Monday, November 20, 2017

Tasneem Naturel Baby Balm

Hi korang. Lama tak bersiaran kan? Aku busy sangatt lah , macam macam benda nak kene settle.. Tapi dalam kebusyan aku, aku takkan lupa nak share dengan korang semua, apa benda menarik sangatt ni? Heyy aku ada barang baikkk punyaaa. Aku sendiri dah guna berhari-hari.. Apa barang? Balm dari Tasneem Naturel .. Tasneem Natural Baby Balm bukan sekadar kegunaan untuk bayi, malah untuk dewasa pun boleh tau. Tu yang aku guna jugak. Eh eh best tauuuu ...





Untuk pengetahuan korang, Tasneem Naturel Baby Balm ini adalah produk berasaskan bahan semulajadi dan 100% pati minyak (Essential Oil) yang asli. So sangat selamat untuk semua orang. Yakin. Hehe. Tasneem Naturel Baby Balm ada empat jenis balm iaitu :

i) CF- Rub (Coughflu Time)
ii) Calm Time
iii) Sleep Time
iv) Tummy Time


Meh sini aku terangkan satu persatu produk balm Tasneem Naturel ini. CF-Rub . Apa kegunaan nya? Untuk membantu mengurangkan kan selsema dan mencairkan kahak. Selain itu juga, Coughflu Tim Balm ini juga dapat membantu melegakan asthma. Haaa ni memang sesuai untuk suami aku. Dia kan ada asthma. Aku selalu sapukan balm ni pada dia. Nampak kelegaan dan perubahan disitu. Bagus kan? Kan aku dah cakap, bukan sekadar untuk bayi sahaja. Segala peringkat umur boleh guna tau. Bagus kan? 

Cara guna Tasneem Naturel ini. CF-Rub ;
Sapu pada hidung, tekak, tulang belakang, tapak kaki, dan dada


RAMUAN:
Lemon, Sweet orange, Eucalyptus, Cypress, Tea Tree




Tasneem Naturel Calm Time pula kegunaanya adalah untuk memberikan keselesaan kepada bayi serta mengurangkan keletihan dan tekanan. Haaaa ini memang khas untuk aku. sebab aku sokmo letih letih, dengan kerja lagi dengan bisness lagi . So, Balm Calm Time ni memang sangat membantu aku melegakan tekanan stress aku hihihi. Mudah kan? Me time lah orang cakap. hehe ..


Cara guna Tasneem Naturel Calm Time
Sapu di tulang belakang, tapak kaki, nadi belakang telinga, serta pergelangan tangan

RAMUAN:
Lavender, Naval orange, Tangerine, Geranium, Marjoram, Frankinsense, Bergamot, Chamomile




Tasneem Naturel Sleep Time pula untuk membantu anak-anak supaya mudah tidur lena sekaligus selepas anak anak bangun dari tidur, mood mereka akan lebih ceria. Secara tak langsung, kita dapat membaiki kualiti waktu tidur kita. Haaa ini bukan sahaja sesuai untuk bayi, kanak-kanak, tapi SANGAT sesuai untuk kita orang dewasa ni. Kita ni pun kadang-kadang kalau dah penat sangatt , tidur ikut dan je kan? Ntah mana mana hala dah tidur kita. Tak cukup tidur, lesu lah badan seharian hihhi. So, kita semua memang memerlukan bantuan balm Sleep Time untuk mendapatkan tidur yang berkualiti dengan harapan hari esoknya akan menjadi lebih baik. gitueww hehehe


Cara guna Tasneem Naturel Sleep Time ; 
Sapu di tulang belakang, tapak kaki, nadi belakang telinga, serta pergelangan tangan

RAMUAN:
Cedar, Vetiyer, Roman chamomile, Sweet orange, Marjoram, Targerine fruit fermet, Ylang ylang




Dan akhir sekali, Tasneem Naturel Tummy Time. Kegunaannya adalah untuk membuang angin dalam perut. Yela kan, kadang kadang kita ni makan lambat ke, anak anak sebu ke kan, balm Tummy Time ni memang sesuai melegakan perut sebu dan kembung.... Sebelum menjadi lebih melarat, sedikit sebanyak dalam melegakan, okay lah kan??? 


Cara guna Tasneem Naturel Tummy Time ; 
Sapu pada perut dan tapak kaki

RAMUAN:
Fennel, Ginger, Wild mint, Tangerine, Patchouli, Lemongrass, Anise, Juniper


Testimoni 

Untuk pengetahuan korang, produk Tasneem Naturel ini bukan lah produk yang baharu, ianya sudah lama di pasaran dan sangat terkenal di golongan ibu ibu. Banyak sangat testimoni yang boleh dishare bersama. Meh aku kongsikan bersama.

Amacam? Sesuai sangat kan untuk anak anak ke, untuk kita sendiri ke . Pada pendapat akulah, keempat-empat ni sepatut patutnya ada untuk mak mak yang mempunyai anak anak kecil. Dan untuk kita sendiri pun sesuai. Kalau korang berminat nak order Balm Tasneem Naturel ni, nah info untuk korang :






Tasneem Naturel Network
Alamat : 15-1, Jalan Putra Kajang, Taman Putra Kajang, 43000 Kajang, Selangor.
Hotline : 011-2096 4665 (Order) , 010-8453 469 (Daftar Agen & Stokis)

Facebook : Tasneem Naturel HQ

No comments:

Post a Comment

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page