Wednesday, March 9, 2016

7Eleven Fresh To Go - Menu Ready To Eat !

Korang jangan tak tahu sekarang kan, 7Eleven kan, dah tak macam dulu. makin hari makin bagus. . dulu bagus sekarang LAGI bagus. mana taknya, sekarang dah ada tambahan makanan Ready To Eat. nak melepak makan dekat 7Eleven sendiri pon bolehh... wahhhh zaman makin moden uolsssss ;)) Tahniah diucapkan kepada team 7Eleven seluruh Malaysia !!

Macam ni, beberapa hari yang lepas, ai berkesempatan untuk menghadiri Food&Coffee Testing bersama sama dengan beberapa blogger lain di 7Eleven Jalan Sultan Ismail.. motif tujuan dia nak bagi kami rasa makanan Fresh To Go yang diperkenalkan oleh 7Eleven.. orang panggil suruh makan, engko tak mo kah? laju terus pergi !!! HAHAHHA

perut kempis lagi time ni tak mula makan lagi hihi

ready to test?


Fresh To Go ni khas untuk kita yang bekerja ni. tak sempat balik rumah nak masak segala bagai, korang singgah je 7Eleven yang terpilih, pilih makanan apa dan bayar. pastu boleh reheat. nak makan time tu jugak pon xde hal. nak tapau bawak balik rumah lagi bagus. . sampai rumah, korang tinggal hidang jee atas mejaaa.... hihihi



pelbagai jenis sandwich


menu dia boleh tahan tau ! ada menu untuk breakfast, lunch, dan dinner. semua adaaa... tu yang ai puji 7Eleven sekarang ni. bukan kedai serbaneka biasa daaaaah! dan yang pasti korang jangan sesekali risau, makanan Fresh To Go ni bukan fast food ya. tiada bahan pengawet diletakkan.. semuanya fresh dimasak pada hari berkenaan. khas di delivery setiap hari pada cawangan 7Eleven yang terpilih.. ;))


jom usha menu yang sempat ai rasa ;

serius. nasi lemak dia adalah paling SEDAP !!


 ini lagi satu favourite. rendang ayam okay !! ai slumber je ratah ayam rendang sebab sedappp !! sama macam mak mak kita masak wuhuuu~


walaupun bihun goreng biasa je kita nampak, tapi percayalahhh sedap !!! 
korang nampak tak harga dia kat tepi tu?



ada roti jugaaa








haaaa pelbagai jenis sandwich ! boleh ngap terus waktu pagi yang mana terkejar kejar nak pergi office tak dan nak breakfast di rumah kan? singgah sajaaa di 7Eleven ayuh !






tak cukup dengan itu? dessert pun ada dekat 7Eleven sekarang ni, macam macam biskut ada. brownies kedut pun adoo... bagus kan?

bagus kan ai?makan semua. baru lah boleh komen jujur lepas ni . hehe

lapar ke kak? ai is tengah ratah ayam rendang tu! HHAHAHAHHA


apa apa pun, semua makanan Fresh To Go ni mampu bayar.. percaya atau pun tidak, semua tak sampai RM5 pun.. jimatttttt :)) ehh dah ada makanan, takkan xde minuman? hihi . . Sekarang 7Eleven dah ada Fresh Brew Coffee homemade sendiri ;)) macam ai sendiri coffeelover kan, memang rasa kesedapan kopi dia. ai minum sampai 3cup okay !!! HAHAHAHA tenkiuuuuu 7Eleven, bila lagi kan nak bedal semua kopi yang ado? hihi


Premium Roast Coffee 7Eleven ni, biji kopi dia dari 100% Arabica coffees dari Colombia dan Brazil.. biji kopi yang digunakan setaraf dengan kedai kedai coffee yang terkenal kat luar sana tu... ! tapi harga coffee 7Eleven? serius murah gila !!! Dia ada 2 jenis cup iaitu 8oz dan 12oz. Each cup Rm2.65 untuk 8oz dan Rm3.50 untuk 12oz. dua dua harga tak sampai RM5 kan? murah kan? kita boleh buat coffee kita sendiri kat mesin yang disediakan tu. senang je. picit picit siap !!! pastu minum. ahhhh legaaaaaaaaa ;))


Ada 3 jenis kopi yang disediakan
1. Black Coffee
2. Cappucino
3. Latte




coffee latte 8oz



okay dah lepas makan, jangan lupa vote dan komen pada makanan tu semua. ai is banyak vote pada nasi lemak dan cookies dia. sedap sangat bagi tekak ai ni !!! nasib laaa 7Eleven dekat rumah ni tak de lagi, kalau tak, sebelum pergi kerja tu, ai suruh laki singgah beli nasi lemak 7Eleven HAHHAHA

voteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!

Blogger Gathering 7Eleven. xjanji pun nak pakai biru. ramai lak tetibe blue girl! hihi


So korang, jangan lupa singgah mana mana
7Eleven terpilih untuk rasai apa yang ai sudah rasa okay! hihi .


6 comments:

  1. Nasi lemak 7e memg sedap tp portion sikit harga mahal huhu

    ReplyDelete
  2. Ala bestnyaaa! Boleh cuba dessert 7e lepas ni

    ReplyDelete
  3. wehhh! Nasi Goreng dia! hahahaha...rasanya lepas ni org buat cafe hunting...Sally buat 7E outlet hunting! kahkah

    ReplyDelete
  4. okkkk..kene try nasi lemak die..nmpk mcm sedap..

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page