Thursday, January 7, 2016

Tahun 2016

Agak agak belum terlambat lagi ai is nak ucapkan Happy New Year 2016 kepada semua yang tengah baca entry ni  heee ~ busy sikit akhir akhir ni . ditambah pulak banyak sangat kejadian yang TAK diingini berlaku. hmmm . . ai kan jenis yang malas amik port hal orang lain . TAPI bila benda yang berkait rapat dengan ai, memang ai amik kesah !
 
 
Rasa marah sangat pada diri sendiri sebab terpaksa nak aibkan orang. tapi nak buat macam mana, bila dia tak berubah ubah sampai melibatkan orang lain pulak. so terpaksa lah ai is membongkar. tetiba jadik detektif conan lah pulak kehkehkh! TAPI semuanya dah settle......................
 
 
Tak faham dekat mana yang silapnya TAPI ai akui mungkin itu juga silap ai. HATI ni kadang kadang geram dengan sikap orang tertentu yang tidak adil. . HATI juga terpaksa redho kalau itu yang buatkan dia bahagia. babaiii... tapi ai pujuk hati supaya TIDAK akan bermusuh dengan sapa sapa. Tapi kalau orang lain nk bermusuh? What to do? silakannnn ;)) jangan cari ai kat padang masyar untuk mintak maaf sudahhhhhhhhhh !
 
 
Apa apa pun, untuk tahun 2016 ni, ai tekad, azam ai adalah untuk MENJAGA HATI untuk :
 
  • tidak berdengki/berdendam/bermusuh dengan orang lain !
  • tidak menjadik talam dua muka /melaga-lagakan orang lain !
  • tidak berpihak pada orang yang tentu-tentunya salah. dengan kata lain, jaga hati, letakkan diri untuk KEBENARAN walau kebenaran itu pahit..
  • bertindak BIJAK. toleh sikit kiri kanan, bukan selamanya kita betul. kita bukan tuhan. yang TAK buat salah kan? turunkan sikit ego tuuuu
  • jangan MALU untuk meminta maaf... kita ISLAM kan? takkan hari raya je nak mintak maaf! hihi
 
Dan akhir sekali, moga tahun 2016 memberi rezeki yang melimpah untuk www.idabaharum.com yeayy !! heee ~ korang? korang azam apa?
 
 
 
lagi beberapa hari je lagi. hee ~ tazabar nk pergi !  
 


10 comments:

  1. huwaa bercuti lagik..marah la mcm nie! kekeke..

    ReplyDelete
  2. Wah...Ieda nak bercuti2 honeymoon di Lombok ye? Bestnye....selamat tahun baru 2016 ye Ieda...semoga impian dan cita-cita Ieda dimakbulkan Allah SWT.....

    ReplyDelete
  3. i ulang balik azam yg tak tercapai di tahun2 lepas... ehehhehe :-P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha ida pon ade juga yg berulang! kahkahkah!

      Delete
  4. hurmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm~ tu je nk komen, bai!

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page