Friday, April 14, 2017

Buffet Ramadhan 2017 Hotel Ancasa KL

Buffet Ramadhan 2017 AnCasa Hotel & Spa, Kuala Lumpur 

Satu lagi destinasi berbuka puasa yang WAJIB korang semua terjah pada bulan Ramadhan 2017 nanti. AnCasa Hotel & Spa, KL yang terletak di tengah tengah kotaraya Kuala Lumpur. alah, area Pudu sana. dekat sajaaa ;)) Lepas berbuka puasa di sini, boleh la pergi Jalan Tar shopping raya hehe . Sesuai sangat dengan tema yang dipertengahkan pada tahun ni, "Selera Desa Kembara Iftar di Kuala Lumpur" Memang kita bebetul disajikan dengan pelbagai variasi hidangan yang boleh membawa kita jelajah ke seluruh ceruk bandar Kuala Lumpur.. haaa gituhh temanyaaa chuolsss heee 

Beberapa hari lepas, ai sempat pergi ke AnCasa Hotel & Spa untuk merasai sendiri Buffet Ramadhan 2017 yang bakal dihidangkan tak lama lagi. ai dah rasa dulu ya.. Jangan jeles hikhik. Untuk korang semua, meh ai is jamukan mata mata korang semua dengan hidangan SEDAP dan KENYANG di perut ni wiiii~

kakak kekenyangan ;p

Menu-menu yang disajikan akan dihidangkan secara bergilir gilir dan terdapat lebih 100hidangan setiap hari terdiri daripada pembuka selera, sup, hidangan utama, minuman dan pencuci mulut. Percayalahh cakap ai, semua hidangan memang TERBAIK! Ini bukan bodek TAPI hakikat! Korang pasti takkan menyesal kalau datang berbuka puasa disini ;)) ai setiap tahun pasti akan ke Buffet Ramadhan AnCasa Hotel & Spa KL.. ayuh!

Hidangan Pembuka Selera
 Ada pelbagai jenis kerabu taugeh .. diet ke? 
Ulam-ulaman yang ada 
 makan pulak dengan pelbagai jenis sambal yang disediakan. perghhhhh
  ingat dekat AnCasa Hotel tak de ikan masin ke? hikhik. semua adaaaaa weiiiii

Hidangan UTAMA , macam mak mak masak yummy okay!


 Ikan Patin Tempoyak
 Sayuran
  Siput Sedut Batang Keladi
 Sambal Tempe
 Rendang Itik
 Sambal Udang Petai

Nak cuba Nasi Tumpang? Mai datang Buffet Ramadhan AnCasa Hotel KL
hikhikhik
 
 amacam? nampak sedap kan? tapi memang SEDAP lahhhh.. 
nasi sikit, lauk penuh pinggan. siapa sama?? hikhikhik

 Mohon jangan dilupakan, Ikan Bakar Portugis Jalan Belamy yaaa. 
sampai sekarang ai masih pergi lunch ikan bakar belamy yummehhh!
  
Ikan Bakar anyone? ratah cenggitu pun sedapppppppppppp!

okay, kalau tak nak makan nasi segala, korang boleh pekena Aneka Steambot. 
FRESH okay semuanya!!! 




Steambot dihidangkan dengan pelbagai jenis sos dan sup sup seperti tomyam, sup, dan kari. ikut la korang nak makan macam mana? yang pasti kenyang!

Ohh ini KEGEMARAN ai. Teriyaki. perghhhh sedap sangatt. Aduhhh kenapaaa kenapaa sedap sangattt? kakak takk kuaddd hohohoho~
 udang bakar, chicken grill, beef pun ada. yummy yummy! 
  
 SERBU SINI dulu tau korang!
 Kambing tu macam menunggu je korang datang HAHHAHA
Helloooooo semuaa katanya? hikhikhikkk
Ada juga ayam golek percik. rara cakap SEDAP tapi dia makan sorang je, tak amikkan tuk ai pun. cisssss. nak gemuk sorang sorang nampak?? HAHHAHAHA
pelbagai sos untuk dicicah bersama ;))
 kalau korang nak makan ringan ringan , roti canai pandan ada ni. 
kemain warna warni roti canai dia. hikhikhik....
saya pilih PINK! HAHHAHAHHA
 ohoii murtabak pun ada. kari dia KAW OKAY! 
ada penggemar sup di sini? pelbagai sup ada di Buffet Ramadhan Ancasa Hotel KL
 Jangan lupa cuba Sup Daging Rusa tau tau. sedap lahaii...
  ha! jangan lupa juga pekena rojak mamak kaw. sedap weii. serius. ai amik sepinggan tak toleh tepi kanan depan belakang HAHHAHAHA. satay juga ada. kuah kacang dia pekat!! 
macam mak kita buat jeeeee hukhukhuk.... 


