Tuesday, April 4, 2017

Cara keluarkan duit dari akaun Paypal

Bukan la ai banyak sangat duit dalam akaun Paypal ni, tapi sekadar nak reminder pada diri sendiri, macam mana nak keluarkan duit dari akaun Paypal. Ai kan blogger sendu, kadang kadang dapat job, paymentnya dimasukkan ke dalam akaun Paypal. . terutamanya bila kita buat job dengan orang luar negara. kalau dalam negara, bank in saja dalam bank kita kan? apa susah... SO, dah macam mana kita nak keluarkan duit tu kan? 

Ok begini caranya.. korang kene tranfers dulu duit dalam akaun Paypal ke akaun bank korang (cth maybank) then lepas dah berjaya transfer barulah korang cucuk duit via akaun bank korang tadi.... Setakat ini ai baru dua kali keluarkan duit dari akaun Paypal ke akaun bank sendiri. kan ai cakap ai blogger sendu? hikhikhik #manaJOBbanyak #baksikitJOB #BloggerBelakangTadbir haaa dah kenapaaa kau main hastag dekat blog? nak kene kecam? HAHAHAHAHAHA


Ok pastikan korang ada akaun paypal terlebih dahulu, dan register la bank korang dalam akaun Paypal tersebut. okay? ai dah register maybank. ok macam mana caranya nak keluarkan duit dalam akaun Paypal ke akaun bank kita? step by step dengan gambar gambar yang ada okay. . ;))

 1. Log In / Sign Up akaun Paypal korang di https://www.paypal.com/my/home

 haaa masuk je HOME, terus nampak duit dah masuk yeayy!
Blogger sendu dapat lah tiga ratus sajoooo untuk satu entry.. jadiklaaa #Syukur

2. Tekan Withdraw Funds (dekat tepi side bar Paypal Balance)

3. Bila tekan withdraw tu, keluar page di atas. isi terus semua amaun duit korang , tak payah tinggalkan sesen pun tau HAHHAHAHHAA


 4. Checking. betul takkk? Kalau betul, proceeeed terus !


 5. Gud JOB !

6. Bila korang tekan HOME semula, korang akan nampak activity withdraw korang. Korang perasan tak baki berkurangan? haa jgn pelik sebabnya, ada FEE yang dikenakan oleh pihak Paypal bila nak transfer duit dari akaun Paypal ke akaun bank kita. RM3 ye kawan kawan  #SisRedha , That why ai syorkan korang keluarkan semua duit sebab ada FEE. rugi ahh keluar sikit sikit kan???

Then, dalam beberapa second, korang akan dapat email dari Paypal seperti dibawah. So, kira berjaya lahh ni keluarkan duit dari akaun Paypal. Lagi tiga hari, dah boleh check akaun bank , tengok dah masuk ke duit tadi? kalau dah masuk, JOM JOLI! HAHHAHAHAHHA yeayyyyy


Moga moga lepas ni lagi banyakk payment masyukkkkkk hikhikhik. dan tak lupa cara cara keluarkan duit dari akaun paypal. kalau lupe jugak , bukak aje blog sendiri HAHHAHAH . Dan semoga korang juga mendapat manfaat dari kongsian ai ni yaaaa ;)) 

+SafuraOnlineDiary dah keluarkan belum? kata nak beli HP? kihkihkih

3 comments:

  1. Wahhh.. bagus entry ni.. btw sis boleh tak sharekan macam mana nak daftar paypal, saya nak daftar but tak reti.. takot salah pulak :D

    ReplyDelete
  2. HAHAHAHAHAHA yelah2, kakak nk keluarkan lah ni.

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page