Tuesday, August 22, 2017

Photographer & Studio Photoshoot di Shah Alam

Korang mencari Photographer area Shah Alam?
Videographer untuk Majlis Perkahwinan?
ke mencari Studio untuk Photoshoot di sekitar Shah Alam??

Haaaa ni nak cerita dekat korang semua... Minggu lepas aku sempat berphotoshoot dekat Kaio Studio. Shoot untuk Profile Blogger 2.0 anjuran Kaio Studio. Entry lepas aku ada share siapa yang make up kan aku? Korang boleh baca dekat SINI yaaa.. So kali ni aku nak cerita pasal studio photoshoot tempat yang kitaorang para blogger shoot dan photographer yang bertanggungjawab ke atas semua gambar gambar yang ada. CANTIK TEROKS wei semua gambar!!! Tak leh nak move on weiii HAHHAHAHHAHAHHHA

Siapakah KAIO STUDIO?
Korang pernah dengar tak nama Kaio Studio? Mungkin familiar di area Shah Alam kan? Aku selalu dengar TAPI ini lah kali pertama aku bekerjasama dengan team Kaio Studio. Punyalah eksaited sampai aku lah orang pertama yang sampai di studio masa hari photoshoot tu heeee ~ KAIO STUDIO AND PRODUCTION SDN BHD adalah sebuah syarikat yang membekalkan servis fotografi dan videografi untuk studio photoshoot, wedding photography, wedding videography, video korporat, muzik video, short film (filem pendek) dan pelbagai lagi. 

Anwar Abdullah, pengasas KAIO STUDIO bermula sebagai wedding videographer pada tahun 2012 dengan berbekal modal bawah RM5000 sahaja menggunakan duit simpanan ketika menjadi pemandu pelancong satu ketika dahulu. Bagusnya anak muda ni kan? Bijak dalam usaha memajukan diri beliau .. Tabik!!! Agaknya kalau kita ada RM5000, kau buat apa? Aku syak aku ada dekat Pavillion kot HAHAHAHHAHAHAH

Anwar Abdullah, Pengasas KAIO STUDIO
Kaio bersama Pelancong Poland ketika di Pulau Pangkor, Perak.

Okay, serba sedikit tentang pengasas Kaio Studio ya... Anwar Abdullah yang turut dikenali sebagai Kaio adalah bekas pelajar Management & Science University (MSU) dalam bidang pengurusan hospitliti dan tourism, tetapi Kaio tidak pula meneruskan kerjaya dalam bidang pelancongan kerana minat dan hobi dalam video kreatif seperti fotografi dan videografi yang mana telah membawa Anwar Abdullah (Kaio) pergi jauh dengan kepakaran yang beliau ada. Beliau juga pernah ke Paris, Mesir, Singapura, dan Thailand untuk menggalas tugasan bersama kameranya. HEBAT anak muda!! 

Trip Tour bersama Operation MSU (Kaio Berdiri KIRI)
Cairo - Kaio ketika bertugas
 Kaio bergambar bersama sahabat yg belajar di Cairo yang mana secara kebetulan ada trip shooting ke Mesir... 
Kaio bersama Anuar Zain ketika shooting trip ke Paris
Paris Photoshoot Anur Zain - Kaio Studio
Hasil kerja Kaio di Paris bersama Model Shuhaiba Halil, top 5 Dewi Remaja 2015-2016 


WEDDING VIDEOGRAPHY & PHOTOGRAPHY BY KAIO STUDIO
Kaio Studio turut menawarkan servis wedding photography dan wedding videography. Ramai selebriti popular tanah air yang pernah mendapatkan khidmat video kahwin dari KAIO STUDIO adalah Shaheizy Sam & Syatilla Melvin, Saharul Ridzwan& Deena Emir, Syukri Yahya, dan Ainan Tasneem.. Ternyata kepakaran Kaio Studio telah menusuk ke serata Malaysia. Selain video perkahwinan, KAIO STUDIO juga turut menawarkan servis fotografi perkahwinan. Kita kalau tengok hasil gambar gambar yang dishoot oleh team Kaio, terasa macam nak kahwin lagi sekali lah pulekk. kihkih. Cantiknya! Superb!

