Wednesday, September 21, 2016

Food Truck di Bandar Tun Hussin Onn

Siapa sini duduk di sekitar Bandar Tun Hussein Onn, Cheras? Angkat tangan!!! okay tak nampak pun hiks.. Korang tahu tak, ai selalu pekena makanan di Food Truck Bandar Tun Hussin Onn ni. bukan la banyak pun truck nya, ada seketul je pun HAHAHHAHA TAPI alahaiiii sedapnyaaaaaaaa makanan dia. serius TAK TIPU !

Food Truck di Bandar Tun Hussin Onn


Sekarang kan trend food truck kan korang? kat area rumah korang ada tak? ai dah lama teringin nak pergi Tapak Urban Food Truck kat area KLCC tu, rara pergi TAK HAJAK !!! (hihihii) so, ada seketul food truck area rumah ni pon sokay laa.. layaaaaaaann ..

TAPI, food truck abang ni tak selalunya ada. ntah la..... ikut suka dia nak berniaga bila kot? hihihi.. weekdays selalunya ada, weekend yang tak selalu. mungkin nak berehat kot? weekdays pun petang dalam jam 5pm ke atas je tau.. pastu kalau kau lambat datang, maka habislaaa makanannya! HAHAHAHA

kitaorang selalu singgah lepas waktu bekerja. dalam 6.30pm sampai laa 
ada sekali tu datang pukul 9pm, nasi dah habis huwaaaa sedih!

Menu yang ada disini hanyalah dua jenis nasi, yang lain hanya ada beraneka flava waffle dan dadih jee air yang dijual hanya air cawan besar tu.. hihi... tak banyak sangat menunya TAPI SEDAP gila! kene sangat dengan tekak kitaorang laki binik! murah pun murahhhhh .....

senarai menu yang ada




Dekat mana Food Truck ni? berhadapan dengan Aeon Big Bandar Tun Hussin Onn. kalau korang perasaan ada shoplot depan aeon big tu, maka , korang akan nampak food truck parking baeeekkk punya dekat situ heee ~ kitaorang datang sini memang pekena dua jenis nasi ni. harganya sepinggan RM6. favourite ai nasi minyak, perghh ayam sambal die memang SEDAP. pedas! hubby lak suka order nasi dagang.... itu jeee yang die makan. sedap bebenor lewtewww ;p

 nasi minyak

 sedap sangat sampai sajaaaa nak letak dua ketul gambarrr nasi minyak HAHAHHAHAH

 nasi dagang kesukaan hubby 

 ada sekali tu ai datang dengan perut kenyang, so ai order la belgian waffle with ice cream. boleh tahan kenyang sebab waffle tu .. dap!!!

 nak tak nak , kau tetap kene order air Big Cup ni untuk minuman sebab xde jual air lain dah.
 melainkan korang bawak air sendiri HAHHAHAHHA



So, sapa yang berdekatan, rugilahh kalau TAK CUBA okay?
trust me. treat ur tummy kuikuikuiii . makan jangan berkira. ;p

8 comments:

  1. yummyyyy

    nampak menyelerakan jer kalo bab2 mknn..ahcane la kita ni x menggebu kan? hahaha..kalo bab makan jer,...mmg laju nak terjah..Putrajaya pun ade food truck jugak skrg ni... cuma jrg nak explore @ try mknn tu..so xde review lg setakat nih..hahah

    ReplyDelete
  2. wow wow! dessert tu yg x menahan tu! alaaa nt kita lepak eh kat TAPAK tu.

    ReplyDelete
  3. rmi skarang bisnes thru food truck ni..syok juga kn..menarik nmpk waffle

    ReplyDelete
  4. Rajinnya eida gi makan kat sana.. Klau Aini lps keje terus balik umah haha..kklau esoknya sabtu boleh consider la..hehe

    ReplyDelete
  5. Food truck senang bergerak kalau hujan ke haha....

    ReplyDelete
  6. wahhhh menarik jugak menu2 dia...ida nnt bawak Nory makan sini okey...

    ReplyDelete
  7. nasi dagang tganu tuuuu..payah nk carik kt cni..slalu jumpe nasi dagang kelantan je yg kaler unggu tu..sedap x ida?

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page