Monday, January 11, 2016

Tempat-tempat menarik di Seoul Korea | The Garden of Morning Calm

Day 2 Itinerary: 
Petite France - The Garden of Morning Calm - Cheonggyecheon Stream - Dinner Ikan Bakar Dongdaemun - Shopping till drop di Flong Clothing Market

 The Garden of Morning Calm


Masih di Day 2 percutian bajet ai ke Korea. lambat bebenor . sabar sabar . biar lambat asalkan padat dengan info. kang ai is nk repeat lima tahun lagi macam mana kalau tak baca blog sendiri balik kan? hikhik ~ okay selepas dah puas round di Petite France, kitaorang ke The Garden of Morning Calm. ai tahu kewujudan taman ni selepas ushaa blog sapa ntah. kemain cantik dia posing. so ai tekad nak pergi jugak! kadang ada orang yang tak minat taman taman ni, korang boleh skip la.. sebab xde apa pun dekat The Garden of Morning Calm ni. its just garden penuh dengan pokok pokok cantik ketika musim autumn jek. TAPI kalau korang suka dengan view bunga pokok hijau merah kuning, mari lah datang siniii okay?

 masuk masuk taman dah terus posing kemain hihi

 kiri kanan pokok kalerfull. best nya !!



Dari Petite France nak ke The Garden of Morning Calm, naik Gapyeong Tour Bas yang sama. korang boleh refer entry ni untuk entry yg sebelum ini.. Jalan seperti biasa, kona kona lagi.. sekejap je dah sampai.. Entrance Fee 8000k Won, macam biasa ai ade voucher dari KTO, so ai just bayar 6000k Won. jimattt ;))

 kaunter tiket
Entrance Fee 8000k Won 
 jangan lupa mintak maps taman. haa nampak besar kan? jalan kat semua ceruk tau korang !!




Lama juga kitaorang jalan satu taman. semua ceruk ai masuk. cumanya bila dah petang sikit tu, kaki dah lenguh, perut pun dah mintak nasik, kitaorang skip bahagian kiri taman. arghhhhhhhh rugi !!!! setiap ceruk taman adalah lawa okay ! okay jom ai is nak velanja korang beribu ribu lemon gambar kitaorang di The Garden of Morning Calm. serius tak rugi datang sini. ai is sangat puas hatiiiiiii !!! oh ya. .The Garden of Morning Calm adalah wishlist ai bila ke Korea, same goes to Nami Island heee ~

 entrance


 im alone


 
 yeayy! daun maple merahhh !!!
ai nak bawak balik sekeping, eyuh tak bagi ! huwaaaaaa sedihhh !!

 tengok ajelahhhhhh mampuu

 cantik sangat pemandangan kat sini

 finally im here katanya !!

semua ceruk tempat ni adalah ohsem!!

 mana ada maple merah, pokok merah, disitu ai ade jugak! HAHAHA


 suhu ketika ini adalah 8darjahcelcious yek! nampak macam panas je kan?
koser pulak panas panas nk pakai sweater hahhaha. sejuk weiii !!

 saya dan pokok 




Sebenarnya banyak lagi since taman ni besar sangat ! tapi dah la eh? kang korang pengsan tengok gambar ai banyak banyak HAHAHAHA. selebihnya korang datang sendiri ke Korea nanti tau! yeayy!

Info mengenai The Garden of Morning Calm :
Korang BACA SINI ya ;)





Kira kira - Bajet seorang ke Seoul Korea

Entrance Fee The Garden of Morning Calm 6,000 Won (convert ke duit Msia = RM22.60)
Fridge Magnet 2,000 Won (convert ke duit Msia = RM7.50)

TOTAL RM30.10


Last Entry , jemput baca : mohon di klik :


10 comments:

  1. best nyerrrr dik da oiii..akak ntah zaman biler la nak sampai!~

    ReplyDelete
  2. alaaaa bestnyeeee..nak gie jugakkkk..harap2 ade la rezeki tahun nie...

    ReplyDelete
  3. cantikkknyaaaa....... ieda share laaa camna dapat voucher dari KTO

    ReplyDelete
  4. nAK MAPLE merah pliss dik ida hahahha cantikkk gilaaa....

    ReplyDelete
  5. wah, dulu tak sempat datang ke taman ni..memang kena ulang untuk next station la ni! thanks for your info! love it so much!

    ReplyDelete
  6. cantiknya idaaaaaa! kenapa eyuh x bg ko bawak balik daun tu?

    ReplyDelete
  7. cantiknyerrr daunnn..da bawa balik tak sikit hahahahaha..kat sini daun smua coklat da..

    ReplyDelete
  8. Assalam ad sape plan x nk g korea nxt year?😃😃 klu ad sy nk follow

    ReplyDelete
  9. Hi miss.. dah takde sambungan ke?? nak tau juga brpe bajet keseluruhan..

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page