Wednesday, October 25, 2017

Magic Jelly Lovera - Masalah Jerawat Selesai

Alahaiiii, jerawat jerawat ni, geramnya aku dengan kehadiran tak diundang mereka ni! Kita ni perempuan memang tak lari dengan masalah jerawat ni kan? Malu lah kalau orang tegur jerawat ke jeragat ke dekat muka ni. Haishhhh. TAPI kan awakkk, kita ada dapat satu produk skincare yang boleh mengecutkan jerawat dengan cepat !!! Mula-mula macam takut je nak cuba TAPI bila dengar je bahan asas dia adalah Aloe Vera, ataupun yang selalu mak kita sebut sebut dulu iaitu Lidah Buaya. Haaaa terus zassss, aku berminat nak cuba!!!

muka aku tanpa apa apa . hmmm sedih tengok . senyum pun tak ikhlas . hakhakhak

Korang tahu kan? lidah buaya ni memang banyak khasiatnya kan? Cuba korang tanya mak mak, mesti diaorang pun takkan menafikan. Aloe Vera banyak membantu. Even aku masa kecik-kecik dulu pun, mak aku sukaaaaaaaaaaaaa sangat lumur rambut aku dengan aloe vera, nahhhh sekarang, rambut aku lebat hitam bersinar panjang kemain...........! Semuanya penangan mak aku suka sangat dengan lidah buaya ni. Siap tanam depan rumah kihkihkih. Dan sekarang, aku penyambung mak aku untuk tanam lidah buaya. hehe.

anyonyonyo kecik cinonet lidah buaya aku baru nak hidup kihkih.


Tapi tu lah, sekarang ni tak payah susah susah tanam lidah buaya dalam pasu, dengan memiliki Magic Jelly , masalah kita selesaiiiiii.. yeayy! Bak kata orang, semuanya dihujung jari sahajaaaaa.. Kalau korang nak tahu, selain Aloe Vera, bahan-bahan lain yang terdapat di Magic Jelly adalah Cucumber (timun) , chamomilla, jicama dan beberapa bahan yang lain. Tak perlu risau, Magic Jelly HALAL adalah Paraben Free, tidak menggunakan bahan bahan bertoksik dan SELAMAT digunakan untuk semua peringkat umur yaaaaa.. Iya, betul. Untuk semua peringkat umur korang. Tak kisah, baby ke, remaja, dewasa mahupun orang-orang tua.... Magic Jelly menggunakan bahan semulajadi sahaja maka ianya sesuai dan selamat digunakan. Terbaik!

Magic Jelly Lovera - bff aku sekarang ni kihkih


Okay-okay, sebelum korang tanya apa benda lah si Magic Jelly ni? Meh aku cerita serba sedikit kebaikan menggunakan Magic Jelly ni... Magic Jelly sudah pastinya dapat membunuh jerawat durjana kita ni wahai kaum perempuan hihi.. Dan secara automatiknya, dengan menggunakan Magic Jelly, kita dapat mencerahkan sedikit warna kulit kita. Macam sapa yang dah putih gebus tu mungkin makin gebus? Tapi kalau macam aku ni yang sawo matang, mungkin akan menjadik lebih cerah sedikit bak neelofa? hikhik . Dan apabila jerawat dah tak de, segala parut dan jeragat sudah pasti tidak akan ada juga dengan penggunaan Magic Jelly yang berterusann.. Okay point ni aku suka, Magic Jelly mampu mengGLOWINGkan kulit kita. wow! ahkak boleh jadik ahkak k-pop lahhh, tak payah nak botox sana sini, guna Magic Jelly sajooooo hihi.... Dan tip dari zaman mak aku lagi , iaitu Magic Jelly mampu melebatkan rambut kita serta mengurangkan kelemumur. Korang lumur je dekat rambut. Settle. Tu yang Magic Jelly ni boleh guna untuk baby, baby korang tu, selepas mandi, lumur sikit Magic Jelly ni dekat rambut dia, nescaya, lebatlah rambut baby korang tuh. Percayalahhhh

sebotol ini mampu mengubah segalanya. ewahhhh


Cara menggunakan Magic Jelly?
Okay, senang saja. Untuk penggunaan di kulit, tak kisah di muka mahupun badan, picit sedikit Magic Jelly dan sapukan rata di kulit kita setiap hari. Yaaa.. Penggunaan setiap hari akan menampakkan hasil yang jelas dan cepat! Kita juga boleh, mencampurkan sedikit Magic Jelly ke dalam cream muka dan sapukan ke muka untuk penghasilan muka yang lebih glowing. gitueww


 picit sikit je kat tapak tangan dan mula sapu ke muka or badan or tempat yang diingini tu



Untuk penggunaan di rambut pula, lumurkan Magic Jelly di rambut kita yang basah, maknanya, penggunaan Magic Jelly selepas kita mandi adalah lebih baik, yang mana Magic Jelly akan bertindak sebagai SERUM rambut. Selepas lumur rata ke seluruh rambut, biarkan rambut kering dengan sendiri..... Selepas beberapa hari, korang akan nampak rambut korang lebih hitam bersinar dan penggunaan Magic Jelly selepas beberapa bulan, rambut akan nampak lebih sihat dan lebat! Dan selepas itu, nak sikat rambut, guna jari pon bolehhhhh. HAHHAHAHAHA


