Tuesday, May 9, 2017

Menu Bersahur Paling Mudah dan Sihat Berkhasiat !

Hi korang, tak lama sudah kita nak berpuasa kan? Apa persediaan ibu ibu? Mesti blur habis laaa nak sedia menu bersahur dan berbuka puasa untuk 30hari kan? Untuk ai dan suami senang je. Mula mula je jakun bersahur . kemain masak itu ini , sekali dah last last bulan puasa tu, kompem bangun bersahur sekadar alas perut dengan minum air kosong dan makan kurma sebiji sorang je aku laki binik. HAHHAHAHHAHHA .. so hari ni ai nak sharing dengan korang semua, menu yang paling mudah dan berkhasiat sangattttt disediakan untuk bersahur nanti dan ditambah pula sangat berkhasiat !! Apakah???

tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa


Menu bersahur paling mudah! serius! tak sampai berapa minit, dah ready untuk diminum. haaaa ini minuman yee. mengenyangkan sangattt. ai dah cuba. tiap tiap pagi sekarang ai minum. kihkih. sedap babe.. harus la minum setiap hari heeee ~ kenalkan korang, my breakfast buddy is Nutri Brown Rice Beverage ataupun dalam malay, Minuman Beras Perang... gitu. hikhik

terus beli lima buat stok bersahur 30hari laki bini hee ~


Selalu kita dengar beras perang tu beras kan? yang masak dijadikkan nasi kan? kadang ada orang yang tak lalu nk makan beras perang ni walaupun semua orang tahu, khasiat beras perang ni terlalu bagus kan? salah seorangnya ai la. hikhihik... ai pernah beli beras perang, tapi cannot eat la kawan. rasa semacam . HHAHAHHAHHA sebab perut ai is dah biasa beras biasa kan? so terkejut la perut aku kan makan beras perang ni HAHHAHAHHAHA tapi yang peliknya! perut ai boleh pulak terima minuman beras perang ni !! alhamdulillahh.. bagusnyaa awaaaa perut hihi. so, even ai tak lalu nak makan beras perang, at least ai minum la minuman beras perang ni .. berkhasiat jugak! kan? bijak kan?


Nutri Brown Rice Instant Beverage ni banyak sangat khasiat dia. Salah satunya adalah bagus untuk mengawal berat badan. haaaa ni la tujuan utama jugak kihkih. sesambil kita berpuasa, minum pulak minuman berkhasiat di bulan puasa nanti, tak ke lehtops kau di pagi raya nanti????? HAHHAHAHHAHA. So motif nak cakap sini adalah, minuman beras perang ni bagus jika ada sesiapa yang sedang cuba untuk menguruskan diri dengan pemakanan yang berkhasiat. Minuman beras perang ni adalah salah satunya ;)) diet dengan cara yang betul yaa kawan kawan hee ~

ai paling suka chocolate! hubby plak suka soya heeee ~ korang?

Tapi sebenarnya, minuman beras perang ini adalah baik untuk mengekalkan sistem penghadaman kita. Bila sistem penghadaman yang baik bermaksud kita akan sihat luar dalam dan cantik juga! Minuman beras perang ni SELAMAT, HALAL diminum seisi keluarga tau! Tak kisah mak ayah, atok, nenek, kanak-kanak semua nya ... korang jangan risau ok!

5 flavour TERBAIK untuk semua

Brown Rice Instant Beverage - Oat with Soya Lecithin

Brown Rice Instant Beverage - Chcolate Flavour

Brown Rice Instant Beverage - No Sugar Added 

Brown Rice Instant Beverage - Honey Flavour

Brown Rice Instant Beverage - Original


Cara minum?
Alahhhh, senang sangat korang... Bancuh apa apa jenis flavour minuman beras perang yang korang suka ke dalam air panas 240ml, (kalau korang suka sejuk boleh juga) TAPI, ai is suka minum panas panas waktu breakfast kan.. heee ~

 
masukkan air panas 240ml , then masukkan instant minuman beras perang dan SIAP!



Harga Sekotak Minuman Beras Perang?
Alahhhh, murah sajaaaaaaaaaaaaaaa... sekotak lain lain harga, sekitar dalam RM15.90 hingga RM21.90. Satu kotak ada 8 paket kecik. Korang kalau nak rasa boleh beli dekat mana mana Aeon Supermarket, Cold Strorage, Sam's Gloceria dan di Popular Bookstores. HAAaaaaaaaaaa jangan terkejut dah kenapa jual minuman dekat kedai buku? kihkihkih. ada ada jual dekat kaunter yaaaa.. Senang sangat nk beli. So, korang cepat pergi beli sekarang ! hehe ~ Buat orang Penang , korang boleh cari di Pharmacy & Organic Stores.

Maklumat tambahan, minuman beras perang juga boleh didapati di farmasi terpilih, rantaian makanan organik dan semula jadi. Minuman beras perang adalah Halal Certified dan memperolehi standard keselamatan makanan yang tertinggi iaitu ISO22000 oleh United Kingdom Accreditation Services. Selain itu, minuman beras perang juga berada di kebanyakan hospital terkemuka di Malaysia dan Singapura. NutriBrownRice ™ juga dijual di China, Singapura, Hong Kong, Korea dan Eropah.

Jemput breakfast korang!

Brown Rice Instant Beverage :
Website : http://www.nutribrownrice.com/

1 comment:

  1. singgah sini. baru nak kenal produk nutribrown

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page