Tuesday, December 13, 2016

Cheese Cake Sedap di KL & Selangor | Cat & The Fiddle

Cheese Cake Sedap, HALAL dan Murah di sekitar Kuala Lumpur & Selangor ;))

Alahaiii, benda sedap mesti kene kongsi bersama-sama kan? nak nak pulak dessert . bagi penggemar dessert , malah sapa yang pemakan tegar cheese cake? ai ada berita baikkk nak kongsikan ni. mari mari rapattttt baca dan stay tuned hehe ;))


#gemuk TAPI xpe sebab SEDAP hihi


Actually, nak bagitahu korang, yang Cheese Cake yang TERlajak famous dekat Singapore dah datang Malaysia dahh!! Siapa? Cat & The Fiddle ;)) Untuk pengetahuan korang semua, ini Cat & The Fiddle adalah first online specialist cheesecake di Singapore. Dan kini dah sampai dekat Malaysia dah korang!! amagadddd !! Berita baik sangatt untuk cake lovers kan kan kan?? Cat & The Fiddle ini menawarkan premium cheesecake yang ada 15 flavours yang mana dari air tangan Chef Dessert yang terkemuka di Singapore iaitu Chef Daniel Tay-Award Winning Pastry Chef, is one of the most well-known chef in luxury desserts in Singapore. Banyak sangat award dan pengiktirafan yang pernah dinobatkan untuk beliau sehinggakan cheesecake dari Cat & The Fiddle dinobatkan sebagai THE BEST CHEESECAKE by Time Out Singapore. Hebattt takkk? boleh bayangkan tak kesedapan dia macam mana pergi? hehe




kami makan dulu ?


Kini, cheesecake terbaik dari Singapore dah berada di Malaysia. Korang semua jangan risau, cheesecake dari Cat & The Fiddle semuanya HALAL HALAL belaka. dont worry. Korang boleh terjah JAKIM  [ MS 1500:2009  | 1 093-04/2013 ]  untuk confrimation. hee ~ ye faham benda benda gini memang kene amik tau kan? Cheesecake dari Cat & The Fiddle juga menggunakan bahan bahan premium yang diimport dari luar negara, tidak ade langsung bahan pengawet dan bahan tiruan. semuanya menggunakan bahan semulajadi sahaja. no wonder, cheesecake nya TERsangat lah sedap!


manggo cheese anyone?



Cat & The Fiddle Malaysia

Kita semua boleh dapatkan cheesecake dari Cat & The Fiddle yang mempunyai 6 flavour kesemuanya. korang mohon jangan jeles ya sebabnya ai dah rasa ke enam -enam cheesecake ni . HAHHAHAHA sedap teruk okay! korang memang patut rasa! is rugi kalau korang buat bodohh je dengan saranan ai ni tau! hihi... 

1.Over the Moon (New York Cheesecake)
2.The Modern Duke’s Pudding (Oreo Cheesecake)
3.The Russian Whiskers (Mango Cheesecake)
4.Naughty and Nice (Chocolate Cheesecake) 
5.King Cat of the Mountain (Musang King Durian Cheesecake) 
6.Milo Dinosaur (Milo Cheesecake) 


Over The Moon (New York Cheesecake)
Fully-Baked New York cheesecake: Rich with smooth cream cheese and enriched with vanilla beans with delicious golden crust underneath and at the side wall, and top design is made from chocolate powder
Main ingredients: Cream cheese, chocolate, eggs and cream
Size and Weight: Approximately 7 inch and 1.1kg
Price: RM99.00




The Modern Duke's Pudding (Oreo Cheesecake)
Fully-Baked Oreo cheesecake: The smoothness of rich cheese with the combination of Oreo cookies, and the crunchiness of Oreo cookie crumble underneath and top is a thick layer of Oreo cookies crumble
Main ingredients: Oreo cookies and cream
Size and Weight: Approximately 7 inch and 1.1kg
Price: RM99.00




The Russian Whiskers (Manggo Cheesecake)
Non-Baked Mango cheesecake: Rich cream cheese with fresh mango cube and finger biscuit with underneath biscuit crust with white curl chocolate chip at the side wall, and top is a thick layer of nature mango puree that burst with moist sweetness
Main ingredients: Fresh mango pieces and mango puree
Size and Weight: Approximately 7 inch and 1.1kg
Price: RM99.00



Naughty And Nice (Chocolate Cheesecake)
Non-Baked Chocolate cheesecake: A devilishly sinful chocolate cheesecake layered with rich premium couverture chocolate mousse, topped off with pillows of fluffy sponge.
Main ingredients:  Couverture Chocolate and Chocolate Mousse
Size and Weight: Approximately 7 inch and 900g
Price: RM119.00



King Cake Of The Mountaion (Musang King Durian Cheesecake)
Non-Baked Musang King Durian cheesecake: Creamy Musang King cheesecake arresting facade crowned with cubes of soft sponge with its dreamy innards of durian sponge cake and durian-studded cream cheese and soft sponges dusted with Cocoa powder. 
Main ingredients:  Real Musang King Durian
Size and Weight: Approximately 7 inch and 900g
Price: RM139.00



