Monday, January 18, 2016

Update pasal kucing kucing saya !

Lamanya tak update cerita pasal anak bulus a.k.a kucing kucing ai. Ada yang rindu tak ? kehkeh.. Sekarang ni ai ada bela empat ekor kucing semuanya. yang korang tahu adalah mushang sekor je kan? yang tiga ekor ai tak berapa nak mention sangat. setiap ekor ada cerita bagaimana ai selamatkan. tapi malas nak cerita boleh tak? lagipun cerita lama.. dah setahun lebih ai bela . kang cerita orang cakap riak pulak! kihkih ~ malas tau layan mulut longkang orang ni ! HAHHAHA
 

me with mushang. ai dukung gitu je. lenguh ahhhh !
berat dahh dak mushang ni....
 
 

 
29Dec2015, sempat ai bawak keempat empat ekor kucing kesayangan ke Klinik Vet. Macam biasa, klinik favourite ai adalah di Klinik Haiwan & Sugeri Taman Equine, Sri Kembangan. walau ai rasa sedikit mahal, tapi ai tetap pergi since ai senang dengan nurse dan doc di klinik itu. kadang kadang ai tanya macam macam , doc rilek je melayan . best juga tambah ilmu pasal anak bulus ! plus dekat sikit dengan rumah, eh dekat xde la dekat sangat tapi timing kenelah dengan timing selepas waktu bekerja kitaorang ni. kalau pergi Klinik Haiwan Government memang murah TAPI kene waktu bekerja je . masakk nak kene cutii sokmoo hihii ~
 
 
Untuk last check up anak anak bulus thn 2015, sempat hantar vaksin tahunan , check up biasa dan lain lain la... ai tak berapa nak ingat apa. tapi ai refer buku medic diaorang je. HAHAHA jangan TAK tahu, kucing pun ada buku kesihatan okay ! siap ai masukkan tarikh tarikh tertentu dalam handphone sesiap, kang terlepas tarikh cucuk nayaaaa. eh macam check up anak pulak ye kan? hikhik 
 

buku kesihatan. tiap kali pergi check up kene bawak !
 

 
 
Disebabkan kitaorang pergi time petang petang sikit, orang tak ramai. so laju je . xyah menunggu . haa ini best ! ai is malas menunggu okay hikhik.. tak sampai setengah jam settle daaaaaa.... empat empat kene suntik ! kihkih ~ senyap terus. sebelum sampai klinik , dalam kereta kemain bising..... depan doc kaku semuanya ! HAHAHA
 
 
 ni mousepet. berat dia 3.26kg
 
 ni sapa tak kenal kan? abam sulung. mushang hihihi. berat dia? 4.78kg !!! ohoii patut lenguh ai dukung selalu hhuhuhu.. berat beras rupanya!!
 
 ni hitam. berat dia 2.51kg je. xpe tam, nanti lagi beberapa bulan ko dah sama berat dengan abang akak ko. hehehhe!
 

satu satunya kucing betina yang ai ada sekarang ni. yang tiga ekor atas tu semuanya jantan. momot namanya. berat dia 4.40kg. dia nk lawan mushang !!!
 
 
 

 
 
settle semuanya .. tahun 2016 sambung check up. moga moga sihat sejahtera lah ye anak anak bulus. tapi bukan selalu ai bawa diaorang pergi klinik. bila tiba tarikh tarikh tertentu je. selebih tu kalau tak sihat sikit sikit ai bagi minum air kelapa jek. HAHAHA tapi betul weii, dua tiga hari lepas minum air kelapa, terus aktif balik! jimattttt duittt kahkahkahakha!! untuk check up empat ekor kali ni , berapa kene? hmmm hmmm
 
 

ai sayang duit tapi sayang juga kucing tapi xpela, ada lewtew rezeki Allah bagi nantii aminnn ~
 
 

tak sabar sabar nak masuk rumah. takut lewtewww HAHHAHHA
 
 
 
 

begitulah ~ sekian saya ibu kucing melaporkan. hihihi ~ alahai rindunyaa anak anak bulus kene tinggal seminggu. chuols pergi bercutiii ! semingu ni jaga diri baik baik naaaa ;)) jumaat nanti kita jumpa! entry autopublish heeeeeeeeeee ~ boleh teka ai is pergi mana? kehkeh.. live update di IG @idabaharum . folloew lah! kuikui ~ daaaaaa
 

15 comments:

  1. sbb tu rezeki ko murah ida... ko x berkira bab jaga kucing...

    ReplyDelete
  2. wah...lama x nmpak entry psl mushang ni...kemain berat eh... tanda dihaga baik tu :-)

    ReplyDelete
  3. Tingin nak bela anak bulus sekor..tp tuh la..takut xterjaga nnt..hehe..

    ReplyDelete
  4. salam.

    saya suka tengok kucing tapi dalam masa yang sama geli sikit..tak taulah kenapa..heh!

    ReplyDelete
  5. sama la ida..

    iolss pun giler kucen...skrg tinggal 2 jer dari 8...sedihhhhhhh

    ReplyDelete
  6. ya allah gendutttnya ko Mushanggg....Rinduuu lelemak dia..Ramai dah adik2 Mushang..

    ReplyDelete
  7. murahnya spot on tu RM10 je satu...selalu pergi tak silap kena dalam RM15...ieda, nnt bgtau, brape bnyk nk bg minum air kelapa kalo diaorg sakit...tak pernah try bg minum...

    ReplyDelete
    Replies
    1. lols murah ehh RM10 tu? ida ingat mahal HAHHAHHAHA ... ida bagi minum air kelapa dalam 10 picagari tu jeee setiap kali lepas makan. gituuuu hehehe

      Delete
  8. assalam cik eida.. sy peminat entry cik eida.. comelnye abam2 bulus ;)..klinik tu sy pun biasa jelajah.. dekat ngan umah. cik idea kat mana? (if tk keberatan) ..suraya

    ReplyDelete
  9. assalam cik eida.. sy peminat entry cik eida.. comelnya abam2 bulus.. klinik tu pun sy biasa jelajah sbb dekat ngan umah ..cik eida kat mana? (klau tk keberatan) su ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya stay di BTHO. jauh datang ke sana hehehehe

      Delete
  10. huii..siap ade buku rekod..bgsnyee ida..semoga Allah luaskan rezekimu lg sbb buat baik kt haiwan ;)

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page