Thursday, April 21, 2016

Caffe Bene di Solaris Mont Kiara , terubat rindu !!!

Tak tahu pun Caffe Bene ada branch kat Malaysia. Sebelum ni, masa trip Korea last year, ai is memang hunting caffe caffe coffee dekat Seoul. bajet acah acah nak jadik macam Korean yang suka sangat minum cofffee. yelah kan, diaorang kan negara sejuk, hot drink ni satu kewajiban! time badan tengah menggigil sejuk, satu badan korang pasti nak masuk caffe pastu teguk coffee panas, nyaman okay !!!! HAHHAA huwaaa serius rindunyaaaaaaaaaaaa trip Korea. . ;( 
Caffe Bene Malasyia
Solaris Mont Kiara

 i'm having my Caffe Latte. always and forever

Salah satunya adalah Caffe Bene ni lah . . masa di Seoul, ai masuk Caffe Bene dekat Itaewon. tengah mencari kedai G-shock sekali ternampak Caffe Bene, mahu tak melompat Eyuh? hihi.. ohh maafkan saya bila saya lambat update Trip Korea Autumn 2015 yek. nanti ai is seru mood okay? hihi .. 
kat itaewon korea masa ni . sejuk ya amat, pakai cenggitu je.
 mana tak cari hot coffee sokmo? hihi

Caffe Bene yang ai pergi terletak di Solaris Mont Kiara. dua jam ai lepak situ. minum latte sambil borak borak pasal last trip, sambil dengar lagu Korea, aduhhhhhhh.. best sangat !!!! Ada yang tanya, apaa laa yang suka sangat dengan Korea tu? ai hanya mampu tersenyum. sebab ai tahu semua orang ada minat dan kesukaan sendiri kan? so please hormati minat seseorang sebagaimana orang lain xpernah nak argue minat awak? arraso? hihi
selain coffe ada juga dessert lain. pancake dan segala roti

ada jugak cake dan pie

must try ! bingsu !!

ada jugak jual coffee ready made untuk meminum pepetang dirumah. 
ai beli kehkehkeh, hubby suka. perghhh ada peluang pergi Korea lagi HAHA

ada aiskrim. ni ai belum cuba lagi. maybe next time hehe



Beberapa minggu lepas, eyuh dan ai pergi Caffe Bene ni. nak mengimbau konon. HAHHAHA . plus eyuh nak banjer sempena besday ai yang ke 30tahun hari tu , 29Mac2016. hihi.. apa yang di order? ingatkan menu di Korea sama je ngan Msia? rupanya ada jugak menu yang xde ada yang ada. hihi. . ternyata harga lebih murah dari Korea ahhhhh... gile kat Korea dulu minum secawan kopi berharga RM25++ HAHHAHAHHA pengsannnn makkkkk ;p


menu of the day
1 cup Large Caffe Latte Hot RM12.20
1 cup Regular Caramel Macchiato Hot RM13.25
1 silce Oreo Dream Xtreme RM11.45
Beef Stew Pie RM14.90



 kawan se-Korea. ingat nak pergi lagi.. sapa nak follow? hehe


 Thanks gegula hati Eyuh banjer itteww !
weeeeeeeeeeeeeeee!!

 tak pernah tak cantik hihi

ai? tak pernah tak comel. HAHHAHAHHA


okbai, cukup merepek sampai disini. sambung buat kerja. kehkehkeh~

Read More ->>

Thursday, April 14, 2016

Peminat Star Wars jom ke Legoland bulan Mei 2016 ! Sebab apa??

Korang nak tahu sebab apa? Sebabnya pada Mei 2016 nanti, secara besar-besaran dengan hasil kerjasama antara The Lego Group dan Legoland Malaysia Resort, akan diadakan Lego Star Wars Day di Taman Tema Legoland Malaysia. jujurnya ai tak pernah sampai lagi Legoland, which is sekarang ai is sangat teruja nak pergi sempena Lego Star Wars Day pada bulan depan !!!
 
