Wednesday, October 19, 2016

Koleksi Terbaru Minimalace Lebih Nampak Kurus

Salah satu butik kegemaran ai, M I N I M A L A C E ..  Follow rapat sejak last last year lagi. This year, Minimalace dah pindah ke tempat baru, Shah Alam. Minimalace dah sebaris dengan butik butik hebatttt di Seksyen 7 Shah Alam.. So ada Grand Opening untuk butik baru ni... Aduh rugi kalau korang tak sempat datang hari tu. Baju semua murah murah dia bagi. waduhhh TAPI tak semestinya tak datang Grand Opening, korang still tak leh dapatkan Koleksi Terbaru Minimalace kan? itu gunanya ai disini. jom baca! hihi

 Butik Minimalace di Seksyen 7 Shah Alam

jom masuk? poket dah penuh takkk? hihi


Actually, ai pun pergi selepas Grand Opening Minimalace hehe, ada hal yang tak dapat dielakkan. tapi TETAP datang jugaaa, baju still ada dan diskaun masih ON. cuma tak berpeluang menang Ipad jek semasa Grand Opening jekk . so sad ;(  So, that time lunch hour , gigih kitaorang (read : ai dengan mak yong, Rara ) drive pergi ke Shah Alam. nak terjahh Butik Minimalace. dan haruslah grab sepasang dua koleksi terbaru Minimalace weeeeeeeeeee lep lep lep ;))


TAHNIAH atas Grand Opening Minimalace !!!


Masa ai sampai butik, allahhhhhh cozynyaaaa. best sangat suasana dalam butik... masuk masuk je terus terpandang satu kids corner. Ya ampun.... ! owner butik semakin hari semakin memahami sindrom mak mak yang kaki shopping TAPI bermasalah tak boleh tinggal anak. haaaaaa, sekarang korang dah boleh lepaskan anak anak bermain dekat kids corner.. Kiranya, Butik Minimalace sekarang dah jadik Butik Friendly Kids gituhhhh ~ hehehe ;)) jangan kata anak je, bapak orang pon boleh lepak sekali sesambil tunggu bini shopping hikhikhik. banyakk sangat port port menarik dalam butik , dont worry papa papa sekelian yaaaaa 

Kids Corner

 Fitting Room lebih eksklusif kan? sukanya !!!

 selain koleksi baju kurung, Minimalace juga ada 
koleksi shawls dan tudung tudung menarik disini




Banyak sangat koleksi dari Minimalace yang buat ai jatuh cinta sangattt aduh aduhhhh. rambang mata tak tahu nak pilih yang mana. semuanyaaa cantik sangatttt.. TAPI paling tertarik menarik di mata ai is, Kebarung Aira .. comel pulak nama aira ni kan? 

 Koleksi Kebarung Aira yang diketengahkan dengan pelbagai warna, Silver, Turqoise, Creamy, Dusty Purple, Dusty Blue, Purple, Greenish dan Red Colour yang mana semuanya nampak classic sangatt! Kene dengan konsep, minimalis hehe

 Kebarung Aira didatangkan sekali set dokoh yang cantik sangat ni. . haishhh nampak macam perempuan melayu terakhir gituuuuu



cantik kan? model cantik. Kebarung Aira sangat simple dan sweet .. 

 eh eh ai pun tak terkecuali untuk test fitting Kebarung Aira hehehhe. 
amacam lawa tak ai pakaiiii??

kofkofkofk macam kurus sangattt aku ni HAHHAHHA



Amacam? cantik kan. ai yang tak berapa nak kurus ni pun nampak kurusssss haluss je bila sarung baju Kebarung Aira ni kofkofkfokof... efek kurus sangat ! gud job designer hikhik ;p Selain Kebarung Aira, ada juga ai test beberapa helai baju lagi . cantik cantik , kenan sangatttt. kalau korang tak kenan tak tahu laaa.. hahahhaa tapi bagi ai, koleksi Minimalace kali ni, sangat trendy .. dan mengetengahkan efek kurus pada si pemakai. HAHHAHAHA itu tersangatlah penting! ramai yang cakap ai dah kurus masa ai upload gambar , padahall korang tak tahuuu cerita sebenar!!! semuanya penangan Minimalace HAHHAHAHA


PROMOSI !!! DISKAUN !! Korang cepat grab Kebarung Aira yang mana sekarang ada PROMOSI sampai hujung bulan  ni, harga? RM150 SAHAJA FREE DOKOH cantik tu. Harga asal Kebarung Aira RM179 tau.. BEST takkk?? Rugilaaa tak grab... hihi ~ Macam mana nak dapat harga promosi?? If korang jauh tak dapat ke butik Minimalace, still boleh shopping di www.minimalace.com , Kebarung Aira still harga RM150 !! yeayy !! If korang di area Klang Valley, datang la butik, harga asal RM179 tapi korang kene sebut code "blogger", so korang akan dapat harga promosi RM150 jugakk !!! yeayyyyyyyyyy ! 

dua helai jadik milikkuuuuuu KINI

nampak style baju ni. macam baju kurung tapi versi seluar. sesuai untuk ke majlis majlis kan? nak senang bergerak tapi dalam keadaan masih sopan gitu ;))

Memasing kemahen testt sana sini koleksi terbaru Minimalace. 
Lawa takkkk korang , baju yang kitaorang pakai ni?? 
Baju yang sama cuma sorang pakai dress sorang pakai kurung moden hehe

hai awaaaaaaaaa, kita suka baju ni, belikan boleh?


Selain Kebarung Aira, banyak lagi baju baju yang cantik, nak sebut satu satu, matiklah nakkk HAHHAHAHHA, apa kata korang tengok dekat instagram, hari hari admin dok update gambar baju tau! search dan follow instagram Minimalace @minimalace okay! 








Secara keseluruhannya, ai tersangat lah happy dengan koleksi dari Minimalace yang sangat kena dengan citarasa ai.. tak rugi labur duit heee ~ dan ai pasti korang pun pasti akan suka bila korang datang terjah butik Minimalace ni nanti. datang tau? datang time gaji baru best sikit shopping heee ~ tak sabar sangat nak tunggu Next Collection is Songket ... tak sabar !!!


Jangan lupa sebut code "blogger" untuk pembelian harga promosi 
Kebarung Aira RM150 tau tau tau!!!


M I N I M A L A C E
No. 33A & 35A, Jalan Plumbum P/7P, Shah Alam, Selangor.
Shop online : www.minimalace.com
Waktu Operasi : Selasa - Ahad (11am - 7.00pm)
Monday TUTUP

7 comments:

  1. seksyen 7 tu mmg byk btul butik..tk pernh lg singgah minimalace ni..siap ada kids corner..senang la mak2 nk pilih2 bj kn..bg anak lepak situ

    ReplyDelete
  2. cantek!! dah la memang suke kebarung ni

    ReplyDelete
  3. cantik2 baju kat minimalace ni kan...gerammm ketap-ketap gigi je tengok...heheheh

    ReplyDelete
  4. suke gak cuci mata kt ig minimalace..tp xpenah terjah butik lg..poket tebal sket nnt bole pegi

    ReplyDelete
  5. Nak tnye dkt bangi ade ke minimalace??

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page