedia maklum dan redha sebab aku tahu kulit aku memang sensitif pun dengan apa jua perubahan cuaca. So tepat pada waktunya RenoSkin Medic Serum ni hadir dalam hidup aku. HAHHAHAHHA meh nak cuba bagi hilang semua masalah kulit aku ni. adoiyaiii. tak senang aku nak selfie asik bermasalah je dengan kulit HAHHAHAHHA

Aku start pakai RenoSkin Medic Serum setiap pagi selepas aku cuci muka. Aku akan pakai toner, serum dan bedak sahaja. Yela, aku tengah hadap kulit menggelupas kan, tak berani lah nak bermake up bagai. Mak is redhoooo~ so setiap hari aku ulang step yang sama. dan selepas seminggu aku tengok ada sedikit perubahan dekat muka aku. Kulit menggelupas yang kering tu dah tak da. Walaupun area dagu dan mulut masih ada gelap kehitaman tapi tak pa, aku akan tetap teruskan penggunaan RenoSkin Medic Serum ni. aku berharap lagi sebulan, semuanya akan hilang yeayy! sujud syukur aku! HAHHAHAHA

gigih ke idok aku selfie dengan baju ,tudung dan ditempat yang sama sebab nak tahu perubahan muka aku selepas seminggu menggunakan RenoSkin Medic Serum ;))


Untuk pengetahuan korang, bahan yang digunakan di dalam RenoSkin Medic Serum adalah 100% semulajadi, tiada pewangi sintetik dan tiada paraben. Bahan-bahan yang digunakan adalah :

*Ekstrak Buah Zaitun 
- Mampu merawat dan membuang sel kulit mati
- Menghilangkan tanda tanda penuaan kulit kerana kaya dengan anti oksiden
- Mengatasi masalah kulit berminyak kerana ia mengawal aktiviti kelenjar sebum

*Herba Rosemary
- Mampu melindungi kulit dari radikal bebas dan cahaya matahari
- Meremajakan kulit dengan penggantian sel sel rosak
- Aroma terapi yang menenangkan minda pengguna

*Ekstrak Kelapa Asli
- Mampu mempercepatkan proses membaikpulit kulit rosak
- Membantu masalah kelemumur dan kulit kering


Apa Kelebihan RenoSkin Medic Serum?
  • Meredakan eczema dan psoriasis
  • Melembapkan kulit
  • Merawat & mencegah ruam lampin
  • Merawat jangkitan kulat & bakteria
  • Merawat luka melecur
  • Menyuburkan rambut
  • Menghilangkan regangan kulit
  • Memudarkan pigmentasi
  • Memudarkan parut
  • Merawat gatal-gatal, merah dan alahan kulit

Berapa Harga RenoSkin Medic Serum?
Harganya RM65 (Semenanjung Malaysia) dan RM69 (Sabah Sarawak). RenoSkin Medic Serum didatangkan didalam botol dengan mengandungi 80ml. Tekstur RenoSkin Medic Serum ni dalam bentuk cecair yang tak berapa nk cair dan pekat. Sedang elok je dia. hehe. Sekali pam je tau korang. Jangan pam berkali kali. Dengan satu pam kecil sahaja dan mampu kita sapu diseluruh muka kita. Aku paling suka bau dia . Wangi sangattt. Bila serum ni meresap dekat muka kita, rasa lembap jek.... ya ampun seronokkk bila terkena dek kulit yang sedang menggelupas itueww hahaha padan muka dia! 

saiyang bila nak holiday lagi? kita dah tak takut dengan cuaca sejuk! hihihii


So far, aku berpuas hati dengan hasil seminggu aku cuba RenoSkin Medic Serum. Aku akan terus menggunakannya sampai habis sebotol. Harapnya ketika tu kulit aku akan bertambah baik. Dan pasti aku tetap setia dengan RenoSkin Medic Serum. Korang kalau ada masalah kulit, cuba lah guna RenoSkin Medic Serum ni, mana tahu serasi dengan kulit korang kan? Tak yah membazir sangat dengan produk produk kecantikan yang lebih mahal. Hok ni murah jewwww ditambah pulak 100% semulajadi! Ayuh bertukar !! ;))


Nah info untuk korang :
Instagram : @renoskin_official
No Tel : 016 490 7155
Booking Via WhatsApp : 
www.wasap.my/60164907155/renoskinblog





Read More ->>
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page