Friday, June 2, 2017

Menu Mudah dan Cepat untuk Bersahur dan Berbuka

Tak tahu la korang tahu ke tak menu ni. rasanya ada yang tahu , ada yang tak tahu . Ini menu mduah dan cepat sangat sangattt untuk bersahur dan tak lupa juga untuk berbuka, buat menu tambahan jekk. selera sangat makan okayy. Ni haaa menu terung kicap... kkihkih. benornya, aku segan sangat sangattt nak update entry resepi terung kicap ni. SEBAB senang sangattt!!! malu pulekkkkk. HAHHAHAHAHHA TAPI kalau tak share dengan korang, korang tak tahu. kihkih. kan? so mana yang dah tahu tu, jangan gelakkkkkk tau. pokkk korang kang! hikhik

Menu Mudah dan Cepat untuk Bersahur dan Berbuka

Resepi Kicap Terung
Bahan
  • Terung - korang belah dua terung , then potong dua lagi. haaaa sebatang terung dapatlah empat bahagian. cukup la duaorang makan kitaorang. tapi kalau korang ramai, beli terung lebih sikit hehhehe. tau tau....
  • Kicap 

 Guna terung ini ya.

 terung dibelah belahhhh

Cara masak terung kicap
  • Korang just goreng je terung tu atas non stick pan. walau pun non stik, tapi aku tetap letak minyak sikit. cepat sikit terung tu masakkk. korang balik balikkan terung tu, jangan sampai hangit.. sebab terung ni cepat masakkkkkk
  • Tak sampai beberapa minit, terung korang dah masakkkkkk
  • Angkat terung dan letak dalam pinggan. Okay ini kemuncak dia, korang just curahkan je kicap ke atas terung terung yang dah digoreng tadi. 
  • SIAP ! HAHHAHAHAHAHHAHAHHAHAHHHAHA

 ayuh laa kita menggorengggggggg
 letakk kicap. lagi banyak kicap lagi laki aku suka. dia tu HANTU KICAP! 
HAHHAHAHAHHAA
tadaaaaaaaaaaaaa, terung kicap aku. 

HAHAHHAHAHAHHAHAHA, bapakk senang kan korang? malu pulekk aku nak share dengan korang. menu simple giler ni pun nak diupdate dalam blog? kahkahkah!!! TAPI serius laa korang, menu ni paling mudahhh buat. Pukul 7.15pm korang start goreng pun tak de hal punyaaaaa... Sedap sebagai menu tambahan. Kitaorang laki bini suka sangatttt. Thanks emak ajarkan menu simple gilerrrrrr ni. hehehe. So, korang jangan lupa try menu mudah dan senang untuk berbuka puasa or bersahur....... SELAMAT MENCUBA korang!!

3 comments:

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page