Tuesday, May 16, 2017

Aktiviti dinner BBQ dengan GKP 2017

Gituh tajuknya HAHHAHAHHA.. Memang sejak ai pindah rumah baru ni, tak de sapa datang lagi. HAHHAHAHA bukan tak nak ajak TAPI mak sibuk nakkkk. setiap kali weekend busy sangat dengan mencari rezeki halal yang lain kihkih. tak de masa nak duduk rumah sangat. sorry kawan kawan. so ada lah satu minggu yang beberapa minggu lepas, sempat jugak selit dinner bbq dekat rumah ni haaa walaupun mak busy TETAP ku gagahi jugak haaaaaaaaaaa .. sayang pls?

hai semua GKP 2017! dah besar daaaa family kitaaaaaaaaaa ;))


Plannya bila ntah lupa sangat, so ajak semua, memandangkan dah lama tak jumpa, lama tak berkumpul si Geng Kereta Putih ni... menu kita pada hari tu semuanya potluck. matilah nakkk kalau mak sedia semuanyaaa heee ~. tenkiu korang! Percaya tak korang, kawan kawan dah sampai rumah TAPI tuan rumahnya takde kat rumah? sebab hari sabtu tu ai pergi pasang buaian dulu, nasib tinggalkan kunci rumah, so pepandai la kawan kawan bukak dan masuk sendiri. hikhikhik......... rare kan?? ;p

So, petang sabtu (22.04.2017), start hidupkan arang arang nak buat bbq khen~ itu kerja orang lelaki laa kan. kitaorang perempuan semuanya duduk dalam rumah gosip lahh.. lama tak jumpa. banyak kisah... semua habis cerita. teringat zaman muda mudi dulu huuu~ rindu kan korang? apa je aktiviti kita? makan gosip makan gosip. gituh. perghhh heaven sangattt... gemokks lah kita semua weiiiii.... oh ya, nak update menu menu potluck kitaorang pada malam itu ,

dimulai dengan model jagum OOTD belakang pintu
kehkehkehkeh
  kambing bakar dari yaya
 homemade dengan kasih sayang burger apak andi untuk semuaaaa hikhik 
 nasi goreng vodo vodo jek dari ai hikhikhi
dan sudah tentunyaa mee goreng lagend oleh zul. ni memang faveret semua orang!!
 chicken wing dari ieza dan arab
 jagummmmm bakar , ieza bawak! pening pening dia cabut jagum ni huuu~ 
ohhhhhh ini adalah kegemaran ai! puding caremel ni nory yang buat. 
hebat daaa dia sekarang. hihihihi
 
nory nanti buat lagi pls!
oh semestinya kalau datang rumah tokey coklat fountain, harusla ada coklat fountain untuk semuaaaaaaaaaaaaaaa
 the dips. strawberry, mallow, biskut jejari dan anggur. ni je yang sempat beli hihihihi.. 
alaaaahaii ini paling terharu! jauh jauh milo bawak dessert cheese tart. dari JOHOR okay! Naik bas!!!! tenkiu milooooooooooooooo
 dah kata bawak cheese tart ni naik bas kan? so ? HAHHAHAHHAHAH its ok milo... lepas makan masuk dalam perut pun berkecamuk jugak macam ni. xde hal punyaaa kihkihkih
 gigih membakar ye korang? dari petang sampai ke malam. 
tu laa banyak benor yang nak dibakar hihihihi
 arang banyak lagi tu korang, bila nak datang lagi? HAHAHHAHAHHA

ohh dua ketul ni memang. 
balik balik diaaaaaa saja yang amik coklat tuh HAHHAHAHAHHAHA


Aduhhh lapar pulaaa dok mengupdate ni .. malam tu, nory dan ieza je yang tidur rumah ai, yang yaya dengan milo tak sudi nak tidur sini lepaking sampai pagi... fineeeeeeeeeeeeeeeee.. HAHAHHAHAHA .. next time datang lagi yaaaaaa... sudah sudah la benda dah lepas ehhh terbukak cerita pulakk kihkihkih. serius tau korang, ida tak plan pun ucapan andi tu. die sendiri yang nak bercakap HAHAHHAHAHHAA. tapi so sad lah kan? moga moga kita hadam dan tanam dalam dalam apa pesanan tu. yang keruh buang jauh jauh, yang jernih kita amik. ehhh betul ke pepatah tu? HAHHAHAH ade aku kesahh lantakkkkk ;p

 mohon selamanya macam ni ya? janji?
 mama ida with anggun, anak no2 yaya ni . debab bebenor! mama ida jadik idola ke? HAHAHHAHAHHAHA
 abam iqy nak try bunga kah?
 ieza with the boys
yaya with the bunga hihiii 
 orang paling jauh, MILO, tokey tudung sekarang! heibbatttt!
mama hot! nory..... kemain dia.... aku nak tangkap gambar je terus pakai lipstik!!! last last aku amik pic time dia pakai jeeee hihihi HAHHAHAHHAHAHA

Malam tu juga nory sampaikan berita gembira pada semua. yang dia mengandung. yeayy! syukurrrr... tapi takziah nory keguguran. kalau kandungan nory selamat, mengandung triple okay! tapi tak pe, rezeki ada dimana mana cuba lagi yaaa? have nory, jangn sedih sedih yaaa.. nahh bahu idaaaaa ;))

 aku? sememeh jelaa.. tuan rumah kan? hihi 

Biasalah adat berkawan, here and there ada tersinggung dan terkasar bahasa. lima orang, lima hati, lima perangai, lima kepala. mana nak sempat jaga semua? hihi.. mogaa semuanya ok ok sahaja selepas ni yaaaaa.. rindu korang semua! berkawan biar ikhlas  itu sahaja kunci dia. kalau kau nk fake berambus sana... HAHHAHAHAHHAHAHHA

REUNION GENG KERETA PUTIH 2017

6 comments:

  1. Bila lama xjmpa sronok.. Mcm2 gossip kn hehe.. Syok berBBQ

    ReplyDelete
  2. meriah ! syok ade geng best macam ni ;)

    ReplyDelete
  3. Kejap sengih kejap rasa nak berjurai airmata...seriussss rindu..kena selalu buat reunion pasni..hekhekhek...ucapan andi paling surprise tau malam tu.eh korang jom lah dating lagi...sumpah rinduuuuu

    ReplyDelete
  4. Mee goreng lagend telah membuatkan saya terliur! 😄

    ReplyDelete
  5. Sbb entry ida ni, aku buka blk komen blog. Giler r. Hahaha. Lama xbuka blog.

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page