Saturday, December 30, 2017

Percutian ke Boracay DAY 4

Sambung Percutian ke Boracay Day 4. Sikit je lagi nak habis. Pemalas ya rabbi betul la nak habiskan seketul travelog HAHHAHAHHA, bila berjalan sedap sungguhh. Nak update, pemalas sungguh! Aigoooo ... ;p Okay aktiviti Day 4 kita adalah Island Hopping yang mana asyikkk tertungakk je sejak Day 1 lagi akibat cuaca not good. So hari ni, cuaca panas yakampun. So Island Hopping, here we goooooooooooooooooooooo ..... Actually, aku tak nak sangat snorkeling sebab ntahh, dah muak kot? hihi. Aku cuma nak pergi satu tempat tu je. Yang dikatakan santekkkkkkk sangatttttt... mana? mohon teruskan pembacaan hikhikhik

 Nak pergi Island Hopping yeayyyyyyyyyyyy!!!


jangan buat hal okay? dimana mana abg guard siap sedia!

Seperti biasa, bangun awal dan bersiap untuk Island Hopping. Pukul 930am dah ready TAPI disebabkan hari ini aku dah check out dari bilik ni, so beg aku simpan dulu di Reception. Memula ragu ragu juga, tak hilang ke? Willy said dont worry. hihi. Kenapa aku check out hari ni? Kan sepatutnya hari ini dah habis semua aktiviti di Station 2 dan aku memilih untuk menghabiskan saki baki percutian honeymoon ni selama dua malam di pantai yang lain pulekk. yang lebih private hihihi. TAPI disebabkan cuaca tak elok, aktiviti tak sempat dihabiskan pun. hukhukhuk..

Untuk Island Hopping ni, Willy sewa satu boat khas untuk trip budak budak Malaysia . Aku join dengan 9 orang lagi budak budak dari Malaysia. riuhhh gak lah. aku suka! Mana agaknya akak akak yang sekapal dengan ku? Kalau korang terbaca entry ni, hiiii korangggg... bila nk repeat? kihkih

 gayat kita wakk diri hujung tuh hihi

 ahhh dia ni. memang tak takut langsung! siap baring kemain! padahal bot terhuyung hayang.. hmm

fokus yang belakang plsss hihihi

Cuaca baik. Island Hopping ada banyak kali pit stop. Aku dah lupa apa nama tempat yang snorkeling tuh. Boleh tahan air laut bergelora. Aku tak turun pun. Just layan view atas boat jek. hihi Geng geng akak Malaysia yang lain tu turun snorkeling.. Nampak diaorang enjoyyyy.. Tak lama dekat sini dalam 20minit je, then boat ke Puka Beach. Berhenti dalam 20minit juga. Sini LAWA HABIS! Aku mandi celup celup sikit lepas tu dah ajak laki pergi jalan jalan main kuis kuis pasir di tepian pantaii hikhikhik
yeayy sampai Puka Beach!

dimana mana ada Istana Pasir hihihi
 #RelationshipGoals gituewww
 


  masa ni memang panas! nampak ada orang jual ice cream. lalu beli ice cream paling mahal. HAHHAHAAHAHHAHA tapi masih murahh. RM5 jerr untuk 3 connecto.. aigo murahnya!
 cuba beli connecto dkt Malaysia? hihihi mahal nakk ^%$#@&*(&^

Next station is Crystal Cove Island Resort, tempat ni PALING CANTIK di Boracay!!! Aku teringin nak kesini lahhhh. wehooo! TERCAPAI! Korang wajib datang sini dan masuk ke dalam. Bayaran masuk dia tak termasuk dengan harga Island Hopping tau! Korang ada pilihan tak nak masuk ke nak masuk ke, terpulanglaaa. TAPI aku sejenis yang dah sampai, takkan taknak masuk????  So bayar lah 200peso(RM18.30) seorang. tutup mata plsss? santekk sangat tempat ni korang. Tak terucap dengan kata kata. Thay why aku nak sangat pergi. Nak amik pakej ke sini sahaja TAKDE. WAJIB datang sekali dengan pakej Island Hopping hukhuk. TAPI serius memang berbaloiiii bagi korang penggemar view dan suka posing hihi machiemmm aku kohkohkohhh.

the map 

 


 







 
 
Cantik kan pemandangan dia? SERIUS!

