Wednesday, August 3, 2016

Owlery Cafe di Dagang Avenue Ampang

Cadangan Tempat Makan di Dagang Avenue Ampang
Owlery Cafe di Dagang Avenue Ampang

Asal makan korang ingat ai tau? Sebab ai tahu semua port menternak lemak yang SEDAP! HAHAHA . masa bulan puasa hari tu, ai ada berbuka puasa di  Owlery Cafe, cafe baru bukak dekat area Dagang Avenue.. tak semestinya korang kene pergi untuk berbuka je, lagipun Ramadhan kan dah lepas hihi.. korang boleh pergi untuk breakfast ke, untuk lunch or dinner ke. . nak mengopi dekat Owlery Cafe ni pon bolehhhhhh ;))

dalam Owlery Cafe memang banyak sudut sudut yang kita boleh berposing sakan! hehe

 datang ke Owlery Cafe akan disambut oleh dua ekor burung hantu ni.....


 port melepak. jangan risau kalau korang pilih port ni, ada plugpoint if batery korang dah habis akibat berposing sakan !! HHAHHAA

menu dan nombor meja. jangan duduk lak kerusi kecik ni !!




Lokasi Owlery Cafe Ampang

Kat mana Owlery Cafe ni? hari tu masa ai datang, ai search dekat waze 'Owlery Cafe' .. tak pun korang search je Dagang Avenue Food Court.. haaa dekat area situ je.. sederet dengan 7E.. alamat korang refer di akhir entry kehkehkeh!! ;p senang laa cari takkan sesat punyaaa hihi cuma parking je payah, bertabah lahhhh tapi makan punya pasal kan? ape ade halll.. janji makan sedap murah berbaloi ! kahkahkahh!!

depan kedai. Cari Signboard Owlery Cafe okay?


Cafe Mesra Budak Budak

Kenapa ai cakap cafe ni mesra budak budak? sebabnya Owlery Cafe ni mempunyai satu zone yang khas untuk budak budak bermain. Kids Zone gitu!~ korang mainlaaa, campak laa segala macam barang mainan, ada tokey kesah? memang mainan tu khas budak budak yang datang HAHAHA so mak apak yang datang boleh laa makan dengan tenangnyaaaaa, dengan seleranyaaaaa... sebabnya anak anak leka dengan bermain di zone itu.. bijak strategi korang kan si burung hantu !!! hihi

Kiddos Zone !





Menu menu di Owlery Cafe

Syukur selalu bila ai dapat rasa semua makanan di Owlery Cafe. yeszaaa!!! puas hatii kenyang peruttt !! that why, ai berani kentang cakap semua menu menu di Owlery Cafe semuanya sedap sedap belakaaaaaa.... sebab ai dah rasa SEMUANYA!!! korang nampak pipi ai tembam semacam tu , mohon jangan tegur la? ni semua salah FOod Review!!! HAHAHHA .. korang dah ready ke nak tahu semua menu menu yang ai rasa tempoh hari? mana tahu ada masa terluang korang boleh laa datang ke Owlery Cafe ni untuk cuba menu mana yang korang terliur kejap lagi hikhikhik ;p



Soup Of The Day - RM12

Bila kita datang cafe, baru kita tahu soup apa yang dihidangkan pada hari tu. suprise !!!! so, nak dijadikan cerita, pada hari yang ai datang tu, kitaorang dihidangkan dengan Soup Of The Day - Pumpkin Soup. setiap hari soup berbeda beda yaaaaa ;p. rasa pumpkin ni? ohoiii sedap weiii... just nice kalau kita cicah sekut dengan soup ni. yumyy ! makan semangkuk je dah kenyangggg TAPI aku tak kenyang lagii HAHHAHAHA jom nextttt ;p






Ayuhhh masuk Main Course - Pasta Fest .. kalau lapar tahap gaban, mohon diorder main course yaaaa.. dia punya plate, kemain besar portion dia. . !kompem kenyang !!! Ada 6 menu main course pasta.. sapa sini peminat pasta?? korang WAJIB cuba ke enam enam pasta ni. serius TAK tahu mana nak suggestt sebabnyaaa semua SEDAP !!. . cumanya, korang kene percaya sebab ai dah rasa semua? arraso? ;p

 King Prawn Pesto RM24 - ini pun ai suka sebab tarikan dia adalah udang besar gila tu..... pasta dia just nice masuk dalam mulut... sebab kadang2 kalau sesetengah pasta kalau over cook kan lembik jeee...

Macaroni & Cheese RM15

 Spicy Seafood Pescatora RM28 - ni paling menjejes air liur... seacfood lover !! order ni... sedap weii.... nampak macam sikit je TAPI percaya la kalau korang habis satu pinggan ni kompem kenyang!