Okay, kalau korang berminat dengan Magic Jelly ni, boleh dapatkan di info kat bawah yang akan aku kongsikan bersama. Magic Jelly ni RM70 (tidak termasuk pos) untuk 60ml. Percayalah korang takkan menyesal menjadikan Magic Jelly sebagai Produk Kecantikan Semulajadi korang. Untuk pengetahuan korang juga, Magic Jelly juga mampu bertindak sebagai 5 produk dalam satu botol. Haaaaa jimat, mudah, dan murah kan? 5 produk dalam satu botol? Sapa tak mau? Rugilahh. Magic Jelly bertindak sebagai pelembap, serum, serum rambut, make up primer dan first aid. Ehh kenapa korang gelak? Betul laaaa.. Magic Jelly sebagai 1st Aid. 

Adik Aafa - pengguna Magic Jelly dalam proses pemuliharaan kulitnya yang melecur

Ni aku tunjuk dekat korang semua, testimoni adik aafa yang melecur di muka akibat terkena minyak panas. Ya ampun korang, serius , sedih sangat aku tengok. takut rasanya dan tak sanggup rasanya aku nak share TAPI nak buktikan pada korang bahawasanya Magic Jelly mampu membantu dalam pemuliharaan kulit adik aafa. Siapa sangka kan? That why aku cakap Magic Jelly sebagai 1st Aid. Haaa mana nak carik 1st Aid tujuh poleh hengget je murahhh nau nau. menggunakan bahan asli saja..

Sebelum kejadian
Adik aafa selepas pembedahan

Kulit adik aafa melecur akibat terkena minyak panas beberapa tahun yang lepas
Kini, adik aafa bersama ibu bapanya, semakin hari semakin pulih. Kita doakan adik aafa akan sembuh sepenuhnya. Amin amin amin. 

Korang boleh ikuti kisah adik aafa di SINI, SINI, dan SINI


Testimoni diri sendiri ?
Haaaa aku memang dah start guna Magic Jelly ni. Tak sampai seminggu lagi TAPI sekarang aku setiap pagi dan malam, aku akan basuh muka kan? so selepas aku basuh muka, aku pakai toner then aku MIX kan Magic Jelly dengan Day/Night Cream aku dan AKAN sapukan Magic Jelly ni ke seluruh muka aku. sapu rata gituew.. Yang mana ade parut parut ke, jerawat baru tergedik gedik nak tumbuh ke, terus aku sapu banyak Magic Jelly ni . HAHHAHHAHA dengan harapan, tiada harapan langsung la diaorang nak tumbuh dekat muka aku ni haaaa. hikhikhk..

 
gigih ke idok aku pakai tudung yang sama, tempat yang sama supaya nak menampakkan perbezaan. ada sikit je perbezaan, yelaa baru beberapa hari. tunggu aku dah consume Magic Jelly untuk beberapa bulan. hee. kompem neklopakkk HAHHAHA


Ni ha adalah aku tangkap gambar sebelum guna Magic Jelly dan selepas beberapa hari aku guna. Mungkin tak nampak hasil sangat sebab aku baru sangat cuba , tapi so far tak de pun jerawat yang hinggap even aku dalam keadaan tidak suci. (period). Bagus kan? Kalau dulu, time period sahaja, jerawat berlumba lumba nak tumbuh, heyy geram tau! Sekarang, aku takkan bagi peluang HAHHAHAHHAHHA #gelakjahat hikhik

Harapan aku, harap-harap dengan penggunaan yang konsisten ini, aku dapat la kulit muka yang aku idamkan. Bersih, sihat, cerah . Seronoknya! Hanya dengan Magic Jelly murah sajoooo , tujuh poluh hengget. tak perlu buat rawatan beriya benor sampai beriban hikhikhik. Ayuh beralih ke bahan semulajadi!
*Kalau korang ada seribu satu soalan mengenai Magic Jelly? 
Disini ada jawapannya  ---> https://www.instagram.com/lovera.faq/


UNTUK 
Jerawat.Parut. Kulit Kering. Kulit Kusam. Kulit Berminyak. Kelemumur. Glowing Skin. Kulit Sihat. Kulit Cerah. Anti Penuaan. Mengeluarkan Sel Kulit Mati. Melembutkan Kulit. Mengurangkan Sunburn. 
CARILAH MAGIC JELLY LOVERA



Eh eh Mat Dan pun pakai Magic Jelly Alovera? WOW!


LOVE YOUR SKIN. L O V E R A
Natural Multipurpose Skincare & Cosmetic
Instagram : @LoveraMalaysia
Facebook : Lovera Malaysia
E-mail : hello.lovera@gmail.com
Hotline : +6011 3234 8255
Magic Jelly  : http://www.lovera.com.my/product/magic-jelly/

No comments:

Post a Comment

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page