Milo Dinosaur (Milo Cheesecake)
Non-Baked Milo Cheesecake: Cream cheesecake loaded with Milo powder, topped with another decadent heap of Milo powder. 
Main ingredients:  Milo
Size and Weight: Approximately 7 inch and 1kg
Price: RM119.00




Macam mana nak dapatkan cheesecake ni? sabar yaa korang sabarr.. ai nak cerita lah ni. HAHHAA mestii semua tengah telan air liur je kan? kalau korang nak beli cheesecake ni, boleh la datang ke Cafenya. kat situ korang rasa okay ke enam enam jenis cheesecake tau! 


HOPP Café
 [Sliced RM11.90/pc & Whole cheesecake selling at normal price]
  Address: No. 10A, Nadayu 28 Dagang, Jalan PJS 11/7, 
Bandar Sunway 48250, Selangor Darul Ehsan
Contact No:        03-5613 3366        
 Operation Hrs:  11.00 am – 10.00 pm


Apa? jauh dengan rumah korang??? okay okay xpe.. korang jangan risau, cheesecake ni selain dijual dicafenya, korang juga boleh dapatkan di outlet-outlet PapaRich yang terpilih. haaa ini kompem korang takkan susah nak cari punya. okay jap ai senaraikan kesemua outlets yang terlibat okay? 

PappaRich Outlet
 [Sliced RM9.90/pc]

Click below link for list of PappaRich outlet are currently selling Cat & the Fiddle sliced cheesecake

1.PappaRich Centrepoint
2.PappaRich Permaisure
3.PappaRich The Gardens Mall at Mid Valley
4.PappaRich 3 Two Square
5.PappaRich Ampang Avenue
6.PappaRich Kinta City
7.PappaRich Desa Aman Puri
8.PappaRich Southgate
9.PappaRich Taman Bukit Segar
10.PappaRich Kota Bahru
11.PappaRich Sri Manjung
12.PappaRich Bandar Sri Damansara
13.PappaRich Muar
14.PappaRich Setia Alam
15.PappaRich Setia City Mall
16.PappaRich Prima Sri Gombak
17.PappaRich Scotts Garden
18.PappaRich Straits Quay, Sri Tanjung, Penang
19.PappaRich Langkawi
20.PappaRich Plaza Azalea
21.PappaRich Ampang Point
22.PappaRich Malim Jaya



Hah?? Susah nak pergi? okaylahh, cara ni kompem lepas punya. HAHAHHAA. Korang boleh je beli cheesecake ni secara ONLINE. haa mudah kan?? dah jangan bagi banyak alasan dahhh... Semuanya dihujung jari ni . korang jangan macam macam. macam mana nak order? mehh nak explain :




1.Visit Cat & The Fiddle’s website www.catandthefiddle.com.my
2.Select a cheesecake & add-ons to add to cart, and click “Cart icon” and click “CHECKOUT”
3.If you need accessories such as Birthday Tag, Birthday Candle and Plastic Cake Knife please select from Add-Ons
4.Double check My Shopping Cart item(s) and enter [Coupon Code] “Promo12” and click “Apply” and click “Checkout Now”
5.Step 1: Fill in personal details & select deliver option [I Want toDeliver or Self- Collection
6.Step 2: Schedule your Delivery or Self-Collection Date and Time [for Delivery option RM15.00 will be automatically waived off upon completed Step 2] and select Payment Method either Gateway [with Credit Card/ Debit Card/ Bank Transfer] or Cash On Delivery
7.Step 3: Check your selected items and click Confirm Order
8.Cat & The Fiddle customer service will call customer to confirm order details

FREE DELIVEY DI SEKITAR KLANG VALLEY OKAY !!!


Promotion: 12% off + FREE Delivery with Klang Valley / Self-collection at Bandar Sunway
Terms & Conditions apply:
1.Valid for online purchase at www.catandthefiddle.com.my
2.12% off on cheesecakes only
3.Free Delivery within Klang Valley areas only
4.Self-Collection at Bandar Sunway, Cat & The Fiddle Office Level 1 – 10B, Nadayu 28 Dagang, Jalan PJS 11/7, Bandar Sunway, 48250 Selangor Darul Ehsan (Landmark: above HOPP Café)
5.Key-in discount code “Promo12” to enjoy 12% off
6.Place order at least 1 day in advance, order must be placed before 4.00 pm in order to enjoy next day delivery or self-collection
7.Promotion period end on 31st Jan 2017
8.Promotion only valid for online purchase
9.Not valid with any other promotions 
10.The management reserves the right to modify the terms and conditions without prior notice



INFO :
          Facebook:           
Cat & The Fiddle MY

          Instagram:          
catandthefiddlemy [#catandthefiddlemy] 


JANGAN LEPASKAN PELUANG MAKAN MAKAN MAKAN CHEESECAKE TERSEDAP!

5 comments:

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page