Tuesday, June 7, 2016

Buffet Ramadhan 2016 Ancasa Hotel & Spa

Buffet Ramadhan 2016 Ancasa Hotel Pudu - Selera Desa Nostalgia 60'an | Korang puasa tak hari ni ? sorry la kalau korang berpuasa, yang ai dok publish entry makanan. HAHAHAHA !!! tabah kan diri ye kawan? ;p



Tahun ni rejeki ai dapat merasa Buffet Ramadhan dari Ancasa Hotel & Spa yang mana terletak di area Pudu Sentral tu... thanks to Projek Travel yang menjemput ida si kaki makan ini hihihi~ Kalau korang tercari-cari buffet ramadhan untuk 2016 ni? ai cadangkan korang pergi ke Saffron Brasserie Ancasa Hotel & Spa. Tahun ni agak berlainan sedikit bila, Ancasa Hotel & Spa mengetengahkan tema Selera Desa Nostalgia 60'an untuk mengenang kembali kenangan bersama Allahyarham Tan Sri P. Ramlee.. sambil makan sambil dengar alunan muzik lagu lagu dari petikan cerita cerita Allahyarham..

Banyak sangat booth makanan yang disediakan dengan pelbagai jenis makanan yang mana diilhamkan oleh Chef Yohanis dan Chef Mariam yang mempunyai pengalaman luas dalam bidang kulinari.. ai sendiri dah rasa, memang SEDAP!. dah la sedap, MURAH pulak tu. heeee ~ aku suka buffet gini hikhikhik ~

Antara juadah makanan yang ada ialah :

 booth ni memang kita tuju sokmooooooo hihi


 jumpe awak petang ni!

  ada juga apam balik ! rangup okayy krap krupp krapppp

 makan buah...

 seksyen ulam ulaman..... laki aku suka lah ni ! hihi


 NASI KERABU must TRY okay!!!!
sedap ya ampunnnnnnnnnnnn


 ai repeat dua kali rendang itik ni. bapakkkk sedapppp. HAHAHHA
cari rendang itik tau korang!!!

 pun ada yong tau fu seksyen... curlassss

yang mana diet, boleh ke seksyen ni. ada kebab pita, ada stew. sesuaii la mana yang taknak makan nasi bila berbuka tu..... 

 amboii tinggi topi cheff hihi



Amacam? menyelerakan kan kan kan?? korang jangan batal puasa sudahhh matilahh nakk HAHAHA .. tapi korang still boleh layan Buffet Ramadhan di Saffron Brasserie Ancasa Hotel & Spa  di sepanjang bulan Ramadhan 2016.. 



Ancasa Hotel & Spa, Kuala Lumpur
Jalan Tun Tan Cheng Lock
50050 Kuala Lumpur

No Tel : +603-2026 6060 / +603-20268322 (sambungan 7703)
Reservation : reservation@ancasahotels.com

Harga 
RM68 (Dewasa)
RM40 (kanak-kanak)


Untuk tempahan atau sebarang pertanyaan, korang boleh hubungi details yang ai share di atas yekk... So hari ni korang dah boleh pergii.. jom ? ai pun akan pergi hari ni. hehehe. Selamat Berbuka korang!!! ;))

4 comments:

  1. tak pernah lagi makan rendang itik. yummy

    ReplyDelete
  2. Meriah yer dessert....tengah mencari buffet ramadan gak ni...nak belanja busday hubs 19 jun ni...tq dik review leh pilih2 nanti

    ReplyDelete
  3. meriahnye makanan die idaaaa...huwaaaa..pose ni..pelisssss

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page