Thursday, March 17, 2016

Kat mana nak makan pretzel yang sedap ?

Kat mana nak makan pretzel yang sedap ? tu laaa.. asyik auntie anne je, nak juga sesekali cuba kedai lain pulak kan? Aha ! ai ada jumpa satu kedai yang memang menjual pretzel !!!! so pretzel lover, dont worry. kita ada banyak pilihan sekarang yeayyyy ! hihi


Pretz n' Beanz Cafe

Pernah dengar tak korang? ai pun pertama kali dengar. dan juga pertama nak rasa makan hee ~ Pretz n' Beanz Cafe ni hanya ada di Solaris Mont Kiara sahaja, TAPI jangan risau korang, branch lain bakal dibuka di Bangsar.. wahh suka lah orang bangsar gitu! sapa orang bangsar sini? tunggguuuuuuu tau .. tapi bukan orang bangsar, kalau Pretz n' Beanz ni jauh dimata, korang still boleh dapatkan menu menu sedap melalui food panda. best kan??

jom pilih menu?



Menu paling TERBAIK kat cafe ni dah tentu tentulah Pretzel nya . haih ~ lembut sangatt.. doh yang digunakan tiada bahan pengawet dan tidak liat. walaupun pretzel dah sejuk, MASIH TIDAK LIAT. sedap !!! dicicah pulak dengan dipping sauce dia, meltingggg bak hang ~~~ tapi yang paling TERBAIKnya, Pretz n' Beanz Cafe ada menyediakan Pizza Pretzel. kenapa panggil Pizza Pretzel? sebabnya pizza ni bukan sebarang pizza, ianya menggunakan doh yang sama yang buat pretzel. that why namanya Pizza Pretzel.. aduhh sedap weii.... ber slice slice ai makan. habislaa diet ahkak!!!! dan yang pasti, ianya adalah Pizza Pretzel PERTAMA di MALAYSIA ! wehooooo!

Parmesan Cheese Pretzel

 Cinamon Sugar Pretzel

 Rekemen korang makan ni!!
Basil Cheese Pretzel

 Chocolate Cookie Crunch Pretzel with caramel dipping sauce

 yang ini pun ai rekemen korang rasa, pernah makan pretzel dengan green curry? aha!
kalau nak tahu rasa dia pergi macam mana sedap, order ini tau !!!
Pretz n' Stew - Green Curry

  haaa ini lah Pizza Pretzel yang ai sebutkan tadi. amacam ? nampak gebus gebas tak? hehe order tau!! ini pun ai rekemen korang makan.. Pepperoni Beef Pretezel Pizza

 Hot Pepper Chili Chicken Pizza Pretzel



Selain menu menu pretzel dan pizza, cafe ni juga ada menu lain. . ai sempat lah merasa beberapa menu lain, yang mana ai rasa, SEDAP JUGAK ! paling berebut is Penne Chicken Bolognese with Meatball . sampai dua kali order sebab tak cukup. hey sedap sangattt niii..

Penne Chicken Bolognese with Meatball
 
 ini adalah menu Breakfast. korang boleh pilih apa yang korang nak makan sbb Continental Breakfast ni ada pilihan Choice of 3 or 5.. 
Menu ini available walaupun bukan waktu breakfast ya. 
so korang leh je order sepanjang masa gituh!


Untuk penggemar kopi, korang jangan lepaskan tau merasa kopi di  Pretz N Beanz Cafe. . macam macam jenis kopi ada, selain itu minuman lain pun ada. tapi biasalah ai memang nampak kopi jek. hikhikhik . . ~ ai order, Green Tea Latte Hot . untuk rasa, memang SEDAP! memang terasa green tea dia. tapi silap ai makan tak stop stop, borak tak habis habis, bergambar tak sudah sudah, jadiknya, Green Tea ai jadik sejuk daaaa... tak dapat menikmati Green Tea Latte time dia panas. arghhhh kene repeattttt !! sedap weiiiiiiiiii

 my Green Tea Latte

 Caramel Machiato Hot

 Caffe Latte Hot




 

 Happiness is when u drink a cup off coffee katanyaaa hehe

 
A cup of Coffee shared with a friend is HAPPINESS tasted and time well spent ;))
 


Korang ingat dah kenyang ke? tak lengkap ah kalau tak pekena dessert kan? banyak pilihan TAPI kitaorang memilih untuk rasa Volcano Chocolate Cake With Ice Cream . kemain nama kan? siap ada lava tau hahaha. TAPI ni lava boleh makan punyaa. sedapnyaaa tapi too sweet.. mencari air masak lah pulak TAPI dont worry, plain water disediakan FOC sahaja ;)


Volcano Chocolate Cake With Ice Cream  
korang nampak tak lelava dia kuar meleleh tu. . dap dap dappp!!

 sharing is loving ;))


Oh ya, bagi penggemar pretzel dan seangkatan dengannya, korang boleh dapatkan Pretz n' Beanz Card.. Regsiter Membership. so bebila korang datang ke Pretz n' beanz, boleh la nikmati privilege yang ditawarkan. so kalau korang nak dapatkan card macam ai dapat ni, just pergi kaunter dan bagitahu nak daftar membership. settle.... time birthday ada special. ehem. besday kita hujung bulan ni ehem ehem. kekekkeehh!!
 
 Membercard , nk pinjam? NO!
pergi daftar cepat !!!


okay okay, ai tahu kalau korang mencari cafe makan, mesti nak tengok menu kan? betapa baiknya hidup ai bila ai upload gambar menu menu ini KHAS untuk readers ai is yang kaki kuat makan jugak macam ai. heyy korang cepat pergiiiiiiiiiiiiiii cuba! baca dulu menu hehe ;))
 
 











Pretz n' Beanz Solaris Mont Kira
No. 22, Ground Floor, Jalan Solaris 4,
50480 Kuala LumpurOperating Hours :
Sun – Thurs : 7.30am – 12am.
Fri, Sat and PH Eve of holiday : 7.30am – 1am.


4 comments:

  1. wahhh! ada choice baru...teringin nak pergi lepas tgk Sally update..tapi belum sampai lagi!

    ReplyDelete
  2. alaaaa....Sally nak dia punya Cinnamon Sugar laaa...semua nak semua! sedapnyaaaaa

    ReplyDelete
  3. huwaaaa..dapnyeee..terliur dh ni..slalu mkn pretzel auntie anne je..mcm sdp je yg 'cicah' ngan green curry tu..

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page