Thursday, April 21, 2016

Caffe Bene di Solaris Mont Kiara , terubat rindu !!!

Tak tahu pun Caffe Bene ada branch kat Malaysia. Sebelum ni, masa trip Korea last year, ai is memang hunting caffe caffe coffee dekat Seoul. bajet acah acah nak jadik macam Korean yang suka sangat minum cofffee. yelah kan, diaorang kan negara sejuk, hot drink ni satu kewajiban! time badan tengah menggigil sejuk, satu badan korang pasti nak masuk caffe pastu teguk coffee panas, nyaman okay !!!! HAHHAA huwaaa serius rindunyaaaaaaaaaaaa trip Korea. . ;( 
Caffe Bene Malasyia
Solaris Mont Kiara

 i'm having my Caffe Latte. always and forever

Salah satunya adalah Caffe Bene ni lah . . masa di Seoul, ai masuk Caffe Bene dekat Itaewon. tengah mencari kedai G-shock sekali ternampak Caffe Bene, mahu tak melompat Eyuh? hihi.. ohh maafkan saya bila saya lambat update Trip Korea Autumn 2015 yek. nanti ai is seru mood okay? hihi .. 
kat itaewon korea masa ni . sejuk ya amat, pakai cenggitu je.
 mana tak cari hot coffee sokmo? hihi

Caffe Bene yang ai pergi terletak di Solaris Mont Kiara. dua jam ai lepak situ. minum latte sambil borak borak pasal last trip, sambil dengar lagu Korea, aduhhhhhhh.. best sangat !!!! Ada yang tanya, apaa laa yang suka sangat dengan Korea tu? ai hanya mampu tersenyum. sebab ai tahu semua orang ada minat dan kesukaan sendiri kan? so please hormati minat seseorang sebagaimana orang lain xpernah nak argue minat awak? arraso? hihi
selain coffe ada juga dessert lain. pancake dan segala roti

ada jugak cake dan pie

must try ! bingsu !!

ada jugak jual coffee ready made untuk meminum pepetang dirumah. 
ai beli kehkehkeh, hubby suka. perghhh ada peluang pergi Korea lagi HAHA

ada aiskrim. ni ai belum cuba lagi. maybe next time hehe



Beberapa minggu lepas, eyuh dan ai pergi Caffe Bene ni. nak mengimbau konon. HAHHAHA . plus eyuh nak banjer sempena besday ai yang ke 30tahun hari tu , 29Mac2016. hihi.. apa yang di order? ingatkan menu di Korea sama je ngan Msia? rupanya ada jugak menu yang xde ada yang ada. hihi. . ternyata harga lebih murah dari Korea ahhhhh... gile kat Korea dulu minum secawan kopi berharga RM25++ HAHHAHAHHA pengsannnn makkkkk ;p


menu of the day
1 cup Large Caffe Latte Hot RM12.20
1 cup Regular Caramel Macchiato Hot RM13.25
1 silce Oreo Dream Xtreme RM11.45
Beef Stew Pie RM14.90



 kawan se-Korea. ingat nak pergi lagi.. sapa nak follow? hehe


 Thanks gegula hati Eyuh banjer itteww !
weeeeeeeeeeeeeeee!!

 tak pernah tak cantik hihi

ai? tak pernah tak comel. HAHHAHAHHA


okbai, cukup merepek sampai disini. sambung buat kerja. kehkehkeh~

5 comments:

  1. Akak pernah lepak sini...best..cozy...harga pun reasonable..

    ReplyDelete
  2. Bingsu tu comel gemuk sangat tau...geram akakkkk hahahha

    ReplyDelete
  3. Ala masa pergi Korea haritu tak singgah pulak kedai kopi camni sebab kedekut duit.. Now dah menyesal.. Haha.. Mampu beli coffee vending machine 500won ja

    ReplyDelete
  4. wowwww..ida mmg comelll..blanje coffe 1..hihi

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page