Wednesday, February 10, 2016

Kereta sewa paling murah di Kuching, Sarawak

Kereta sewa paling murah di Kuching, Sarawak  |  Dulu ai pernah buat entry pasal Kereta sewa murah di Kuching, Sarawak. Tapi ai bukan naik kereta sangat tapi naik van. over tau dua orang tapi naik van , siap pakej driver lagi ! HAHAHA Tapi entry kali ni , ai nak kenalkan korang semua dengan bebetul Kereta Sewa Paling Murah di Kuching, Sarawak..


Kereta sewa paling murah di Kuching, Sarawak | Kalau korang semua datang bercuti cuti di Kuching, Sarawak dan mencari kereta sewa, ai syorkan Cikgu Halid ni. Dia ada banyak kereta, untuk berdua/bertiga korang boleh pakai Viva or Axia. Kalau korang datang ramai, maybe pergi bercuti dengan kawan-kawan ke, bercuti dengan family besar ke, ai syorkan korang amik Alza or Toyota Hiace, yang mana lebih selesa ;))


Kereta sewa paling murah di Kuching, Sarawak |  Nahh, ai bagi siap senarai kereta dan harga. Korang tengok la yang mana korang nak. semua harga mampu milik kan? kalau agak agak teringin nak diskaun, try la mintak. Cikgu Halid baik je. hee ~


Senarai Kereta Sewa di Kuching, Sarawak
1. Viva/axia/kenari/kelisa RM100
2. Saga flx/myvi RM120
3. Mpv(alza/exora/grand livina/avanza) RM180
4. Innova RM250
5. Toyota hiace RM250
6. Nissan urvan RM300
7. Kia pergio RM230

*Harga semua pandu sendiri..*
*boleh request nak add on driver, tambah RM60*




Ai share sekali gambar gambar kereta. masih dalam keadaan baru. semua putih. 
leh geng dengan ai ni, geng kereta putih kehkehkeh ;p


Viva

 Alza

 Toyota Hiace

 



Kuching, Sarawak ni best tau. Ai dah 2x pergi. tak pernah bosan. . tiket Air Asia pulak dah makin murah ke sana, dah boleh da korang riki riki travel ke Kuching pulak heee ~ or korang leh je baca Travelog Kuching ai di Travel Bajet ke Kuching Sarawak untuk menaikkan semangat! kuikuii ~ okay, Selamat Bercuti semuaaaa yeay!


Okay, kalau korang berminat nak sewa mana mana kereta, 
korang boleh contact :

Cikgu Halid
No HP : 0168559792  /  0198787101 (Izan)

11 comments:

  1. dah berzaman tak pi Kuching, mesti dah banyak lain kan...kak juju dulu masa kerja kerap ke sarawak pi mcm2 tempat...nanti nak suggest kt suami dia je lom pernah sampai...leh take note nombor ni siap2 senang...TQ dik ida

    ReplyDelete
  2. okayh boleh simpan nombor nie..mana tau nnt2 bgn2 tido, eh eh dh ade kat kuching laaaa..hahaha..

    ReplyDelete
  3. terima kasih eida

    ReplyDelete
  4. Wowwwww..mcm tau2 je i tgh usha2 kuching jgk ni nk holiday..

    ReplyDelete
  5. wow..terbaekk..entry sgt berguna..

    ReplyDelete
  6. last pi sarawak tahun 2006... masa tu pakai driver je sebab tak mahir pun jalan2 sana... hehehe

    ReplyDelete
  7. ke sabah xde, #ehh melampau. hahaha

    ReplyDelete
  8. Terbaekklah ida..☺☺☺☺πŸ‘πŸ‘πŸ‘πŸ‘

    ReplyDelete
  9. Assalammualaikum,
    Dah termasuk petrol tu apa maksudnya?
    adakah untuk yang amek driver sekali atau kita sewa tu minyak dah penuh?


    TQ

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam.. sekarang minyak perlu diisi sendiri oleh penyewa. TQ

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page