Wednesday, June 21, 2017

Raya 2017 kitaorang , SAKAN ke?

Hai korang, korang rasa tak apa yang aku rasa? Macam sekejap je kan puasa tahun ni? Aku rasa macam KEJAP gila.. rasa macam nak bangun sahur 1st day puasa haritu, alih alih hari ni, lagi 4hari NAK RAYA??!! Cepat gila masa sekarang kan? TAPI yeayy yeayyyy jugak lahh kann! Sukanyaaaaaaaaaa raya! HAHHAHAHHAAHA. Sapa cakap raya kami lakik binik suram sebab tak de anak? memandaiii je kan korang. kitaorang LAGI SAKAN ok!! HAHHAHAHAHHAHAHHA

Baju raya korang dah siap ke? Tema apa tahun ni? raya mana? amboi soalann kemainn HAHHAHAHA. Kalau kitaorang, laki binik baju dah siap daaa untuk raya pertama. TAPI baju melayu laki aku tu haa ada terbesar sikit so pergi kecikkan semula tapi sampai sekarang tak siap siap lagi. HAHHAHAH ada yang pakai baju melayu tahun lepas kangg.. kihkih... Tahun ni turn raya melaka which is kampung aku. yeayyy! seminggu ok!!! seronokkkkk kihkih. kitaorang dah mengamalkan satu kampung satu tahun. tak balik pun dua dua kampung macam sebelum ni, mungkin lagi seronok dpt luangkan masa bersama keluarga memasing. memasing cuba berkorban la.. sedih memang sedihh tapi nak buat macam mana kan? dah kita asal jauhh.. sorang pahang sorang melaka. HAHAHAHHAHAHA.. tapi masing masing dh dewasa kan? boleh kawal perasaan ;)) hehe.... so tahun ni kitaorang #TeamGrey dan #TeamMelaka #TeamKgHalaman gituewwww

ayuh nak shopping!


Nak nak laki aku tu haaaa. dia jenis setahun sekali shopping tau. dah memang dia akan pilih masa masa nak raya untuk shopping sebab banyak sales katanya. kahkahkah!! kalau tak shopping langsung tak boleh jugak, penat laa kita bekerja tapi tak dapat beli apa yang kita nak? kang merana.  simpan simpan jugerrr, shopping shopping jugerrrr HAHHAHAHAHHAHAHHA

So, nak jadikkan cerita, kitaorang cuti hari tu, semata mata nak pergi shopping kihkih. memang dari dulu SUKA sangat shopping waktu hari bekerja sebabnya tak ramai orang heeee ~ dan lokasi yang dipilih dah tentulah Paradigm Mall. Sebab apa? Boleh kumpul point Air Asia. HAHHAHAHA ni pun adik aku yang ajar, so meh aku ajarkan korang semua, sesiapa yang ada nombor big Air Asia, moh la kita shopping di Paradigm Mall sebabnya boleh redeem point. Maksudnya, setiap pembelian korang di Paradigm Mall (kecuali bayar bils), korang tunjuk je resit di kaunter Air Asia di Level CC Paradigm Mall then tunggu beberapa bulan , nanti masuklah dalam beberapa bulan. gituewww

So apa yang kitaorang laki binik shopping? laki aku tuh, dia banyak shopping baju kerja je. adoi. aku suruh dia beli tshirt ke kemeja ke nak buat raya nan hadooo dia layan. cis. sibuk jeee cari seluar kerja. tali pinggang lahhh.. bang, nak raya ke takkkkk ni?? grrr ....


test ya bang?
 

tali pinggang pulekkkkkk
bini keboringan meneman si laki shopping tak sudah sudahhhhh