Video Hasil dari Kaio Studio

Kaio Studio Showrell
Wedding Video Resepsi Ainan Tasneem

Wedding Nikah Ainan Tasneem 
PreWedding Saharul Ridzwan & Deena
 Bersama Melinda Looi setelah selesai videoshoot 
Kaio Studio - Pembikinann muzik video Azlan Typewriters


Gambar Wedding Hasil dari Kaio Studio
 








STUDIO PHOTOGRAPHY SHAH ALAM BY KAIO STUDIO
Untuk makluman semua, KAIO STUDIO jugak turut menawarkan servis studio photoshoot di Shah Alam sepertimana yang aku pergi berphotoshoot beramai-ramai bersama para bloggers. Memang tak rugi kalau korang bekerjasama dengan team Kaio, hasilnya memang terbaik. Team Kaio memang sangat sporting dalam memberikan idea untuk kita pose. Kalau kita kaku, dont worry sangat yaaaa. Percayalah dengan Team Kaio. Bahkan ramai artis Malaysia yang datang ke studio mereka yang terletak di Seksyen 13, Shah Alam ni tau! 

Video Behind The Scene Pembikinan Poster Filem ‘Kau Takdirku’ 
Lakonan Bront Palare, Remy Ishak, dan ramai lagi


Sedutan telefilem KUNTOM - Nora Danish in the house gaisssssss





KAIO REKA
Tak cukup dengan servis video dan photography, Kaio juga mempunyai sebuah anak syarikat dari KAIO STUDIO yang turut menawarkan servis rekaan grafik seperti poster. Seperti dimaklumkan, selepas mendapat gambar yang cantik, graphic designer mampu menghasilkan grafik yang mampu memukaukan setiap mata yang melihatnya. Banyak contoh-contoh rekaan grafik yang team Kaio Reka telah hasilkan, seperti gambar gambar dibawah ini :

Follow IG Kaio Reka : KAIOREKA LINK



 


KEJAYAAN YANG DIKECAPI OLEH KAIO STUDIO
Terlalu banyak memori yang dicipta oleh KAIO STUDIO. Kaio pernah memenangi pertandingan MOST GLAM FASHION VIDEOGRAPHER by GLAM MAGAZINE dan melayakkan KAIO STUDIO untuk mendapatkan tugasan dari majalah fesyen tersohor Malaysia tersebut. Hebat kan? Bukan calang calang orang yang boleh menghasilkan video sedemikian. Untuk tatapan semua, aku share klip video yang telah membuatkan Anwar Abdullah dari KAIO STUDIO merakul gelaran juara pertandingan tersebut.

MOST GLAM FASHION VIDEOGRAPHER by GLAM MAGAZINE - KAIO STUDIO


KAIO STUDIO SEBAGAI DUTA
Selain dari itu, Kaio Studio juga adalah duta kepada jenama sistem pencahayaan fotografi jenama ONSMO. Di mana jenama ini juga turut menjadikan beberapa jurugambar tersohor Malaysia untuk menjadi duta mereka seperti Eddie Putera, Alex Tan, dan Saiful Nang. Allahu, banyaknyaaaaa penglibatan Kaio Studio dalam bidang fotografi ini. Semoga Kaio Studio terus maju!

Duta ONSMO
Video Behind the scene: Anwar Abdullah from Kaio Studio using Onsmo X1 Pro


KAIO STUDIO TURUT MENYUMBANG ILMU
Ilmu yang diperoleh tidak disia-siakan. Anwar Abdullah dan Team Kaio Studio turut membuat perkongsian ilmu fotografi dan videografi. Kerana beliau yakin, dengan menyampaikan ilmu-ilmu kepada generasi baru, ilmu itu tidak akan putus, bahkan akan turut berkembang sampai bila-bila. Bak kata orang, orang yang dah berjaya tidak akan terkesan dengan sedikit ilmu yang dikongsikan malah rezeki akan lebih mencurah-curah selepas ini. Good job Kaio Team!

