Tuesday, October 3, 2017

Kedai Cerminmata MURAH di Sungei Wang Plaza, Bukit Bintang

Ohoiiiiiiiii aku dah rabun hoii. Aduhh aduh.. Dari awal tahun ke tahun lepas ntah, aku dapat rasa penglihatan aku makin kabur. Asal signboard je aku takkan dapat tengok dengan jelas. Asal benda depan mata je aku nampak kaburrrr jekk...... So sad! Aku pasrahhh aku dah rabun HAHHAHAHA tapi mula lahh create #RabunButGojes muahhahahahaha

Tapi aku taknak pakai spekmata HAHHAHAHA sebab tak cantik kihkihkih. Dan muka aku tak sesuai kot pakai cermin mata. Nak pakai lens? Ya ampun. ... takutnyaaaaaaaaaaaa! Memang taklahhhh aku nak pakai lens. Aku rasa macam nak bunuh diri jek bila nak masukkan lens tu dalam mata HAHAHHHAA #over

So akhir akhir ni, aku makin rabun dan makin tak nampak. Dan yang pasti aku dah kene bebel dengan laki aku suruh pergi buat spek. Tak payah kira cantik ke tak. Janji nampakkkk! Kalau tak bahaya bila nak drive tak nampak, dan makin lama mata makin rosak... Itu yang laki aku bebelkan. HAHHAHAHHAHAHAH Kecohhh laaaa, iye laa ye laaa , nak pergi buat ahhh ni hihi


Kedai Cermin Mata Murah SANGAT di Sungei Wang Plaza, Bukit Bintang, KL

Haaaa serius weii. memang murahhh. Aku ikut bos aku pergi buat spek. Dia memang regular customer dekat kedai tu sebabnya setiap bulan mesti buat spek baru. Bukan power naik TAPI spek mata dia suka HILANG HAHHAHAHAHHA. Sudahhh lahh Mas. kikikiki.. So dia yang bagitahu pasal kedai ni. Yang kedai cermin mata VIRAL sebelah je kedai ni TAPI kitaorang tak pergi pun sebab selalunya kalau dah viral mesti dah naik sikit harganya huhu. . 


Percaya tak korang? Harga semurah RM40 SAHAJA! Bingkai dan Lens. Bingkai pun jenis bebiasa sahaja, kalau korang tak kesah, memang inilah tempatnyaa! Tapi kalau korang demand nak bonia la itu ini laaa, sila pergi kedai lain dan harga? paham paham jelaaa. So, disebabkan poket tak berapa cantik bulan ni, nak pakai banyak duit, so kita buat yang bebiasa sudahhh laaaa. Bingkai tu kehendak.. Yang keperluan tu adalah lens tu. HHAHAHHAHA


So, memula kita pilih bingkai dulu. Nak yang RM40 ke? RM65 ke? Macam macam harga tapi yang pasti tak lebih seratus pun. . Masih consider murahhh bangattt! Setelah puas memilih, aku pilih bingkai bulat bold, disebabkan muka aku bolat aku pilih la yang bulat. hikhik. Sebab bila aku pakai yang bersegi, muka aku kelakar gilaaaaaaa okay! So harga frame yang aku pilih RM65 hikhik. Dan aku dapat segala jenis lens yang ditawarkan TAPI disebabkan aku silau dimalam hari, aku tambah lens 3 IN 1, Blue Computer Lens . RM60. So harga spek mata aku RM125 sahajaaaaaaaa yeayy!


Kalau add on lens silau tu, apabila malam, kita takkan silau dengan cahaya cahaya lampu kereta ke, lampu jalan ke, yang mana tak tembus pun dekat lens kita. Gambar dekat atas tu, salesman dia senang hala cahaya terus ke mata kita. Memang tak tembus yeayyy! So aku add on lens tu laaaa. RM60.. Selepas kita dah pilih frame, dah decide nak lens apa, so jom kita check ujian mata pulak. Nak tahu power mata kerosakan mata korang tu berapa kiri dan kanan? 

check mata dulu, power korang berapa? aku kiri 170, kanan 150, silau 25. hihihi

So selepas dah pilih bingkai, dah check mata, maka korang buat la pembayaran. Dan diaorang akan bagi resit dan korang kene tunggu dalam 30minit dan cermin mata akan siap terus. Dalam masa 30minit tu, korang pergi laaa makan kee lepak lepak ke window shopping ke... nanti sedar tak sedar dah setengah jam. cermin mata dah boleh collect! yeayy! 



Haaa cantik ke idok ? cermin mata yang aku pilih? bolat kemain. hipsthurrrrr sikittt HAHHAHAHHAA padahal nak pakai masa driving or tengok komputer/hp jek. HAHHAHHA tengah jalan memang taklahhh aku nak pakaiii, so hancusss aku punyaa tudung hmm hmmm

Direction: Korang sampai Sungei Wang Plaza, BB, KL. Naik tingkat 1, sampai korang nampak Kedai Famous Amos then korang nampak tak gambar dekat atas ni? Nampak tak Kedai kasut Licci? Ada lorong sebelah kedai tu, then lalu situ............... Dan dah sampaii yeayy! 

Eye Smart Vision
G070, GF Floor, Sungei Wang Plaza, Bukit Bintang, KL
Waktu : 9am-8pm
Open Everyday!

with the salesman hihi 
with Mas
kahkahkahkah okay baiii


6 comments:

  1. Hoye..za nk buat lg xtau bila? Tggu duit kepuklah.

    ReplyDelete
  2. semua jenis power ke? or utk yg power rendah2 tp sja2 nk pakai spek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. harga tu adalah tuk frame dan power. nak power hebat kene tambah sikit duit nyaaa

      Delete
  3. Tima kasih. Kak nak rembat hari ni... alang2 jejalan kat kl. Tq

    ReplyDelete
  4. thank you . i will go to this place .

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page