Secara kebetulan pulak masa shopping shopping tu, aku sajalah masuk gambar selfie dekat group wasap GKP. haa sekali yaya dengan syafiq pun nak join shopping. ayuh laa nakk.. kita berjemaah menghabiskan duit memuaskan hatikkk. kihkih... berejam habis masa dekat BO Paradigm Mall tuhh. maka dengan itu, beratus jugalah yang habis..... sobs... aku hanya dapat dua helai seluar jeans sajoooooooo.. yang lain semua laki aku yang punya! Memang itu hari, hari dia shopping LAHHHhhhhh

 dengan yaya #makanakdua
gigih kan yaya datang shopping sekali? kihkih, nasib la si syafiq cuti sekali 

duit dah habis dah jom balikkkkkkkkkk


Habis je shopping di Paradigm Mall, buat kerja gila terus pergi ke Jalan TAR, nak cari baju kurung ai pulakk.. Padahal baju kurung dah berlambakkkkk HAHHAHA still nak cari jugakk sebabnya ternampak yaya upload baju kurung santekkkkkkkkkk dekat Jalan TAR kihkih. nasib la ada yaya dan syafiq teman ke Jln TAR, so nak juga la laki aku melayan ke sana. kalau tak? jangan harap kotttt kihkihkihkih... dapat takkk beli baju kurung tu korang rasa? Ehem.... mestilahhh dapat rembat sehelaiii yahooooooooooooo... nanti tunggu raya baru aku OOTD yaa, sekarang rahsiaaaaaaa lagiiiiii mihmih~ bila kira kira balik, total baju kurung yang aku dah beli untuk pakai sepanjang raya ni, adalah 4helai. alaaa baru empat helai jekk.. che ta tu 100helaii okayy!! HAHAHHAHHAHA

misi memang cari kasut baru. asik pakai selipar jekk aku ni. so dapat la beli sepasang kasut di vinci hari tu.. lawa takkk korang???
 woottt wottttttt

 aku beli kasut? die beli capalll pulekkkkkkkkkk HAHHAHAHAHHA 
bila nak tobatt ni bangg? hikhik
so, laki amik warna coklat ni. yang ni beli dekat Aeon Mall Bukit Tinggi, Klang.
capal kulit. dia aim sangattt benda kulit kulit ni. hmm. so amik la sepasang bangggg kang raya tak lengkapp hikhikhik


Ehh ehh dah dah laaaa shopping. pening pulak aku tengok duit mengalir macam air. hikhikhik... TAPI kan, aku rasa macam tak banyak sangat beli TAPI bila kira kira balik, eh eh banyak jugakkk. tak perasan langsung! SAKAN betul shopping dengan 'bantuan khas raya' ni. kahkahkah!! Sokay lah, raya setahun sekali. . laki aku pun bukan shopping barang branded sangat pun. . hukhuk. aku pun sama. . lamaaa tak membeli. .. #ehyekeke?

Eh sebelum tu, korang dah tukar duit raya ke? dengar cerita duit raya dekat bank dah habis kan? nasib laaa ai dah berkolaborasi dengan budak budak office untuk tukar duit raya awal awal lagiiii. yeayy!!! tahun ni tak banyak pun aku peruntukkan untuk bagi duit raya, yelaahhh ekonomi gawat maaaaa... kang aku meriah memberi sana sini, lepas raya aku makan roti jeerrrrrr ;(( so, tahun ni konsepnya memberi setakat yang mampu TAPI aku ikhlas tau. ;)) hehe~

bukan aku punya HAHHAHAHHAHHA

 aktiviti masuk duit raya memang paling AKU SUKA!!!

family diutamakan yaaaaa ;))


Paling penting, duit raya untuk family diutamakan dahulu.... yang lain lain ikut kemampuan. asalkan bagi dengan ikhlas , settle... kalau bagi untuk menunjukk baik toksahhhh. kan? tapi kan, malu juga kadang2 kita bagi RM5 ke kan, pastu budak2 bukak sampul terus cakap "alaaaaa lima hengget jeee" HAHHAHAHHAHAH #KidsNowdays ;(


SELAMAT HARI RAYA semuaaa ;))

2 comments:

  1. wahh raya sakan. i beli kasut handbag tapi dah rasmi dulu dh hahaha. semua dh setel tapi tudung raya je takde lagi, kalau tak sempat cari pakai lama je lah

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page