Tuesday, September 27, 2016

Book Hotel Murah dengan Traveloka.com

Haish laaaa letihnya badan lately ni. kerja kuat sangat agaknya hihi ~ sekali sekala ai cakap dekat hubby, jom kita pergi bercuti, alaaa dekat dekat je memandangkan kita busy tahap gaban sekarang ni. tapi kita MESTI selit jugak percutian pendek . grab jela wekeend mana yang tak berapa nak banyak booking tu, ayuh kita pack dan go holiday !! ;p

 jom cuti?



Walaupun kadang kadang kita sibuk macam mana sekalipun, hati tetap nak bercuti, nak travel kan? kadang-kadang ianya bukan kehendak sangat tapi perasaan kita tu sendirinya, like the more kita travel, the more kita NAK NAK NAK travel . Rasa macam bila lapar, kita makan. Tapi tak pernah kenyang,  Bila haus kita minum TAPI haus tu tak hilang pun? bukan sebab tak baca bismillah yek. hihi. Korang faham tak? ke korang pernah rasa apa yang ai rasa? give me faiffff!! 

 
So, now bermula la episod ai nak mencari hotel hotel idaman kalbu untuk merealisasikan percutian pendek ai bersama suami. gitu ~ Ai pernah menanam keinginan untuk stay di Sunway Hotel. So just nice kalau ai boleh book a hotel near Sunway Pyramid je. Tapi malang betul la bila semua bilik dekat Sunway Lagoon Hotel itu dah penuh. Hmm. so sad. sadis kan? baru plan nak bercuti , alih alih FULLY BOOKED pulek. Tapi tak ape, ai dah terfikir salah satu one flight & hotel searching, Traveloka.com . yang mana pasti dapat bantu ai nak cari hotel idaman kalbu hihihi ~

 awak penyelamat saya !!


Walaupun percutian pendek , dekat dekat je, tapi percayalah perasaan tu lain sangat. kita habiskan masa berdua bersama-sama, kita reward diri kita sendiri. BEST sangat ! Mengikut pengalaman pertama ai stay di hotel, ai is dapat first class treatment at Sunway Resort Hotel Spa. wow !! tak sangka kan? dan mungkin sebab ini, ai pasti akan plan percutian pendek , dekat dekat je, mungkin akan try Sunway Hotel di tempat lain pulak kan? tapi betul la orang selalu cakap, first impression is very important ! ;)


Haaa jangan tak tahu, my wishlist nak stay di Five Star Sunway Putra Hotel at Jalan Putra, KL. dekat tapi jauh. dekat sangatt tapi susah nak stay sana, haish. kenapa ai nak sangat stay dekat situ? Of coz, merata rata orang bercerita mengenai hotel sunway ni. Korang tahu tak, Sunway Putra Hotel ni kedudukan sangatlah strategik. Terletak bebetul di tengah tengah KL, banyak sangat access untuk ke sini. jangan risau if korang tak de kenderaan sebabnya, public transport tersangatlah dekat dan sangat sangat membantu korang punya.. Cth : The Star LRT (Ampang Line), The KTM Komuter, The Grab or Uber Or Taxi. Landmark paling senang cari ialah Putra World Trade Center (PWTC). Selai itu, hotel ni juga terletak bebetul sebelah Sunway Putra Mall, yang mana bila bila masa kita boleh shopping yeay !!! HAHAHAHA Mesti best kan, bila dah penat2 shopping, pusing tawaf satu mall, terus naik bilik 5star untuk berehat ! wahhhh gitu ! 

 allahh. saiaa tak kuadd.. bestnyaa!!
nak stay sini satu malam pun jadik laaaaaaaa plsss ;(



Korang tak perlu risau if teringin nak stay di hotel 5star macam ni tau. Sebabnya dengan https://www.traveloka.com/en-my/  , memang tak perlu risau. Even ai sendiri pun rileks je, sebab pengalaman menggunakan website traveloka di Sunway Hotel, ai still boleh dapat harga yang rendah. Seronok kan? 


Anyway, sambung semula kita berangan my dream hotel room 5star babe! Untuk pengetahuan korang, Sunway Putra Hotel banyak menawarkan special offers/deals untuk bilik bilik dan memang dari dulu ai memang berangan nak stay dekat Club Room. Bilik sangat besar, bersaiz 72meter persegi, dilengkap dengan kemasan perabot kayu mewah, katil bersaiz KING weii.. aum aumm hihi~ dan siap ada minibar dalam bilik lagi. korang boleh bayangkan tak? ai dah mula berangan niii hikhikhik... rasa macam duduk dalam bilik Diraja pulekk ;p


 bathtub!!!


Selain itu, balkoni bilik dilengkapi dengan pool yang berview kan KLCC. daebak!! Best kann..... Tak tahu la nak ape lagi, semuanya best best belakaaa.... itu belum masuk dalam part buffet makanan lagi. dengar cerita, hidangan semuanya sedap terangkat weii !! tak kesah la buffet ke ala carte menu ke, sama sama terangkat HAHHAHA yummyyyy ! tak sabar nak treat my tummy hihi ;p Korang jangan risau, hidangan di  Sunway Putra Hotel halal dan disediakan oleh chef-chef yang berpengalaman. Indahnyaaaaaaaaaaaaaaaa ;)) harap harap wishlist nan satu ni tercapai. korang? apa wishlist korang? nak travel mana? hehe ;p

10 comments:

  1. Huh bestnya bilik tu..harap tercapai niat tu ye..hehe

    ReplyDelete
  2. pahaaammmm sgt rasa tu..xboleh klu cuti je msti rasa mcm jom la p 1nite memane wlpn sbnrnye dok umah mgm berdua die tgk die tapi perasaan tu nk berjln nk bercuti sekejap pun jadi..hehehe..

    Sunway hotel yg sblh putra Mall tu woww juge:)

    ReplyDelete
  3. bestnya kalu pi bercuti.. dah lama xsinggah blog awak

    ReplyDelete
  4. Ida, masih jual jamu ketat tak like this? yg your previous post http://www.idabaharum.com/2013/03/ingin-ketat-seperti-anak-dara.html....

    ReplyDelete
  5. wowww..wowww..wowwww..bathtub pun dh mcm bilik okeyyyy..perghhhhh

    ReplyDelete
  6. Oh sunway hotel putra...akak pernah stay one night memang tilam king dan view sgt cantik...ohsem...turun lif eh sunway mall jenjalan...nikmat hidup!

    ReplyDelete
  7. Aminn! Semoga hajat kak ida dan suami tercapai. memang cantik sangat biliknya.

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page