 

Media Press Conference Star Wars Day
 
 

 
"May Force Be With You" , pernah dengar? peminat fanatik Filem Star Wars pasti tahu.. Sempena Lego Star Wars Day nanti, seluruh peminat Star Wars dalam seluruh negara dijangka akan memeriahkan lagi sambutan Lego Star Wars Day ini seperti Hong Kong, Indonesia, Singapura dan juga Taiwan... Dan yang lebih pasti lagi, pelbagai aktiviti bakal diadakan sempena Lego Star Wars Day sepanjang bulan Mei 2016.. Di antaranya, ibubapa yang berpeluang membawa anak-anak ke Legoland Malaysia boleh menyertai pertandingan mencipta kapal angkasa mengikut kreativiti masing masing bermula 21April 2016 hingga 8Mei 2016..  "Build Your Own Dream Lego Star Wars" dan WAJIB maut naik gambar bersama Lego Star Wars Starship di Facebook. Jangan lupa tag Facebook Legoland Malaysia dengan penggunaan hashtag #MasterYourForce dan #LegoStarWarsDay . Pemenang paling kreatif dan menarik akan menerima hadiah yang akan disampaikan pada 14 Mei 2016..
 
 
 
 
Selain tu jugak, para pengunjung boleh membina sendiri Limited Edition Lego Mini Millenium Falcon dan boleh dibawa pulang sebagai cenderahati dari Legoland Malaysia. Bukan itu sahaja, ibubapa yang dress upkan anak anak dengan kostum watak watak dalam filem Star Wars, akan dapat masuk ke Legoland secara PERCUMA pada 7&8 Mei 2016 ni!.. best takk? jimat bukan? Apa tunggu lagi ??
 
 

  team mana ni? tapi Darth Vader ni comel lah! HAHAHA
 
 
Dan yang pasti, korang semua jangan lepaskan peluang untuk melihat dari depan mata, Lego US Master Builders iaitu Daniel Steininger dan Christopher Steininger yang didatangkan khas dari US ke Legoland Malaysia Resort yang mana mereka akan membina iconic spaceship, Mini Millenium Falcon dengan menggunakan 200,000 lego bricks.. Jangan lepaskan peluang untuk datang beramai ramai ke Legoland Malaysia bermula 30 April sehingga 2 Mei ..
 
 

Millenium Falcon Black Series . tau harga die berapa? mampu beli kereta kancil okay HAHHAAHAHA .. nak tengok dipasang depan mana? jangan lupa datang Legoland okay!
 
 

 
Untuk pengetahuan korang, 3 Mei 2016 akan di adakan satu media press onference sempena meletakkan last bricks Lego Millenium Falcon yang TERBESAR .. pada hari ini lah, korang diberi peluang untuk memasang sendiri mini Lego Millenium Falcon dan boleh dibawa pulang !!! taknak ke? hehe... Tak lengkap lah kalau tak perarakan kan? Ai serius tertunggu tunggu perarakan Star Wars ni. serius teruja!! Perarakan ini diketuai oleh askar askar Stormtroopers dan Darth Vader serta banyak lagi karektor dalam Star Wars !! Ingat tau datang pada 7&8Mei 2016. Kalau hari lain tak da yaaaaa... sapa sapa yang mengikut tema Star Wars boleh la join perarakan hebat ini tau tau ;) "dark side" ke "white side" hehehe ~
 
 

 
 

 
Tunggu apa lagi? Jom sama sama kita bersama satu keluarga meluangkan masa sertai kemeriah Lego Star Wars Day di Legoland Malaysia, Johor Bahru.. Jangan tertinggal acara hebat ini ya ! Jumpa korang di sanaaaaaaaaa

 
  Online Ticket: www.legoland.my
Opening hours Water Park: 10.00 pagi - 6.00 petang [hotel guest 9.30 pagi]
 
 


Boleh baca jugak SINI
Read More ->>

Wednesday, April 6, 2016

KFC Blogger Party bersama Nelydia Senrose untuk KFC Super Jimat Box !!

