Tuesday, October 25, 2016

Myeongdong Topokki dekat Sunway Putra Mall tak sesedap yang diharapkan so sadddd

ehhh terpanjang lak tajuknya... hahaha sedih terlampau! Bila ntah ai nampak signage Myeongdong Topokki NEW OPEN kat Sunway Putra Mall.. terus snap pic signage terus wasap kawan se-korea kita... hihi. "sayam, ade topokki dekat sunway mall, nanti jom pergi makan!" HAHAHAHHAA , yang dia pun "ok jejoms" katanyaaaa

allahhhhh, rindunyaaa signage subway korea ni.. bila mau repeat to??



Dekat mana Myeongdong Topokki ni? Korang naik je area food court Sunway Putra Mall tu, lepas naik escalator terus dah boleh nampak kedai ni. senang je cari. masa kitaorang sampai xde orang pun.. kedai kiri kanan ramai je orang. tak sedap ke? HAHHAHHAHA tak pe tak pe kita try dulu yaaaaa

 clear

kita pilih menu dulu. ayuh order the signature lahhhh

order sini. nti korang kene collect makanan dekat sini jugak, diaorang tak hantarkan pun. konsep sama cam kat korea jugak. mohon amik makanan sendirii bila dah di buzz buzzz hihi



Apa yang kitaorang order ??

 Myeongdong Topokki Large Spicy 

Chicken Dippling

air pulak order korean drinks

 tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa



Rasa? Serius talk. TAK SEDAP LANGSUNG ! Bukan topokki tu yang tak sedap, TAPI branch ini kot tak pandai buat? sebab topokki in real adalah sangat sedap. huuuu ~ so sad! nak makan topokki yang sedap pleaseeeeeeeeeeeeeee !!! TAPI korean drinks tu tak mengecewakan. memang sedap !!! itu je yang tak rugi bayar HAHAHHAHAH .. yang dimpping chicken tu sedap jugakkk... sobs tak kenyang!!!

Selain topokki, ada jugak menu lain . idok la kitaorang try sebab dah terkena yang signature pun dah tak sedap, yang menu menu lain ni ape rasanyaa ehh? nanti kalau korang pergi bagitahu ehh. sebab ai rasa macam malasss nak masuk dahhhh myeongdong topokki sunway putra ni hukhukhuk. try tempat lain pulekkk.. keciwaaaaaaaaaaaaaaaaaa ;((


Nah menu menu dia if korang nak rasa yang lain...








makan dekat sini, jangan risau HALAL. 
chicken dan beef dia ada sijil halal yaaaaa...


 makan dalam terpaksa sebab lapooorrr... balik opis kebulur! HAHHAHHA



#Sapa tahu Topokki yang SEDAP dekat mana?
Pls komen dekat bawah yaaaa 
Ai is nak terjahhh nanti heeeeeeeeee ~

14 comments:

  1. iols pegi kat One Utama ... yg kat situ sangat nomnom ... penah nampak supervisor ke hape tah dok supervise pekerja ... oppa korea okeh :D

    ReplyDelete
  2. nasib lah share je, kalau beli sorg 1?

    ReplyDelete
  3. alahai cian ida... pegi laa korea lagi skali, puas ati mkn topokyaki

    ReplyDelete
  4. kat bangsar ada 1 kedai korea.. hanbingmy. okla rsanya tp xtau la kalu dikorea rasanya mcmane..hehehe

    ReplyDelete
  5. Saya kerap lalu situ.
    Nanti nak cuba.

    ReplyDelete
  6. Saya kerap lalu situ.
    Nanti nak cuba.

    ReplyDelete
  7. Sy pun pernah try. TAK SEDAP dan esoknya sy CIRIT BIRIT! ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…
    dh la bf anak. Die pun ikut cirit. Huhu.. mane nk crik yg sedap ek?

    Eh. Btw. Salam perkenalan! Hehe

    ReplyDelete
  8. apa benda Topokki tu.. first tine dgr

    ReplyDelete
  9. Dkt dubuyo sedap๐Ÿ˜‰

    ReplyDelete
  10. I br makan last month. Dah sedap dah. Hahaha. Nom nom.

    ReplyDelete
  11. Ayam beef halal tapi gochujang dia guna halal tak? Kalau yg jual kat korea tu ada alkohol. Kalau buat sendiri ok je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Myeongdong topokki memang halal certified

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page