 Mushroom Medley Alfredo RM18

Asian Lamb Penne RM20 - pasta with lamb? tak pernah try? kene cuba tau !! sedap! 



Amacam pasta lover? terliur tak? jangan tak terjah Owlery Cafe okay? untuk menu menu sedap lain dari yang lain... tapi buat sapa yang tak suka makan pasta, rileks. Owlery Cafe ada main course yang lain. khas untuk korang semuaaaa yang mana kaki makanan Melayu Asli gitu, Owlery Cafe ada Main Course Asian Selection. gitu, semua menu menu nya berharga RM18.. antara menunya ialah :

 Tiger Prawn Fried Noodle

 Crispy Crab Egg Noodle

Owlery Sambal Fried Rice - telur gedik gedik goyang goyang idaman kalbu HAHHAHHAA

Steam Mackerel Fried Rice 


Menu menu asian ni memang jiwa laki ai is la.. kalau korang punya husband macam laki ai, memang nak kene makan nasi jugak, Owlery Cafe still ada menu nasi, dont worry . korang patut cuba Steam Mackerel .. tapi ai nak jugak korang rasa Tiger Prawn Noodle tu. sedap sangat wei !! bukan sekadar mee gorang tau? bukan macam mee goreng mamak tu tau tau tau ! lain tau! rasa nanti tau! hihi


Kalau la korang datang Owlery Cafe dalam keadaan kenyang, tapi just nak makan yang ringan ringan je, pun bolehhh... Owlery Cafe ada Main Course Burger Oreation, segalaaaa macam burger ada. korang nak apa? burger ayam? burger daging? ketam? cakap je. semua ada. heee ~

Chicken Supreme RM25 

 Crispy Crab RM18

Beefy Madness RM25



Selain menu buger as makan ringan korang, ada pelbagai lagi menu yang light light yang korang boleh cuba. Seperti snack, pelbagai jenis salad dan hot sandwich.. yang paling ai rasa nak repeat adalah snack-snack yang ada di Owlery Cafe. sedap okay ! kunyah kunyah tak sedar dah habis semangkuk rupanyaaaa.. apa lagi? order semangkuk lagi hmmm punah diet !!! HHAHAHHA

Snack Owlery Cafe

Cheezy Crispy Nanchos RM13 - ni paling tak sedar bila habis. tau tau habis je. sedap lahaii nanchos ni. rangup sangattt !!

Spicy Chicken Wing RM18

Crunchy Seafood RM32

 Bread Bruchetta RM10

 Chicken Burittos RM10

Owl & Roll RM14


Korang suka sandwich? mari lah cuba pelbagai jenis Hot Sandwich di Owlery Cafe. Hari kejadian ai sempat rasa dua menu sandwich.. sebenarnya masih ada 4lagi menu sandwich, so korang boleh datang Owlery Cafe untuk cuba semuanya ya? hihi ~ Ada Turkey Ham & Cheese RM18, Grilled Chicken RM18, Chicken Pesto RM19 dan Shredded Lamb RM20 .

yang ini ai sempat rasa. aumm sedap !!!
 Grilled Beef Steak RM20

Classic Cold Sandwich RM14


Buat korang yang berdiet akibat lepas raya ni, boleh la datang Owlery Cafe cuba salad salad yang ada.. jangan risau semua harga salad dibawah RM20 jek! heee ~ ai suka jugak makan salad tapi tak kurus kurus jugak muahhahahahha ... semangkuk salad ni sekejap je ai habiskan hahahha nak nak ada salmon pulak kan? kegemaran!!!

 Ceasar Salad Smoked Salmon RM19

 Asian Smoked Chicken With Manggo Salad RM16
- ini paling tak pernah makan. mangga dengan ayam? ko rasa? 
SEDAP GILA OKAY !!!!

Ceasar Salad Grilled Chicken RM18

Owl Garden Salad RM16


Buat korang yang berdekatan dengan Owley Cafe, agak agak malas nak breakfast di rumah TAPI malas jugak nak lunch dirumah, mari la ke Owlery Cafe sebabnya, ada menu Brunch Owl Style. gitu ! sapakah orangnya? aku lewteww HAHHAHA bangun dah pukul berapa kan? nak nak waktu cuti tu, hmmm harapan sangat nak bangun pagi HAHHAHA so mari kita ke Owlery Cafe breakfast sana hikhikhikhik ;p

