Friday, November 18, 2016

Promosi Percutian Akhir Tahun dengan Traveloka , Jangan LEPASKAN !!

Promosi Percutian Akhir Tahun dengan Traveloka ,
Jangan LEPASKAN !!


Dah nak akhir-akhir tahun ini, sedapnyaaa kalau dapat bercuti kan? macam dah letih sangat, setahun bekerja. as reward diri sendiri moh la kita mencari tempat tempat bercuti untuk percutian pendek.. Nak nak sekarang ni dah nak masuk musim cuti sekolah... Masa ini la, ibu bapa nak bawak anak anak pergi bercuti... luangkan masa bersama keluarga.. baru afdal! hihi~ Sekarang ni juga, last minit macam mana sekalipun percutian yang kita rancang, jangan risau kalau-kalau flight dan hotel penuh.. dengan adanya Traveloka, semuanya pasti berjalan lancar walaupun last minit planning heeeeeeeeee ~ korang pernah dengar tak Traveloka? haishh, meh sini ai story mory sikit ..



Apa itu Traveloka? 
layari website di sini : https://www.traveloka.com/en-my/

Traveloka ini adalah satu tempat yang mana kita semua boleh dapatkan tiket flight mahupun hotel dengan harga yang murah. Kita boleh menempah lebih 100 buah hotel di seluruh Asia Tenggara seperti Indonesia, Singapore dan lain-lain lagi. Banyak sangat pilihan dengan penjimatan hebat yang diberikan oleh Traveloka. Best tak? Bukan itu sahaja, apa yang kita book, itu yang kita bayar. Takkan ada hidden charge, a.k.a yuran tersembunyi hihi~ Bagi ai yang mana pernah menggunakan khidmat Traveloka untuk sesi menempah ni, ai rasa Traveloka memberikan harga yang kompetitif untuk semua tiket flight mahupun hotel di seluruh Asia Tenggara.







So, kalau korang semua dah ada planning nak pergi bercuti dengan family ke, dengan suami ke, dengan kawan-kawan ke, tak kesah, layan website Traveloka, link di sini, https://www.traveloka.com/en-my/promotion  kalau-kalau dapat harga murah dan best, jangan lupa share dengan ai hihihi.. mau ikut korang pergi bercuti jugakkkk huhu~


Dan lagi satu yang paling best, kini Traveloka ada dihujung jari kitaa yeayy ! sambil golek golek atas katil pun still boleh book flight dan hotel. wow! sangat memudahkan kita kan? korang dah install apps Traveloka? ok meh nak ajar sikit ;)

1. Search dalam Apps Store korang : Traveloka
Nanti keluar macam ni, so install la dulu ;))



2. Lepas install, register pulak.

3. Then, korang dah boleh search flight ataupun hotel. 
yeayy! semudah ABC je kan?


4. If korang nak search hotel, taip je. Contoh, Lombok. So korang taip je Lombok, then akan berderetttttt keluar hotel di area Lombok. korang tinggal pilih jeee.. hmm hmm syoknya !




 5. Murah je kan hotel di area Lombok? korang jangan lepaskan peluang okay? So, korang nak bayar macam mana lepas dah book ? Cara pembayaran tersangatlah mudah. Seperti dibawah ni. korang boleh guna internet banking, maybank2u or credit card. semuanyaaaaaaa dihujung jarii sesambil golek golek atas katil... kan??



haishhh, mudah sangatlaaa zaman moden sekarang ni, nak bercuti pun dihujung jari. pilih pilih, bayar dan dah boleh pergi bercutii.. alahaii apalaaa yang susah benorr hihihi.. jom bercuti korang? dah hujung hujung tahun ni, kasi reward la diri sendiri.. kerja tak pernah habis, letak tepi dulu okay? khakhkahakhkah!!


Kalau setakat percutian pendek, lokasi negara Indonesia memang menjadi pilihan ai untuk berehat di hujung hujung tahun ni. bila ai srcoll apps traveloka, memang banyakk sangatt diskaun yang diberikan, korang boleh jenguk dekat sini  https://www.traveloka.com/en-my/promotion  ... kalau macam ai kan, suka sangat ajak hubby pergi bercuti pendek sekadar melepaskan penat, lepak lepak di hotel, chill chill di pool. habiskan masa berdua. breakfast. lunch or dinner together gether, yela kan, sebab masing masing busy bekerja, kadang-kadang tak sempat nak chat time. so sad. so bagi ai, kalau pergi bercuti bersama, inilah masanyaaa heee ~

 luangkan masa bersama sama ;))
love u hubby ;))


 view yang dirinduiii ;(

haa nampak nampak, kemain duduk berbuai bagai hihi

ai is memang suka pool !!! sorang sorang pun jadik terjun hahaha!!
best kan korang lepak macam ni?

dok tenung view ni tiap saat pun xpe... tenangnyaaa fikiran ku ;))


having a good time together ;)


Serius rindu sangat! ni yang nak srcoll apps Traveloka sesambil cari hotel PROMO lagi BEST . jom korang? tak mahal mana pun since Traveloka kan adaaa? hee ~ thank you lah Traveloka menyediakan platform yang mudah bagi para traveller untuk bercuti tak kesah di dalam negara mahupun di luar negara... mohon bagi lagi banyak diskaun ya ya ya . leviu Traveloka !!! muah ciked ~~

Selamat Bercuti semuaaaaaaaaaaaa!!!


7 comments:

  1. wah.. bestnya bercuti.. baru tahu apps tu.. first time dengar.. hehe, neeza cuti mid sem minggu depan, tak tahu lagi nak pergi mana, mungkin akan guna apps tu kalau dh dapat idea nak pergi mana :D

    jemput singgah dan komen www.neezalife.com

    ReplyDelete
  2. baru je donlod traveloka ritu..

    bahayyaaaaa!hahahha...

    ReplyDelete
  3. ida ada entry pasal percutian ke Lombok ke..? ce bagi link nak gi terjah.. :)

    tengok list kat tepi tu ada Bali dengan Medan je.. Lombok pleaseeeeeee..

    tQ in advance

    .

    ReplyDelete
  4. Wallauweyyyy....lama tak gi bercuti...

    ReplyDelete
  5. salam..gbr atas ni gbr kat mane ye..cantek view dia,,=)

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page