Wednesday, November 8, 2017

Traveloka Flight Campaign | Tiket Flight Murah hoiiiiii

Haiii korang.. rindu takk? Aku baru je touch down dari Perth, Australia. Serius BEST sangat! Ehh mana ada percutian yang tak best kan? HHAAHHAHA. Untuk Travelog Perth nanti aku kumpul kekuatan untuk mengarang ehhh? Now aku nak jawab soalan korang, yang tanya aku kemain asyikk travel cuti sana sini? tiket flight murah sangat ke? ramai juga tanya aku, tips mencari tiket flight murah. yelaaaaaaaa yelaaaaaaaaaa meh aku sharing dengan korang, MACAM MANA AKU CARI TIKET FLIGHT MURAH. Okay?

Rainbow Container Fremantle, Perth WA Australia

Mula mula korang kene pandai TAHU bila, dimana, bagaimana PROMO flight yang bakal berlangsung . Kita tak beli tiket flight waktu waktu harga mencanak mahal ye kawan kawan.. Kita hanya beli Tiket Flight waktu waktu promosi iaitu waktu yang teramat murahhhhhhhhhhhhh... Dan aku? Memang suka mengejar waktu waktu tiket flight membuat promosi. kihkih. Thay why, aku selalu dapat tiket flight murahhhhhhhhhhhh dan berbaloiii. yeayyyy! Jimat duit ya kawan kawan ;)) Duit lebih boleh simpan untuk shopping hikhik

Blue Boat House, Perth City WA Australia

Dan meh sini aku pecah rahsia, Promosi Flight paling terdekat yang akan berlangsung iaitu di Traveloka Flight Campaign. Korang pernah dengar pasal Traveloka tak? Mustahil tak pernah dengar hehe.  Apa itu Traveloka? layari website di sini : https://www.traveloka.com/en-my/
 


Traveloka ini adalah satu tempat yang mana kita semua boleh dapatkan tiket flight mahupun hotel dengan harga yang murah. Kita boleh menempah lebih 100 buah hotel di seluruh Asia Tenggara seperti Indonesia, Singapore dan lain-lain lagi. Banyak sangat pilihan dengan penjimatan hebat yang diberikan oleh Traveloka. Best tak? Bukan itu sahaja, apa yang kita book, itu yang kita bayar. Takkan ada hidden charge, a.k.a yuran tersembunyi hihi~ Bagi aku yang mana pernah menggunakan khidmat Traveloka untuk sesi menempah ni, aku rasa Traveloka memberikan harga yang kompetitif untuk semua tiket flight mahupun hotel di seluruh Asia Tenggara.

Korang boleh layan website Traveloka, link di sini, https://www.traveloka.com/en-my/  dan aku memang sangat menyarakan korang semua install Aplikasi Traveloka. Yeeeeee, kini Traveloka ada dihujung jari kitaa yeayy ! sambil golek golek atas katil pun still boleh book flight. wow! sangat memudahkan kita kan? korang dah install apps Traveloka? ok meh nak ajar sikit ;)

1. Search dalam Apps Store korang : Traveloka
2. Lepas install, register pulak
3. Then, korang dah boleh search flight ataupun hotel.



haishhh, mudah sangatlaaa zaman moden sekarang ni, nak bercuti pun dihujung jari. pilih pilih, bayar dan dah boleh pergi bercutii.. alahaii apalaaa yang susah benorr hihihi.. jom bercuti korang? dah hujung hujung tahun ni, kasi reward la diri sendiri.. kerja tak pernah habis, letak tepi dulu okay? khakhkahakhkah!! Nak nak SOMETHING BIG IS COMING NI!


Tarikh 11.11. adalah tarikh keramat bagi semua. Korang kene ingat tarikh ni tau? Sebabnya, di tarikh inilah Traveloka Flight Campaign berlangsung yeayyyyyyyyyyy!!! Ada apa dengan Traveloka Flight Campaign??? Alllahuuuu, tiket flight murah lah bebehhhhh.. Inilah masanya korang nak beli tiket flight murah dan flyyyyyy to the destinasi impian heeeeee..  Untuk Promosi 11.11 Traveloka Flight Campaign ini, menawarkan tiket kapal terbang pergi dan balik untuk dua orang kemanaaaa sahajaaaaa dengan harga yang MURAH !!! 


Bila tarikh Promosi Traveloka Flight Campaign?
10hb, 11hb, 12hb November 2017 
3 HARI SAHAJA !!!

Untuk keterangan lanjut korang ; 
korang klik : https://www.traveloka.com/en-my/promotion/1111

Amacam? Seakan tak percaya kan dalam masa terdekat, akan ada promosi tiket flight murah! Syarat simple jek, asalkan korang travel lebih dua orang untuk perjalanan pergi dan balik, kemana sahaja destinasi pilihan, PASTI ADA MURAH! Korang jangan mengader pulak pergi beli tiket flight single one way. Pastu pelik tiket mahal? Haaaaaaa itu TAK boleh tau! Korang beli la lebih dari dua orang, bawak la family travel bersama ke, travel bersama kawan-kawan ke, ataupun honeymoon bersama suami ke, itu sudah PASTI kihkihkih.... Dan yang paling penting, tak kesah kemana sahaja destinasi. BEST sangat !!! Jangan lepaskan peluang ni tau....