Kaio Studio - Sharing session bersama student MSU
 Kaio Studio terima cenderahati selepas perkongsian ilmu pada pelajar tahun akhir uitm di publika
Kelas Video by Kaio Studio
Saiful Nang Academy
KAIO STUDIO Sharing Session at Expose Spectrum 2.0 at BlackBox MAP Publika

Videography Kickstart Kenangan x Kaio Studio



Pengalaman ketika berphotoshoot di Kaio Studio?
Ini lah kali pertama aku bekerjasama dengan Kaio Studio tau. Aku dah cerita sedikit sebanyak latar belakang Kaio Studio kan? So ini nak cerita pengalaman aku pulak. HEHE~ Sejujurnya, ini kali pertama aku drive sorang sorang ke Shah Alam. Gigih nak pergi Studio Kaio yang terletak di Seksyen 13, Shah Alam. Dari KL, aku search dekat Waze "KAIO STUDIO", terus laju menuju ke sana, SIKIT pun tak sesat. Good job! Kaio Studio ni senang je nak cari, studio photoshoot di sekitar shah alam ini terletak di hadapan bangunan Acappella Suite Hotel Shah Alam. Haaaa kalau korang nak senang juga, cari je nama hotel ni, so bangunan yang berhadapan dengan hotel ini, itu lah bangunan dimana terletaknya Kaio Studio.

Bila sampai situ, korang cari BEN's Art Cafe, dan studio photoshoot Kaio Studio berada di atasnya. Memula aku masuk je, terus macam wahhhhhhhhhh, luasnyaaaaaaaaaa, kemas dan bersihnyaaaa... dan yang penting sejuknyaaaa, banyaknya lighting cantik untuk kita berposing kikihkihkih ;p Sesampai je aku terus make up dan bersiap. Korang jangan risau, Kaio Studio ada toilet untuk kita salin pakaian, tak cukup dengan tu, siap disediakan IRON untuk kita gosok baju yang mana tak sempat tu! HAHHAHAHHAA dasattttt gilerrrrr . terus aku acah acah gosok tudung kihikihkih. Tempat solat pun ada cuma open la. Kat belakang studio tu, kita boleh solat disitu, tak de sapa ganggu......
Cari Cafe ni, Kaio Studio berada diatasnya yaaaaaa
 Ruang menunggu a.k.a ruang melepak untuk update Facebook/Instagram HAHHAHAHA
 Besar kan studio nya? Selesa sangat kita semuaaa. Korang bayangkan, kitaorang para blogger yang datang masa tu dekat dua puluh orang. tak sesak pun... rileks jeekk HEHE
 Tak sempat gosok baju? Tak pe, gosok je dekat sini. TQ Kaio. HEHE
 

 Cermin dimana mana. SUKA SANGAT!!