Minggu lepas kan, ai is sempat join KFC Blogger Party. hai la KFC, suka benor ajak dak ida kuat makan ni pergi partyyy ! HAHAHA. nak nak KFC Blogger Party jatuh pada 29Mac2016 di KFC Pavilion, its my birthday!! So, ai anggap KFC nak belanja makan.. yes yes! kihkihkih~ Ramai yang hadir pada malam tu, ai TERsangat excited bila emcee umum yang Nelydia Senrose akan bersam sama dengan kitaorang pada malam tu. weeehooo !! Serius Nely cantik sangat ! Sporting habis... tak cover cun langsung ! boleh tahan kelakaaaarrr habis Nely ni!
 
 

im here bebehhhhhh
 

 KFC Super Jimat Box. Ai likeeeeeeeeeeeee !
 

 weehooo ! Nelydia Senrose in the house bebehhhh !
cantik sangat !!!
 
 

 
 
Oh okay. KFC Blogger Party ni sebenarnya sempena KFC Super Jimat Box ! Ramai kan dah tahu pasal ni? Sebabnya KFC Super Box dah pun dilancarkan pada 23Feb2016. . korang dah cuba belum? KFC Super Box ni ada lima kotak hebat! Ianya adalah pelbagai variasi menu KFC serendah RM8.95. murahhh kan??
 
 
KFC Super Jimat Box ada lima kotak yang pelbagai. Pilih sahaja mana mana set yang korang sukaaaaaaaaaaaaaaa ;))




 KFC Snacker Box RM8.95
4 ketul Nuggets 
1 ketul ayam KFC (Original Recipe or Hot & Spicy)
1 (S) Crispier Fries
1 (R) Minuman Berkarbonat
 
 
KFC Lil' Zinger Box RM9.75
1 Lil' Zinger Burger
1 ketul ayam KFC (Original Recipe or Hot & Spicy)
1 (S) Crispier Fries
1 (R) Minuman Berkarbonat
 
 
KFC Wrap Box RM9.95
1 Lil' Cheezy Wrap
1 ketul ayam KFC (Original Recipe or Hot & Spicy)
1 (S) Crispier Fries
1 (R) Minuman Berkarbonat
 
 
KFC Variety Box RM12.95
3 ketul Crispy Tenders
1 ketul ayam KFC (Original Recipe or Hot & Spicy)
1 (S) Crispier Fries
1 (R) Minuman Berkarbonat
 
 
KFC Signature Box RM13.45
1 Zinger Burger
1 ketul ayam KFC (Original Recipe or Hot & Spicy)
1 (S) Crispier Fries
1 (R) Minuman Berkarbonat
 
 
Ai setuju sangat sangat bila Pengurus Besar Kanan KFC, Angelina Villanuexa cakap, KFC Super Box ini adalah untuk dapat lebih, belanja kurang !! Kannn? Dalam satu kotak boleh dapat ayam, burger, fries dan air. mahu tak jimat?? Satu kotak sangatlah LENGKAP.. Terima kasih KFC menawarkan KFC Super Jimat Box ni..... Dengan kurang RM15 je kita dah boleh cari makan time lapar laparrr dan mestilah kenyang seharian. kalau nak belanja orang pun still murah lagi. sapa nak belanja ai? pleaseeeeeeeee ;p
 
 

with the emcee yang banyakk menyakattttt ! hihi
 


kanak kanak riang .
 they said "Sooooo Goooooodddd"
HAHAHHAHA
 

 
Malam tu juga KFC banyak menyediakan hadiah dan vouchers yang menarik untuk para bloggers yang join games. Nely dan emcee memang menggamatkan betul laaaa. ditambah pulak para bloggers yang sporting habis.. heii gamat games games yang diadakan pada malam tu. ai? kompem la join jugak! kene berjoget bagaii.. heyy kemahen aku . HAHAHHAHHAA .. tapi tulah, menang ke kalah ke, semua dapat hadiahhh . don't worry, KFC kan baik hati heee ~ tapi apa yang penting semuaaa happy dan mudah terhibur dengan acara malam tu. adoiii. ai gelak tak sudah sudahh . . .
 
