Monday, August 21, 2017

Make Up Artis Murah di KL & Selangor

Perkhidmatan Make Up Artist MURAH di area KL & Selangor
Bila aku update je muka toya aku dekat facebook yang penuh glamorouss, semua tanya, "eh ehh ida baharum ke tuuu?" "eh eh macam farah fauzana lahhh" "eh eh macam farah lee lahhh" sabar yaa kawan kawan.. korang hanya drama je kan? sebab aku hanya ida baharum dan masih seketul ida baharum. kihkih. Atas dasar apa muka aku berubah sedemikian? Ni semua sebab perkhidmatan make up artist yang TERHEBAT! Oh ya, baru baru ni aku ada terlibat dalam Photoshoot Profile Blogger 2.0 yang dianjurkan oleh Kaio Studio. Bila dah berphotoshoot, makanya takkan aku nak datang dengan muka togel ni ? Haruslah aku cari make up artis yang boleh conteng muka aku jadik adik siti nurhalijaaaa hihii.... 

MUA Nopie Rahman

Make Up Artist by Nopie Rahman
Aku ada up status dekat facebook, yang mana aku cari make up artist untuk conteng muka aku, oh ya, terima kasih banyak banyak yang mana pm aku. tak sangka ramai nak sponsor make up kihkihkih. dan aku memilih Make Up by Nopie Rahman. yang mana aku tak pilih tu, next time kita masih boleh bekerjasama lagi yekk. Jangan serik pm kita tau wakkkk. heeee ~ Kenapa Nopie Rahman? sebab dia kawan aku HAHHAHAHAHHAHA taklahhh, sebenarnya aku dah stalk hasil hasil beliau memake up kan orang, TIDAK banyak mengubah muka orang, itu yang aku cari! TAKDE main cukur cukur kening ke, overshadow ke, over make up ke, aku tak suka semua tu. aku suka light light je, natural tapi still nampak gojes... gituewww ~

Hasil Make Up by Nopie Rahman
Aku sampai studio paling awal dan nopie pun mula make up kan aku. . aku berharap sangat muka aku tak menyusahkan MUA hikhik. Tak sampai dua jam pun nopie make up kan aku.. Aku sendiri terkejut tengok hasil nya, sebab aku dah lama tak make up. ntah last tahun bila ntahhhh..... So aku rasa mungkin sebab tu muka aku nampak macam WOW sangat kot? HAHHAHHA nakk jugaaaaa beri alasan tuh gitueww hikhikhik.. Tapi betul laa, ada yang mengatakan, jika kita lama tak make up, tetibe kita make up, muka kita akan berseriii seriii sangatt berbanding orang yang selalu make up HAHAHHAHHA yeke?

SEBELUM VS SELEPAS
 omo. that really me?

Amacam? Tak banyak yang diubah TAPI still looking gojes kan? khakahkahkhakhh. angkat bakul sendiri kuikuiii. TAPI siyes, aku suka sangat make up look macam ni. dan lipstik pink tu, aku yang pilih. HAHHAHHAA. nak jugaaa pink pink kikih... okay tak korang?? masih nampak aku dalam wajah itu kann... tak de la berubah banyakk. Nopie banyak kali cakap tak puas hati dengan kening aku, hihihi. sebab nampak tebal. tak pe dikkkk.. akak suka macam tu. that my asset. tak perlu banyak ubah.. just be myselft tapi nampak gojes. muahahahahhahhaa ;p , 

dan hasil photoshoot pada hari tu? 
dah tentulah aku nampakkkk lawa macam model kenn~~ ;p 



Perkhidmatan Make Up by Nopie Rahman ni di sekitar Kuala Lumpur, Selangor dan Terengganu pon boleh. sebab Nopie Rahman berasal dari Terengganu heee~ Lama juga beliau dalam bidang ni. Bermula dari minat katanya, minatnya dalam bidang ini yang mendorong beliau ke arah ini. Meskipun, beliau hanya membuat partime sahaja tapi memake up kan orang, mampu memberikan beliau kepuasan. Betul lah kata orang, dalam dunia, buat la perkara yang mampu membahagiakan kita ;)) Ianya adalah satu kepuasan yang mendalam untuk diri kita ;)) 


Nopie Rahman memberikan perkhidmatan make up untuk segala jenis majlis, perkahwinan, pertunangan, photoshoot, bridemaids, special events, dan pelbagai jenis majlis yang memerlukan perhidmatan make up.. Dan jangan tak tahu, Nopie Rahman sekarang terlibat dalam Perkhidmatan Make Up dengan retis retis kau. kerlasssssssssss. Baru baru ni beliau turut terlibat dalam memberikan perkhidmatan make up pada artis artis yang perform untuk Anugerah Juara Lagu 2017. daebakkk!!

 
MUA Nopie Rahman with Zizan Razak & SonaONe

dan beberapa hasil make up dari Nopie Rahman,
korang boleh usha dekat gambar gambar dibawah.





 





Sekarang ni perkhidmatan make up memang ramai kan? TAPI nak dapat jurumake up yang sejiwa dengan kita tu yang SUSAH. mujur la Nopie Rahman ni sentiasa memahami kemahuan dan kehendak setiap customer beliau. Mesti korang tertanya tanya, mahal ke murah perkhidmatan make up by Nopie Rahman ni kan? Bagi aku, harga masih boleh diterima dan mampu bayar. Tak sampai RM300 pun korang. SERIUS! Tak percaya? Nah aku senaraikan harga dan perkhidmatan beliau untuk rujukan korang :

Harga Make Up Nopie Rahman
Photoshoot : RM100 sehingga RM150
Dinner : RM150 sehingga RM180
Tunang : RM180 sehingga RM200
Nikah / Sanding/ Bertandang : RM220 sehingga RM250
Harga transport bergantung kepada tempat.

Murah kan? Mana nak cari make up artist dengan harga bajet RM300 kebawah? Haaaa cari lah Nopie Rahman. hehe. Aku kan, memang takkan cari la make up sampai beribu ribu mahupun beratus ratus. alaaaaa beberapa jam je pun nak pakai make up kan? toksah bazir lah . Cari yang MAMPU BAYAR dan CANTIK! Tapi kalau korang poket tebal mohon la apply make up artist yang lebih mahal heeee ~ Kalau aku, aku cari yang macam Nopie Rahman ni. Just nice dengan kehendak dan poket aku. yesss!!!

Aku dengan Nopie Rahman
Beberapa gambar disekitar PhotoShoot Blogger tempoh hari ;))
I love My Make Up LOOK!
THANK YOU SO MUCH NOPIE RAHMAN!

So kalau korang berminat dengan make up by Nopie Rahman ni, ataupun esok esok lusa korang ada event yang memerlukan make up , jangan segan silu contact Nopie Rahman yaaaa. Pasti pilihan yang TEPAT dan TERBAIK!

Make Up Artist by : Nopie Rahman
Call / WhatsApp : +6016-212 0915
Facebook : Nopie Zarraz Paramedical
Instagram : makeupbynopie_rahman
Email : nopiebeautytouch@gmail.com
Make Up Service for Bridal / Photoshoot / BrideMaids / Solemnization / Engagement / Special Events / dll

1 comment:

  1. cantikkkkkkkkkkkkk sangatttt...terus lain muka tp masih blh dikenali.. <3

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page