Pelbagai jenis mee juga ada dihidangkan. Ada tiga jenis kuah disediakan. ikut tekak korang nak makan yang manaaaa ;))
Okay, dah cukup makan. AYUH kita pergi ke pencuci mulut pulak. hihi. DURIAN korang!! DURIAN !!! hee~ kat sini segala jenis durian ada, ada serawa durian, bubur durian, wajik durian, dodol lempok, kek durian, cucur durian, talam durian, mousse durian, dan puding durian. heyyy RUGI teramat kalau korang TAK RASA !
Serawa Durian adalah TERBAIK!! 
ai dapat yang last last je serawa ni. paling cepat habis korang!! sobssss. nanti nak repeat!!

 Mintak ayu apam balik satu!!! hihi. 
  crunchy okay apam balik dia. sedap kunyah sambil jalan ke kereta HAHAHHAHAHHA
 ada yang merindui makanan dahulu kala?
tadaaaaaaaaaaa.. selalu kat kampung baru dapat rasa ubi kayu ni kan? cicah dengan sambal ikan bilis sedap weii. ke korang suka cicah gula? serunding? rindu? 
meh laa datang Buffet Ramadhan Hotel Ancasa KL

 Untuk Bulan Ramadhan nanti, kurma juga disediakan ;))
 Kuih Muih Tradisional. alahaii kecik comey nyaaaaaaaaaaaaaa
 paling sedap! paling dirindui ! yummehhhh

percayalahhh sekecik kecik makanan dekat Buffet RamadhanHotel Ancasa KL ni semuanyaaaaaa sedap sedap BELAKA ;)) sumpah tak tipu hikhikhik









 Amacam pinggan ai?? Kaunter dessert paling penuh pinggan HAHHAHHAHA. SANGAT sedap dan rekomen korang rasa SEMUA dessert yang ada tauuuu....

  Piramid Buah buahan juga disediakan

Buat anak anak yang datang, jangan lupa kaunter aiskrim juga disediakan yaaaa... aiskrim potong. LEGEND ni! khennnn~
 Aneka minuman sejuk dan panas
 Kawasan yang selesa dan besar dont worry yaaa


So far, ai TERsangat berpuas hati dengan hidangan yang disediakan bagi Buffet Ramadhan di Hotel Ancasa KL ni. tersangat SEDAP. Sudah pasti sajian dan juadah ini semuanya diilhamkan daripada mereka yang mempunyai pengalaman yang luas dalam bidang kulinari dan masakan melayu, iaitu gabungan hebat di antara Cef Yohanis, Cef Mariam, Cef Syukri, Cef Alias dan juga pasukan hebat.. Terharu sangatt bila dapat bergambar dengan salah seorangnya Cef Yohanis .. senyum sikit cheff. pandai masak ni.. amboi amboii. dap dap. Thank you cefff ;))

kenalkan korang ini Cef Yohanis ;))

 Thank you AnCasa Hotel & Spa KL dan Kak Ros, tahun ni invite ida dan blogger yang lain lagi.. murah rejekiiii ;)) hehe. .


Ancasa Hotel & Spa, Kuala Lumpur
Jalan Tun Tan Cheng Lock
50050 Kuala Lumpur

Website : Ancasa Hotel & Spa
No Tel : +603-2026 6060  (sambungan 7703) - Saffron Brasserie


Harga Buffet Ramadhan AnCasa Hotel & Spa KL
RM68 (Dewasa)
RM40 (kanak-kanak)

TAWARAN ISTIMEWA SEHINGGA 15MEI2017
RM58 (Dewasa)
dapatkan awal baucar ini. tawaran heiiibatttt ini!
dont miss ;))

No comments:

Post a Comment

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page