 

haaaa ai kene menari macam ni laa. kene tiru aksi emcee dan Nely .
bantai laa labuu kahkahkahkah!!!
 
 semua dapat hadiah don't worry heeee ~
ai is dapat voucher KFC hihihihi
 
 

 Thank you KFC !!!
 

 

 
 
Apa apa pun, KFC Blogger Party memang havoc ! Super Jimat Box memang terbaik! ai dah rasa sendiri.. rasa sama seperti dulu cuma yang berbeza setiap kotak. pilih je korang nak makan apa, semua ada dalam satu kotak. LENGKAP ! Perfectoo ! Dapatkan di semua cawangan KFC cepat! okay korang, selamat menjamu seleraaaaaaaaaaaaaa.. ;))
 
 
 
 
 
#KFC Super Jimat Box tidak boleh didapati melalui KFC Delivery dan semasa waktu sarapan pagi (4am-1am disemua cawangan sarapan pagi) harap maklum#
 
Read More ->>

Tuesday, April 5, 2016

Happy Birthday 30th years IDA BAHARUM !

Kasi ruang balik pleaseee ;)) tak leh move on untuk birthday kali ni yang mana ai dah cecah 30tahun korang !!! amagadddddddd !! its 3seriesssss .. tapi tak pe, BMW kan elegant lagi mahal, its so me! kahkahkahkah!!!
Happy 30tahun IDA BAHARUM
29MAC 2016
 jangka ke umur dah masuk 30tahun?


 tau la ittew tokay coklat, hadiah pun coklat?




 pisau ke pedang?


Tak ada apa yang seketul manusia nak hanyalah :
Nak disayangi dan menyayangi ...
Diberi kesihatan yang baik
Diberi rezeki yang luas
Diberi kehadiran rakan rakan sekeliling yang baik baik
Dikelilingi ahli family yang disayangiiiii
Dan
Semoga diberi kesempatan untuk menjadi lebih baik dan terbaik. aminn ;))

Sisturrr kesayangan belanja cake crepe kat MidValley. gila sedap!
Thank you Sis P ;)) we miss u wardah!

Sungguh korang, tak diharapkan pada umur 30tahun ni sambutan besday bagai bagai tu kan? dah besar panjang kan...... malu lah pulak HAHAHHAHA tapi dah ada yang ingat kita, ai is ucapkan jutaaaaaaaaaaaaaaaaan terima kasihhhhh tak terhingga............... ! pada yang berderet pm wasap, pm FB, pm IG dan wish di FB, ai is terharu sangatttttttt walaupun ai tahu kadang kadang FB yang remind korang kan? HAHHAHA but is okay.... effort korang nak wish kat timeline FB ai tu ai ucapkan terima kasih banyak banyak tauuuuuuuuuuuu ;))

Thank you Yaya suprisekan ida dengan pinky pinky ituewww ;))
Sampai bila bila yaya kawan ida .. miss u!

Thank you Rara dan Kak Fink, partner yang tinggalkan lilin, habis brownies ida xde lilin?
Thank you korang aturkan, susahkan diri buat surprise to ida... sayang korang !!!
ohh tak lupa jugak my gegula hati, Eyuh, thank you belanja dekat Caffรฉ Bene Korea.. huwaaaaaaaaaaa!! rindu Korea kita kan? kumpul duit dan ayuh ke Korea lagi !! weoohoooo !!
Thank you againnn.. ;)) muah ciked!
U know who you are ;))

Read More ->>

Monday, April 4, 2016

Pindah rumah?

