Wednesday, January 13, 2016

Pancake Banana Krabi di Dagang Avenue FoodCourt, Ampang

Pancake Krabi Noah Original Ampang
Korang !! dah tak payah pergi Krabi dahhh kalau teringin sangat nak makan pancake krabi tuh ! sekarang ni, pancake krabi dah ada di Malaysia! daebakk  !! ~ Dimana? Pancake Krabi Noah Original terletak di Taman Dagang Avenue Food Court. . hari sabtu yang lepas, ai bersama kawan kawan bloggers lain pergi makan Pancake Krabi Noah di Ampang .. rindu sangat dengan Krabi chuolls ~

Pancake Krabi Noah Original terletak di dalam kawasan ini.
cari sebelah dalam sikit kedai dia.
dak bloggers kaki makan. menternak lemak tak hengat dunia!
hiks

Korang mohon terkedu dengan kegigihan owner Pancake Krabi Noah Original sebabnya, diaorang ni pergi belajar sendiri cara bagaimana nak buat pancake original di Krabi.. gigih takkkk? terbaik ahh En Nazri dan Pn Najwa... nak buat pancake Krabi yang sama sebijik  bukan senang ye..bukan macam mamak dok tebar roti canai tu! no no no ~~ Nama Pancake Krabi Noah Orginal ni pun diberi atas nama anak diaorang, Noah ;)) suweet angat ! Selain tu kan, untuk mengekalkan rasa Pancake Krabi Original, diaorang menggunakan 100% bahan bahan dari Krabi tidak termasuk telur. telur dimana mana sama kan? hihi. . that why bila ai suap je Pancake Krabi Noah dalam mulut terus "arghhhhhhh.. ai miss u Krabi !!!" gituh!
Team Pancake Krabi Noah Original
kenalkan, yang baju putih itulah owner. laki bini
En Nazri dan Pn Najwa. muda uols ~

hok ni si tebar pancake. kemain malu ai nak amik gambar dia. hikhik .. Abg Lan namanya.... ilek abang... mana tau lepas ni ramai datang kedai nak bergambar dengan abang je! hihihi.. ~ Tapi bukan abg lan je mampu tebar pancake, malah semua staff dan owner sendiri mampu.. kau mampu? ai is tak mampu. mampu makan boleh lah ! kahkahkah!
Mungkin pada pandangan ai, pancake di Krabi lebih besar saiznya dari Pancake Krabi Noah Original TAPI percayalah rasa, feel, dan keenakkan dia SAMA dengan orginal di Krabi. yang kat pantai Ao Nang tu !!! hihihi ~ harga murah macam Krabi . itu yang penting kehkeh ;p
dah sampai !! masa ni kedai tak bukak lagi . baru tengah nak setup setup.
kemain kan ai datang awal? hihi . datang awal dapat parking cantik.. dapat tempat duduk depan. heee~
tapi kan, korang tengok abang berdua ni. kemain depan dia beratur tunggu Pancake Krabi Noah ni.... lagi awal datang dari kitaorang . dasyatt penangan Pancake Krabi Noah Orginal ni !
 antara menu menu Pancake yang ada. macam macam flavour uols !!
dekat Krabi pun xde macam ni. kuikuiii~


Hari tu kitaorang rasa semua flavour! sedap bak ang ang ang ! ok meh ai belanja korang gambar! gambar je tapinya.... yang bebetul real pancake , korang kene pergi cuba rasai sendiri k! sambil explain kat korang ni, sambil tu lah ai telan air liur.... sedapnya! nanti nak pergi lagi. kehkeh . hancus diet ahkak!
Semua pancake ada pisang didalamnya, yang membezakan adalah toppingnya..

 Pancake Banana + Peanut Butter RM4.50
Pancake Banana + Cheese RM4.50 

 Pancake Banana + Nutella RM4.70 
 Pancake Banana + Honey RM4.50 
Pancake Banana + Strawberry RM4.50 
 Pancake Noah Special RM5.50
Kenapa dia SPECIAL?
Sebab : dalam pancake ada pisang, ada telur didalam, manakala toppingnya dicurahkan dengan coklat+susu dan ditabur dengan coklat rice dan coklat chip !
perghhhhhhhhhh  




korang kan, tak semestinya kene order dari menu sahaja. korang boleh je request nak tambahan apa apa seperti nak add on coklat chip ke, nak add on cheese lebih ke, nak add on chocolate ke, nak add on ape ape jelaaaa ikut selera korang. bagitahu je kat abang abang pancake tu heee ~ semua add on hanya dikenakan charge sebanyak RM0.50 je!  macam rara, dia tak makan pisang sangat, so dia request nak Pancake Nutella Tanpa Pisang + Extra Cheese. ai pun follow rapat order yang sama jugaaa... selalunya kita makan pancake mesti ada pisang kan? ce kita try lain pulak heee  


 tadaaaaaaa .... menu yang direquest KHAS !
Pancake Nutella Tanpa Pisang + Extra Cheese


 sedap sangat weiiii !!!!! terasa manis masin. dapnya!
so korang boleh try and error okay?



  

 Terima kasih banyak banyak Team Pancake Krabi Noah !
Semoga bisness maju jaya! nanti ai is datang terjah lagi okay? heee ..
Info :
Alamat : Dagang Avenue Food Court, Taman Dagang Ampang, Selangor.
Waze : search Pancake Krabi Noah Original Ampang
No Tel untuk Booking : 016-6677 083/ 011-3754 9254
Masa Operasi :
Buka Setiap Hari Kecuali ISNIN TUTUP
6pm-1am


 Oh ya, Pancake Krabi Noah dah boleh diorder di Food Panda !
Lagi mudah lah lepas ni, call call terus pancake sampai depan pintu rumah! heee~
Order Food Online from Pancake Krabi Noah via FoodPanda Delivery

14 comments:

  1. WAH MERIAHNYA, SEKALI PANDANG MACAM ROTI CANAI :)

    ReplyDelete
  2. terangkek rangkek sedap Pancake KRabi Noah.. mari ramai2 repeat lagi uolls ;P

    ReplyDelete
  3. Sobs. Renduuuuu. Bila nk g mkn lagik.

    ReplyDelete
  4. terliurrr tgk smua pancake tu...dapnye yyuummmmmmm

    ReplyDelete
  5. kemainnn amik gbr abg lan masa abg andi tak de hahhahahahahahahahahahahahaha..sedapnyerrr tunglerrr..makan tak tungguuuu..sudahlah..nak pegi sorang2 je pasni..jeling sikit

    ReplyDelete
  6. Menarik ni....alang2 belum ada rezeki gi Krabi, bolehlah lepaskan hajat dalam Malaysia je....Ampang eh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah dekat ampang... amik full address tu hehhee

      Delete
  7. Assalam. Tak pernah gi Krabi, so tak taulah rasa pancake Noah ni macamana..

    ReplyDelete
  8. hai , ain datang singgah sini dan follow awak.
    salam perkenalan :)

    argghh sedappnya..

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page