Ada pelbagai tempat/destinasi pilihan korang boleh pilih. Tepuk poket ok?


Buat korang yang mengidam nak pergi Perth macam baru baru ni aku pergi, masa ni lah korang boleh search tiket flight korang.... Sure murah punya!! Perth ni BEST sangat weiiii. Serius tak tipu! Jangan takut nak fly negara orang, seronok okay!! Duit tak banyakk TAK PE. Sebab kita ada Traveloka yang baik hatiii sangatttt menawarkan  Traveloka Flight Campaign ni.. Thank youuuu Traveloka!!!

haaa nampakkk? RM479.95 je korang!! murah sangattt! Ni aku saja saja search untuk korang, belum lagi korang search masa Traveloka Flight Campaign 11.11 tuhh.. Aduh aduhhh. Berapa murah agaknya tiket korang????? Agak agak?

Kenapa PERTH??? Sebab korang boleh welfie dengan Kangarooo YEAYYY!
 Selfie dgn KOALA !!!
 Kalau ke Perth, korang wajib main sand ni di Lancelin WA Australia. BEST SANGAT!!
Ohhh The Pinnacles Wa Australia ni korang memang WAJIB SINGGAH. posing sakan okay? Walau nampak panas tapi hakikatnyaaa SEJUK berangin!!!
 Ohh tidak lupa juga, kalau ke Perth, jangan lupa SHOPPING MURAH MURAH di Fremantle ;)) Yeayyy duit habissss HAHHAHAHHA


Secara kesimpulannya, Perth memang BEST! Satu tempat yang lain dari yang lain. Kalau nak cuba negara sejuk yang TAK crowded, Perth adalah jawapannya. Penduduknya baik. Public Transport sangat efisyen. Mesra kanak-kanak. Banyak tempat tempat menarik yang kita boleh pergi . NICE PERTH! So korang kalau teringin nak pergi tempat tempat menarik di Perth, korang siap sedia yaaaa untuk mengejar tiket flight murahh ketika Traveloka Flight Campaign yang bermula ESOK, 10hb November 2017.. Pastikan korang terpacak depan laptop okay! Kalau tanya aku nak repeat pergi Perth ke tak? MEMANG AKU AKAN REPEAT!!!   tapi bukan dalam masa terdekat hehe.. Sebab dalam kepala hotak aku, aku aim tempat lain pulekkkk... 

Aku ni memang tengah survey untuk flight anniversary pada bulan Januari nanti. So memang aku tunggu sangat sangat Traveloka Flight Campaign ni. Memang aku akan terpacakkkk depan laptop HAHHAHAHHA. Korang pun jangan lepaskan peluang ok? Kang kalau nampak aku bercuti tahun depan, korang jangan cakap aku tak share pulakk cara cara mendapatkan tiket flight murah yeeeeee...... Meh aku share tempat tempat yang menjadik idaman kalbu aku untuk berhoneymoon heeeee ~~

 Pilihan Utama aku adalah OSAKA. Heyy aku teringin benerrrr nak sampai ke Jepun ni. Kenapa aku pilih Osaka? Aku jiwa lebih kepada nature kot. hihih. Tu tiket seorang return. Aku mengharapkan keajaiban akan berlaku apabila Promosi 11.11 Traveloka Flight Campaign berlangsung esok. Mana tau Traveloka bagi harga separuh dari tu??? WOW!!! 


Pilihan kedua aku nak pergi sangat sangat adalah Maldives. Ya ampunnnn!! Ini pun teringin sangat sangat sangatttttt. Tapi kau tengok harga tu? Walaupun aku rasa murah TAPI aku nak lagi lagi murah HAHHAHAHHA. Kemon Traveloka! You can help me ! HAHHAHAHA


Serius ini dua pilihan aku untuk tahun depan, tolong laaaaaa tiket flight yang ditawarkan oleh Traveloka Flight Campaign, pleaseee bagi hok murah murahhhh jekkk.. hihi.. Kalau tiket flight dapat murah, dapatlah kita jimat tang flight, dan kita boleh gunakan duit tersebut untuk benda benda lain pulak kan??? Korang? Agak-agak planning kemana?? Anyway, good luck untuk kitaaaa SELAMAT MENGEJAR TIKET FLIGHT MURAH SEMUA!!! JOM PLAN BERCUTI TAHUN 2018 !! YEAYYY !!!

4 comments:

  1. Bestnyaaaaa...banyak betul offer traveloka sekarang...save the date..11.11 nanti kena duk depan PC/Laptop je la..

    ReplyDelete
  2. nanti suruh lan tengok la kat traveloka.. Hahaha..

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page