Korang........... hai hai hai.. rindu tak? lama gila kot ai tak update blog.. mahu taknya, semua cerita tergantung gara gara ai is pindah rumah .. yeayy ! no more no more tanggaaa.. eh ada jugak seketul tangga dalam rumah kehkeh ;p
 
 

tempat berteduh sekarang ..
 
 

 
Benda pindah rumah ni bukan main main. kitaorang decide nak pindah sebab management dekat rumah lama TAK BAGI BELA KUCING dah! korang nak gelak? gelak laaaaa tapi dah memang itu hakikatnya. kitaorang pindah sebab itu . selain sebab sebab musabab yang lain seperti ai dah TAK LARAT nak naik tangga empat tingkat. cukup la enam tahun. ai nak pindah rumah teres pulakkkk ! pleaseeeeeeeeeeeee ;((
 
 
DIA selalu temukan ai dengan owner yang baik. secara kebetulan hubby terjumpa owner rumah baru ni masa dia tengah lepak lepak minum dekat area office.. terbukak cerita pasal encik tu ada rumah kosong di area Suakasih, BTHO. jarak antara rumah lama dengan rumah baru dalam 3km jekk.. rezeki ai dapat rumah dua tingkat dengan kadar sewa bagi ai mampu bayar ;)) dengan deposit satu bulan je plus deposit api air, kitaorang dah dapat kunci rumah. khekehkeh.. owner baru ni cukup lahaii sempoiiii .... syukur ditemukan orang baik baik sahaja..
 
 
Owner lama? aduh sedih nak tinggalkan. sebab dia pun baik sangat dengan kitaorang.. sebagai rasa terharu, kitaorang dengan baik hatinya keluar rumah lama dengan serba serbi bersih segala untuk penyewa baru dia nak masuk. sweet tak kitaorang? itu lah, orang berbudi kita berbahasa ;)) tanggungjawab kitaorang pada rumah lama dah settle. sehabis baik kitaorang jaga rumah dia. senyum lebar kemain dia tengok rumah masih keadaan baik . wellll ;p
 
 
Hari ni kiranya baru dua minggu kitaorang duduk rumah baru. barang pun masih dalam kotak. ada sesiapa nak datang tolong? hihi. . eh korang jangan salah faham, mana mana kawan yang rasa serba salah tak datang tolong tu xpe ai faham korang ada life korang. kalau korang usaha nak datang tolong, insyaALLAH dipermudahkan. tapi dah korang ada kerja lain, what to do? korang tahu tak, barang barang ai sepenuh penuhnya lori 10tan.. kos RM650. HAHHAHA pengsan mak bayar nokkk .. pindah dari rumah tingkat empat ke rumah teres. phewww. penat macam nak matik!!!!  Thanks to my adik beradik yang sudi dari awal ke akhir bersama sama mengangkat barang ;))
 
 
 tak mampu hoii nak angkat seketul almari macam ni?
 

 lori 5tan, 2x trip. a.k.a 10tan barang barang ai selama
enam tahun duduk rumah lama hukhukhuk
 
 
 
Sekarang, hidup lebih senang, ai dah jarang merungut penat naik tangga hari hari. balik rumah senyum jeee hihi... kucing kucing ai pun ada space dekat belakang rumah yang sangat besar untuk diaorang.. selesa lah jugakk.... now, tanggungjawab ai untuk menjaga rumah baru ini pulak. moga moga tuan rumah tak naikkan sewa HAHHAHHAHA .. ramai tanya kenapa tak beli aje rumah? letih nak jawab . sebab sebenarnya ai nak buat banglo lima tingkat !! tengah tunggu duit jatuh ke langitt kahkahkahakhakh ok gurau!
 
 
okbai nak sambung mengemasss ;))

Read More ->>
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page