 Owl Pillow RM13

 Eiffel Toast RM8

 Egg Floretine RM14

 Prime Starter RM22

English Pancakes RM12



Menu breakfast ni walaupun korang nampak macam "eh kenyang ke tu?" tapi percayalaaa kenyang je melainkan korang order pancakes tu hihihi.. ai suka je makan yang Egg Floretine. auch diet sangatt uolsss ! Selain semua menu menu di atas, korang boleh jugak datang untuk Hi-Tea di Owlery Cafe, cuba segala dessert yang ada di Owlery Cafe.. nais nais ! ai like manis manis heeeee ~ selain menu di bawah, Owlery Cafe juga ada menjual cake cake slice di dalam chilller. . korang boleh datang Owlery Cafe tengok cake of the day okay? ;))

 Brownies with Ice Cream RM12

 Owlayaki With RedBean RM10

Bread Butter Pudding With Ice Cream RM10



Okay menu yang ditunggu tunggu. The Hot Selection STEAK in da house yaw. HAHHAHA memang ai duk tunggu tunggu sebab ai tahu ada set Salmon. kehkehkeh, i lovee salmon. huuu ~ Ada pelbagai jenis steak kat Owlery Cafe ni.. semua sedap !!! tapi memang kalah dengan salmon ai ahh tu 200% SEDAP! HAHHAHA cuba tau korang !!! nahh menuuuu sila jilat screeennnn ;p

Owlery Fish N Chips RM20

 Aussie Rib Eye Steak RM38

 Grilled Lamb Company RM38

 Pan Crispy Norwegion Salmon RM25. nak sebut pon tergeliat!! HAHHAHAHA yang pastiii sedappppppnyaaaaaaaa !!

Cheezy Spring Chicken RM28 - memang steak semua ni datang dengan pinggan yang panjang HAHHAHA. banyak okay! kenyang sangat sangat ! dan puas hatii dengan rasaaaa steak semuanyaaa aummm!



Pelbagai pilihan minuman dekat Owlery Cafe. nak panas? nak sejuk? nak mocktail? blended? u named it. Semuanyaaa ada di Owlery Cafe ewah! hihi ~ tapi bagi ai yang paling menarik di Owlery Cafe adalah Moactail. sebab apa? haaaa kau mampu minum air ada garam di bibir gelas? hihi. . Owlery Cafe ada ada ada !!! 

Tea Based Mocktail - RM12 . Ada 6 jenis semuanya . Passion Honey Peach, Grey Mojito, Very Beries, Apple Mojito, Strawberry Apple dan Apple LemonGrass .. ni la minuman yang ada garam di bibir gelas. macam kelakar kan? tapi percayalaa kalau korang minum dan bibir korang terkena dek garam tersebut barulah perfectoooo rasa mocktail itu. kalau korang minum biasa biasa je, boooooo tak sedapp lah !! HAHHAHA try tau ! rare kan? heee ~

  Sapa suka minuman panas? nak nak yang ada art atas air macam ni, rasa macam comel je, macam cantik je... sayang lah nk minum. hihi ~
Ada Teh Tarik Strawberry, Peanut Choclate, Nutella Chocolate, dan macam macam lagi.... 

Ni kalau korang ada anak anak kecik, memang WAJIB order ni. kompem senyap duduk kat meja minum jeee... HAHHAH meriah kan milkshake Owlery Cafe? Ada Cotton Candy, Solero Smoothies, Strawberry Smoothies, Choco Banana Milkshake, Banana Milkshake, Oreo Chocolate Milkshake dan lain lain... satu cawan besar ni boleh kongsi dua orang!! Besar dan BANYAK sekali !!




Amacam menu di Owlery Cafe? hebat kan? terliur tak? harga pun mampu milik kan?? ai tunggu masa je nak pergi repeat ni heeee ~ banyak menu nak repeat ni. hihii.. jemput datang korang menjamu selera di Owlery Cafe. ayuh support cafe anak muda !!!! ;)) gegurl muda lagi single owner cafe ni tau! hihihii okbaiii ;p


Owlery Cafe
Alamat: No. G-6 Jalan Dagang Avenue Ampang (Sebelah Kedai Baju BMO, 7E)
Telefon: 03-4287 9639

Buka Setiap Hari
KECUALI ISNIN TUTUP
12PM - 12Am

Instagram: @owlerycafe

6 comments:

  1. stail...!! tgok ikan tu dah rasa unik. hehe

    ReplyDelete
  2. sedap2 tgk menunya..tmpt pn nice..ada tmpt main utk bdk mesti suka

    ReplyDelete
  3. ai is dh lama mengidam nk pegi owlery ni..presentation die menarik sgt uolssss..meleleh2 ailiooo..lg meletop klu pegi, ade pulak pavlova rara..nyummmm

    ReplyDelete
  4. sedapnyer makk., selamat hariraya gakk ;)

    ReplyDelete
  5. sedapnyer makk., selamat hariraya gakk ;)

    ReplyDelete
  6. sedapnyer makk., selamat hariraya gakk ;)

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page