Besar sangat kawasan Crystal Cove Island ni korang. Takkan cukup masa punyalahhh. Setiap sudut semuanya menjanjikan view yang teramat cantik!!!!!!!!! Bayangkan dalam kawasan pulau ni, ada pulak gua kecil yang terbentuk dan kita boleh mandi pulak dekat bawah tu. Aku tak mandi lahhh, aku just tangkap gambar hihihi..

 





 


 

 



 

 

 inilah gua kecil yang aku cakap tuh. Ombak dekat bawah ni memukul mukul kuat sangatt TAPI cantikkk! Cuma kene hati hati sikit dekat sini sebab LICIN hehe


Banyaklah gambar! Beribuuuuuuu... HAHHAHA tapi cukup lah itu untuk dishare untuk tatapan korang ye? Selebihnya, sila pergi ke Boracay! mihmihmih~~ Sepatutnya dalam 20minit je kitaorang dekat sini, TAPI dah semua asyikkk sangatt tangkap gambar, sebab tempat cantik sangat, dah terlebih sampai 1jam HAHAHHAHA, sampai driver boat masuk cari kitaorang hikhik.. Bengang je budak budak Malaysia yang tak join masuk tapi terpaksa kene tunggu kitaorang yang masuk ni . hikhikhik ampun kakkkkkkkk. tempatnya cantik sekali! asyik!

Ohh kitaorang tak singgah Magic Island pun, alaa yang ada Clift Jumping tu? sebab? Dah lambat HAHAHHAHAH Sebab lama sangat dekat Crystal Cove tuh, hahaha ampunnn nakkkkkk.. So boat terus balik jek... Boat drop kitaorang dekat Station 1. Masa ni selipar aku tercabut!!! Akibat jalan banyak dan aku redah jalan dalam air pakai selipar. HAHHAHAHA. So nak kene buy selipar dulu yaaaaa bangg. #shoppinglagike?  TAPI bengangnyaaaa selipar bodoh cenggini je MAHAL. RM20 kaw!! gilossss. Aku beli dekat Bamboo Market, nak cepat dan terdesakk. Kitoarang rushing nak pergi check in lagi satu hotel kan? adududududuuuuuuduuu... bayar saja! hmmm

Lepas amik beg dekat Reception, terus tahan tricycle ke Bolabog Beach dan ke Karuna & Villas. Kitaorang akan check in di Karuna & Villas, Bolabog Beach selama dua malam. Willy hantar sampai dalam bilik. Bagus service Willy ni. Korang kalau nak ke Boracay, amiklah Willy tau? Baik sangat. Pendiam. Pandai tangkap gambar. hihi. Disebabkan hari ni last kitaorang jumpa dengan Willy, hubby bagi tips dekat dia, 500peso.. Bai Willy, semoga kita bertemu lagikkkkkk. Ntah bilaa nak datang Boracay lagi hihihi..


 ni haa tricycle tuh. hehe. motor ke kereta ke basikal ke? i dont know HAHHAHAHHA


So, next entry aku cerita pasal Karuna & Villas yaaaa? tunggu!

Bye Willy. Hi Karuna ;))



Kira kira
Rokok Malboro 2 kotak, 200peso (convert to RM = RM36.60)
Ice cream connecto, 3pcs 57peso (convert to RM = RM5.26)
Entrance Fee Crystal Cove 400peso/dua orang (convert to RM = RM36.60)
Selipar di Bamboo Market, 180peso (convert to RM = RM16.47)
Tricycle ke Karuna Beach, 150peso (convert to RM = RM13.73)
Tips Willy 500peso (convert to RM = RM45.75)
Total RM108.66

Travelog Boracay 2017 :

2 comments:

  1. wahh lawaa,,, serius lawa gila boracay niii

    ReplyDelete
  2. bestnyaaaa, nextttttttttttttttttttttt trip!

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page