Thursday, October 13, 2016

Nan Cheese Leleh RSMY Jalan Medan Tuanku , KL

Lamanya tak update belog!! Sapa sini kerinduan sama kitaaaa.. ohh mai.. ramainya? HAHAHA. walaupun dah lama tak jumpe korang dekat sini, tapi tekak ai is masih tak lupa dengan kesedapan roti nan cheese leleh meleleh .. meleleleh air liur masa makan hari tu. bila ntah, dah lupa. HAHAHHAHA tapi demi kesedapan beliau, ai is sharing dengan korang semua okay! biar sama sama gemok sebab cheese sedap konghajo tu! kehkehkehkeh ;p

maafkan mekyah , dia terlampau eksaited gamaknya hihi


dekat mana kedai RSMY Nan Cheese Leleh ni? alahaii dekat sangatt buat yang berada di KL lah. kalau korang yang sedang baca ni berada di luar KL, alamak! korang kene mai KL dulu okay? tapi sebelum tu jilat screen dulu lah ye? kuikuikuiii . Okay, kedainya terletak di Jalan Medan Tuanku. sekarang kan handphone dah canggih, xde masalah kot nak waze kan? taip je RSMY Jalan Medan Tuanku, pasti sampai korang!! Landmark dia, Maju Junction. berdepan dengan bangunan ini. okay?

depan kedai. 

dalam kedai . bersih. tapi kitaorang duduk luar sebab nak makan sambil buat bising. #ehhhh


Okay sampai je kedai, terus owner cakap "order je apa yang awak nak makan tau" ALLAHhhhuuu, heavennyaa dengar? so kita pun order la awaaaaa. peluang jangan dilepaskan! ayuh ternah lemak ayuh!!! apa kita order? haruslah order menu paling letops ! kens ;p

erm. lemak menari nari sudaaaaahhhh

tu menu namanya, Cheese Nan (RM8.50) , siap order extra cheese, melampau kan? pastu mengadu gemok gemok. ahhh sudah la kau idaaa grrr! HAHAHA .. korang wajib order ni tau. sedap serius..... pastu kitaorang order chakni , nk buat cicah cicah dengan si cheese nan ni. arghhhhhhh SEDAP !!!



melantak ke hapa ni? eh tak la. kitaorang nak cuba semuaaaaaaaaaaaaa menu yang letops dekat sini. baru boleh citer dengan korang semua kan? kan? *tepuk tepuk perut*

okay sambung ......

ni Yummy Cheese Nan pun boleh order extra cheese buat yang suka nau nau makan cheese yaaaa.. harganya RM10.60 ... kalau korang order yummy cheese nan ni ada slice ayam tau. aaahh bertambah laa sedap that why harga dia mahal ciked. alaa ciked je! ;p

ni rara yang order. suka sangat dengan roti bawang putih hikhik
Ni namanya Garlic Cheese Nan extra cheese RM9.55 ..

hai gebus!


percayalah kesemua roti cheese tu menu letops yaaaa... sebab apa? ya ampun sedap sangatttt !!! cheese dia hai laaa tak payah cakap la sedap macam mana kan? tengok gambar korang pun dah tahu kan? Tapi if korang tak order extra cheese pun still cheese dia banyakk cumanya biasalah kitaorang ni nak order benda benda sedap. rugilaaaaa hidup tak rasa benda sedap.. sesekali tak pe? ;p so korang datang wajib order roti cheese leleh ni tau tau tau !

percubaan untuk menarik cheeeeeeseeee nyaaaaa
yummy ! 


okay dah dah dah, lap air liur tu!!!! HAHHAHAHA.. ai ingatkan jual roti je, rupanya selain menu roti cheese nan leleh tu, kedai RSMY House of Real Beriani jugak ada menu letops lain. macam kat bawah ni haaaa :


ayam tandoori RM10.60

ayam tandoori cicah dengan chakni. makan dengan roti cheese leleh pun sedap tau !!

cube teka apakah ni? Lamb Shank RM16.95
ohoii ini tersangat sedap!!!! nak makan dengan apa? makan dengan roti laaaa. aduhhh sedappp weiiiii... kalau korang taknak makan dengan ayam tandoori, boleh order lamb shank ni tau!

selain menu roti, ada jugak nasi tau korang. buat yang lapar kebulur bila datang sini, boleh cuba order Nasi Beriyani Udang Masak Merah RM12.70 . kenyang kompem! udang banyak kan? xlokek. berbaloii bayarr heee ~

ni pun satu menu nasi yang letops kat sini, iaitu Nasi Beriyani Kambing RM19.10. HAHHAHA ni ai yang order. kongsi dengan rara lah tapinya. mana habis makan sorang kan? sedap ya amat sebab ai is peminta kambing tegar. wajib order! tapi kalau tak suka kambing jangan order, sebab kambing die banyak! kang korang makan nasi jeee HHAHAHAHHA

overall makan dekat Nan Cheese Leleh RSMY Jalan Medan Tuanku tersangat la puas hati. bukan sebab ianya adalah FREE ye? tapi memang sedap. percayalahhhhhhh tolong laaaaaa. hikhikhik.. tapi korang bukan tekak ni, pls jgn cuba, buat korang kondem je buat apa kan? tapi apa salahnya nak cuba. kompem jatuh cinta!!! makan tu bagi pelbagai sikit.. barulah nikmat hidup kofkofkfofkof
#jangankecamSIS

air yang sempat di order. 


nah macam biasa , menu khas tuk korang sediakan bajet sebelum datang kohkokohkohhhh


dari tadi dok sebut kitaorang kitaorang kan? ni haa kitaorang datang segerombolan bloggers okay! HAHHAHA thanks RSMY sudi invite bloggers. thanks to numi juga. dah jom balik perut lah terkeluar dari baju hikhikhik.. korang datang tau!


RSMY House of Real Beriani
11 & 13, Jalan Medan Tuanku, Kuala Lumpur
Tel : 03-2697 0700

Waktu operasi : Isnin hingga Jumaat : 11:00 pg – 12:00 mlm
Sabtu: 4:00 ptg – 01:00 pg
Ahad & Cuti Umum: 4:00 ptg – 12:00 mlm

13 comments:

  1. Perempuan-perempuan suka makan! hahahaha...eh, ada mak kita! LOL..

    ReplyDelete
  2. mana nak dapat nan cheese liut2 dekat batu pahat nie hmmm

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum ida. Waduhh sedapnya.. nasib la dah lepas makan ni. Hihii sedapnya, teringat cheese dia meleleh2 wehhh terbaikkkk

    ReplyDelete
  4. Ops 1 lagi nak komen, kedai ni patut dah buka lebih besar kot, selalu sangat datang kena beratur tgu table kosong. Bertabah je hati telan air liur tengok org mkn hahahahaha. Tapi best ada live band memalam.

    ReplyDelete
  5. i kalau mkn kat sini mesti order 2 nan cheese! 1 lg tapau bwk blk...kut sebelum tidur teringat boleh mkn dulu, xpn mkn utk breakfast esoknya...bila tah tokey rsmy nk bukak cwgn kt bangi..hikss

    ReplyDelete
  6. Lama dah takpi sini.. bertahun sudah..yummy

    ReplyDelete
  7. apeni apeni apeni..lapauuu tauuuu..huwaaaa

    ReplyDelete
  8. Meriah haaa...memang sedap! Lama tak repeat makan situ...aummmmmmmmmmmmm

    ReplyDelete
  9. adoiii..apeni apeni apeni..lapar ni..huwaaaaaa

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page