Korang, kalau nak tangkap gambar studio photoshoot di sekitar Shah Alam ni, jangan segan silu pergi ke Kaio Studio ni tau. Kenapa? Aku suka sangat dengan keramahan dan kepetahan Photographer diaorang. Kita kalau nak berphotoshoot, gambar akan jadik gempak sebab salah satunya Photographer yang pandai berinteraksi dengan kita. Kalau Photographer senyap je, biar kita posing sorang sorang, memang tak best ah jawabnyaaaaa.. TAPI kalau korang dapat Photographer yang bising, yang friendly, menyakat sana sini, beri idea itu ini, memang gempakkkkkkkkk, terbaik lah gambar yang dihasilkan. Itu pendapat aku lah. That why aku suka Team Kaio ni. Diaorang ni perangai gila gila yang menjadikkan kita sedikit pun tak de perasaan segan, malu , kekok atau apa apa jela depan camera WALAUPUN berposing sakan depan berpolohhhhhh polohhh orang blogger. HAHAHHAHAHHAHA kannnn? Dan hasilnya?
membekalkan servis fotografi dan videografi untuk studio pho
toshoot,
wedding photography, wedding videography, video korporat, mu
zik video,
short film (filem pendek) dan pelbagai lagi.
Anwar Abdullah, pengasas KAIO STUDIO bermula sebagai wedding
videographer pada tahun 2012 dengan berbekal modal ba
wah RM5000
sahaja menggunakan duit simpanan ketika menjadi pemandu pela
ncong satu
ketika dahulu.
KAIO STUDIO AND PRODUCTION SDN BHD adalah sebuah syarikat y
ang
membekalkan servis fotografi dan videografi untuk studio pho
toshoot,
wedding photography, wedding videography, video korporat, mu
zik video,
short film (filem pendek) dan pelbagai lagi.
Anwar Abdullah, pengasas KAIO STUDIO bermula sebagai wedding
videographer pada tahun 2012 dengan berbekal modal ba
wah RM5000
sahaja menggunakan duit simpanan ketika menjadi pemandu pela
ncong satu
ketika dahulu.

KAIO STUDIO AND PRODUCTION SDN BHD adalah sebuah syarikat y
ang
membekalkan servis fotografi dan videografi untuk studio pho
toshoot,
wedding photography, wedding videography, video korporat, mu
zik video,
short film (filem pendek) dan pelbagai lagi.
Anwar Abdullah, pengasas KAIO STUDIO bermula sebagai wedding
videographer pada tahun 2012 dengan berbekal modal ba
wah RM5000
sahaja menggunakan duit simpanan ketika menjadi pemandu pela
ncong satu
ketika dahulu.










Haaaaaaaaa serius ni baru sikit aku posing tau! Ada berpuluh gambar TAPI aku tak upload laaaa, kang korang terkesima lebih dengan keindahan gambar aku HAHHHAHAHHAHA Abang Photographer tersangat la sporting, aku tak dak nak malu sangat lahaii. Rugi kalau malu, gambar tak gempakkk nanti kihkihkih... Dari jam 1pm sampai ke magrib juga la kitaorang para blogger berphotoshoot di studio photoshoot Kaio Studio. Last sekali, kitaorang sempat jugala tangkap gambar beramai ramai. Walaupun ada blogger yang sudah pulang, kita tangkap mana yang ada jelaaaa

 Ni abang Photographer Kaio Studio tu suruh tunjuk hidung HAHHAHAHHA yang kitaorang ni pun mengikut jelaaa kann. hikhikhik
 cucuk pipi pulekkk
okay, gelak fake pulekk HAHHAHHAHH adoiiii

Okay, ni aku selitkan sekali Video Studio Photoshoot Profile Blogger 2.0 Shah Alam 2017 by Kaio Studio tempoh hari . nampak juga muka aku sebarang dua hihihi. cantiknyaaaaa HAHHAHAHHHAHHHA #pengsan


Gambar Lehtops seketul IDA BAHARUM dari Kaio Studio

Akhir sekali, aku nak wish GOOD LUCK pada abang abang TEAM KAIO STUDIO , semoga korang terus maju mewarnai industri ini. Dah makin femes, korang jangan lupakan kitaorang tau. Panggil laaaaa lagi. hikhikhik....

KAIO STUDIO
Alamat : 1-06 Metia Residence Office, No.5, Persiaran Sukan, Seksyen 13,40100 Shah Alam, Selangor, Malaysia
Waze dan google map : search ‘KAIO STUDIO’

2 comments:

  1. wahhhh bestnyerrr..

    yang penting tuan punya blog nampak gojesssssssssss sangat..hihihi

    ReplyDelete
  2. Nervous tau nak scroll mana gambar kekda kita niii ternyata cantik sangat aum!

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page