Monday, August 8, 2016

Epal kene gigit ;)

Perkara yang paling sedih dalam hidup, bila handphone kaw rosak lepas tu kaw TAK save kat mana mana semua gambar, semua nota semua bendalahhhhhhhhhh dalam handphone tu?? Perasaan? nak menangis atas bangunan je korang.. SERIUS !!!!

Dan paling menyampah bila kaw tengah sedih, datang semua orang cakap "laaaa dah kenapa TAK save dalam pc ke, laptop ke, " aduhhhhhhhh.. paham takk? korang lagi mengguris hati yang luka ini. . cisss

Tapi what to do? nasi dah jadik bubur, bubur lambuk pun sedap. HAHAHHAA.. redho jela kan? ai is sedih korang sebab SEMUA NOTA NOTA kaki , trip travel ke Korea & Lombok ada dalam handphone tu. SEMUA PIC HILANG begitu sahaja. huwaaaaaaa sedihnyaaaaa !!! tu yang korang tengok , Trip Travel Korea & Lombok tak berupdate sebab info semua dah hilang hmmmmmm... sorry sapa sapa yang mintak update tu, tak dapat dipenuhiii korang huhu~~

So, dengan kecekalan yang ada, dengan saki baki duit yang ada, ai is beli la handphone bawuuuu.. huuu~ bauu kedaiii weee.. ini SERONOK. HAHHAHAH ada jugak kegembiraan tersorok disebalik kesedihan ituew khekhkehkeh!!

I got my new phone! i got my dream ! kahkahkahkah!! umur dah tiga puluh tahun, baru nak pakai handphone idaman ai is. dari dulu lagi mengidam, dari dulu lagi nak beli, tapi asik bertangguh jek. dah rosak handphone lama baru kedek kedek pergi kedai beli hiiiii ~~


babai samsung mega. welkam epal kene gigit hikhikhik!!benornya malas sangat nak reveal benda benda gini, sebab kalau orang NEGATIF baca entry ni, dia akan cakap ai SHOW OFF. tapi untuk simpanan peribadi, ai is udapte juga disinii... dengan harapan, orang yang POSITIF positif je yang baca entry ni kikikiki ~

Harga epal kene gigit ni? sampai bebila aku gigit jarii hoii HAHHAHA
Ai tak suka betul dengan sikap "alang alang " ..  'alaaa, alang alang nak beli tu, terus beli paling BEST laaaa' gituh!

So, ai pun amik la iphone 6s plus 64gb, kenapa plus? sebab ai kan suka fon besar besar gabakk ni.. almaklum la, jari gemok, kalau fon kecik, manjang je typo kang. kikiki. tu yang amik plus.. warna? opkos warna kegemaraaaaannnn Rose Gold. wii ! Total damage? RM4.7k *bai* 29Mei2016



#MohonJanganKecamSaya





 


7 comments:

  1. Wahh henfon baru.. alaaa sabar2 dugaan hilang semua gambar n data tu.. kalo ada google n pernah back up insyaAllah gambar masih ada lagi.. tu pun kalo ida buat back up fon lama tu..

    ReplyDelete
  2. Saya lahhh orang positif ituu...dengan harapan duit kepuk2 menjelma dalam beg satu hari nnt...entry korea hilang???bolehlaaa pegi lagi sekali dgn titew plak..titew tgh kumpul duit ni, sehari rm1.50..dah upp sikit dari seposen sehari...hahahahaa

    ReplyDelete
  3. Omg!!my feberet kaler...rm4.7k ida??umangggaiii terverak akak bace rege..tp i is jeles la u dh gune iphone 6s plus 64gb...

    ReplyDelete
  4. cantik hp baru...mmg sedih hp rosak bila tk sempat selamatkan gmbr2 and nota penting dlm tu kn...tkpe ni dh ada hp br moga makin meletop gmbr...akak dlu menang contest iphone6 xbrp reti pki sgt jenis epal ni hehe...so akak jual :)

    ReplyDelete
  5. alololo..ai is positif je..hihi
    ila penah rs ilang sume gmbr ida..tp ni bkn sbb henset rosak ke hape..sebab cut pastu lupe nk paste..dh berbulan bile carik2 xde..menangis dibucu pintu opis ni..hukhukhuk..semoga cik epal kene gigit baik2 aje..
    patut la tgk ida xde update psl korea n lombok tu..tertunggu2 jgk..

    ReplyDelete
  6. adehh.. tak mampo mokcik. sbb tepon ni dh mcm menan bg bdk2 tu.

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page