Monday, April 10, 2017

Promosi Buffet Ramadhan 2017 | Imperial Chakri Palace KLCC

Promosi Buffet Ramadhan 2017 | Chakri Palace KLCC

Lagi kira kira sebulan sahaja nak masuk Ramadhan. Promosi Buffet Ramadhan 2017 di sana sini. Buat korang yang penggemar Buffet Ramadhan, jangan lupa masukkan Imperial Chakri Palace KLCC sebagai destinasi berbuka puasa 2017 korang tau tau! Sedap sangattt. Ai dah pergi review Buffet Ramadhan di Imperial Chakri Palace KLCC baru baru ini .. hehe ~ #JanganJeles


Buffet Ramadhan Imperial Chakri Palace KLCC kali ini membawakan tema 'Tantalizing Tastes of Thailand' yang mana ianya menggabungkan dua tema masakan hebat iaitu Thai Cuisine dan Masakan Asli Melayu kita ;)) Buffet Ramadhan Imperial Chakri Palace KLCC mahupun Chakri Palace Pavillion KL akan bermula pada 30hb Mei 2017.. ya, memang ada dua cawangan yang korang boleh terjah. dont worry okay? apa eh signature Buffet Ramadhan di Imperial Chakri Palace KLCC ni? haaaaa dah tentu tentulah kita aim nak rasai menu asli Thailand. tomyam manaa tomyammm? hehe..


Menu Buffet Ramadhan di Imperial Chakri Palace KLCC 2017 ; tarikan utama haruslah menu menu dari Thailand. sedap melethops. tak perlu ke Thailand lorr kalau korang nak rasa makan Thailand ;)) datang saja ke Imperial Chakri Palace KLCC yaaa ;))

 Mee Krob. korang pernah rasa takk? sedap sangat!!! rangup!!
datang sini cuba tau!

 Manggo Salad semua pasti pernah rasa kan? Tapi di Chakri Palace ni saladnya lain macam sedap. ratah cenggitu je dah kenyang.. sapa on diet? meh cuba segala salads yang adaaaaaaa ;)) dap dap



 Okay ini WAJIB cuba. nampak tak berapa sedap kan? Tapi percayalaaaahhhhhh sedap ya ampun korang........ rangup! berkali kali di topup, ai still hadap menda alah ni jugakk kihkih.


MUST TRY ! Miengkam. Pernah dengar tak korang?
Kalau tak pernah dengar mesti tak pernah makan kan? Sebenarnya, ai pun 1st time makan kihkihkih... Miengkam ni cara makan dia, korang campur je semua bahan bahan letak atas daun kaduk tu. apa yang membuatkan dia sedap? sos istimewaaaa tu. alahai sedap sedap!!!

Only di Imperial Chakri Palace KLCC if korang nak cuba yaaaa ;)) dont miss


Tapi, di Imperial Chakri Palace KLCC juga ada menghidangan menu menu masakan Melayu kita, seperti kari ayam, kari daging, nasi beriani, ayam pandan, dan pelbagai lagi menunya.. tadah perut sahaja kalau korang datang sini okay? pastikan cuba kesemua menu yeee.. walaupun ianya adalah menu yang biasa kita makan TAPI ada kelainan di setiap menu yang dihidangkan. Good Job Cheff!
















Dan yang paling ditunggu tunggu, harusla rasa kesedapan tomyam kaw kaw kaw Thailand di Buffet Ramadhan Chakri Palace ni... sedap korang! hari tu, ai gatal pergi mintak PEDAS, memang pekat pedas dia bagi. HAHHAHAH lelehhh segalaaaanyaa kihkihkih... sedap ahh serius.... mai datang sini Ramadhan nanti tau!

satay pun ada ;))

  tomyam tadi korang boleh jer request nak tomyam sahaja or dicampurkan dengan mee mee yang disediakan. ikut selera memasing laaaa ;))



Dan habis rasa semua menu utama, ayuh la kita ke pemanis mulut pula. Ini paling ai suka. Meja kitaorang pun dekat area sini jugakk. sajaa pilih dekat dekat meja dessert, senang topup. hikhikhik 

tadaaaaaaaaaaaaaaa


Pemanis mulut banyak juga disediakan. Diantaranya ialah Red Ruby, Pulut Mangga, Ubi Kayu Santan, kuih muih tradisional, bubur jagung & pisang dan macam macam lagi laaaa.. penuh meja dengan dessert yang ada heee ~ dan tidak dilupakan juga, buah kurma juga disediakan untuk Buffet Ramadhan Chakri Palace ni. jangan risau kalau korang berbuka puasa di sini, kurma ada dont worry heee ~ amik la banyak manaa pun hikhik. 










 PULUT MANGGA MUST EAT!
hoiiiiiiiiiii ini terpaling SEDAP! makan tau tau tau!!

 minuman sejuk dan panas juga disediakan 


So far, menu-menu Buffet Ramadhan di Imperial Chakri Palace KLCC , memang tersangat sedap dan sangat lah mengenyangkan perut ai. ai makan banyak sangat. alahai malu pulakk. HAHHAHHAA. dah makan banyak siap tak mengaku kihkih. diet what?? kihkihkih.. rasa macam nak repeat pulak bulan Ramadhan 2017 nanti, jom korang???

 Tempat makan di Imperial Chakri Palace KLCC, tersangat selesa 

 nak stay tepi tingkap pon boleh. indah viewnyaa ;))




Okay, untuk korang semua yang ingin Berbuka Puasa di Imperial Chakri Palace KLCC & Chakri Palace Pavillion, ini info untuk korang semua ;

Tarikh Mula Buffet Ramadhan 2017 : 30hb Mei 2017
Masa : 07.00 malam
Harga : 
Dewasa (11tahun ke atas)
RM95.90 ++ (KLCC)  
RM85.90 ++ (Pavillion)

Kanak-kanak (6tahun-10tahun)
RM49.90 ++ (KLCC)
RM42.90 (Pavilion)

Kanak-kanak berumur bawah 6 tahun adalah PERCUMA
Warga Emas berumur 60tahun ke atas adalah PERCUMA

Tempah Awal? Lebih Diskaun ! (minimum 4 orang yaaa) , 
WAJIB tempah sebelum 30hb Mei 2017,
RM75.90 ++ Per Adult (KLCC)
RM65.90 ++ Per Adult (Pavilion)
Promosi Early Bird ini bermula dari 10 APRIL 2017 - 30 Mei 2017 

Tempahan Berkumpulan BELI 5 PERCUMA 1 ! Ini lagi JIMAT!



Alamat KLCC : Imperial Chakri Palace KLCC, Level 417B, Level 4, Suria KLCC
Alamat Pavillion : Chakri Palace Pavillion, Level 4 Connection, Pavillion KL


Untuk semua pertanyaan dan tempahan, sila hubungi 
03-23827788 (KLCC) 
03-21431141 (Pavilion) 
atau 016-2277182 
Email : marketing@chakri.com.my 


SELAMAT MENJAMU SELERA 


No comments:

Post a Comment

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page