Friday, January 8, 2016

Bangku Kayu Buatan Sendiri !


Dedulu masa bercinta cintu idoklah ai tahu yang hubby ni suka menukang, yang ai tahu dia suka memanjat gunung ganang jek . okaylah selain minat mendalam hubby pada ai (kofkofkof), dia juga suka menukang. bila dah suka jadik pandai lah kan? dah buat benda yang dia suka kan. ai? tak kesah. adakala bagus juga laki suka menukang ni... dia boleh buat semua benda yan ai nak kehkeheh. jimat ! tak payah order order kat luar, mahal !
dulu hubby pernah buat ala ala bangku kecil untuk deko deko coklat fountain ai. since tema wedding tu adalah kayu kayan, so ai follow tema dia. customer kan? hihi. kalau korang nak tengok rupa bangku kayu kecil tu, boleh BACA SINI .. so hubby buat 3 bangku kecil berlainan saiz mengguna kayu kayan tu laaaa... modal? tak sampai RM100 pun rasanya harga kayu kayan tu. tapi peralatan menukang, hubby membeli sikit demi hari ke hari. jadiklah, perkakas tukangan dia lengkap. eh lengkap? katanya nak beli ape benda ntahh. ai pun tak sure. xpaham sangat pun peralatan ape. . hihi
tapi baru baru ini, dengan saki baki kayu yang ada dirumah, hubby cakap nak buat bangku besar sikit. nak letak luar rumah, boleh lepak lepak minum kopi. kehkeh.. ingat rumah teres ke bang? kita duduk umah flatttt je banggg. kemain nak ada kerusi melepak luar rumah, huuuuu ~  so dia tekad nak buat jugak! arghh gasak ko lah bang... hihihi

terkongtang kanting hubby buat. sampai sakit sakit peha. heee ~

selepas 8jam30minit, hubby menukang diluar rumah dengan berbekalkan seketul gambar amik dari internet katanyaaa.... (selamba badak dia je buat bising... faham faham lah kan menukang di rumah flat ni macam mana? bising !! dah la rumah kitaorang tkt4. kompem menyingaaa je jiran jiran bawah rumah! ampunn sorry !!) .. maka terhasillah ..............


.
.
.
.
.


 malam tu terus rasmi dengan melepak di atas bangku hasil air tangan sendiri ! hihi
 close up sikittttt

ohh ini budak dua ekor memang suka interframe ! dah jadik tempat melepak diaorang jugak huhu




bagus juga ada bangku luar rumah, bila ai penat penat naik tangga naik rumah, lepaskan lelah penat kejap kat bangku luar rumah ni baru masuk rumah. pheww legaaaa.. memalam hari, hubby melepak sambil isap okok lu, ai pulak boleh hidai baju.. ditemani anak anak bulus bermain kejar kejar di luar rumah.... what a happy family ! HAHHAHHAHA okbaiii

 
 
update::11Januari2016. Bangku ni dah siap di syelek. Nampak gah sangat dengan warna coklatnya walaupun hati ai tetap suka pada warna asal kayu bangku ni , heee ~
 
 


 
 
 
 
 
p/s: lepas ni ingat nak request rak kasut lahhh . hee ~



7 comments:

  1. Smart juga design bangku kayu tu...dah boleh lawan design bangku kat IKEA ni

    ReplyDelete
  2. cantek..ala ala hipster gituh..hehe

    ReplyDelete
  3. bekas sardin tu bekas abu rokok ke hahahahahahahahahaha macam sama jer LOLLLL

    ReplyDelete
  4. bekas sardin tu bekas abu rokok ke hahahahahahahahahaha macam sama jer LOLLLL

    ReplyDelete
  5. Eh gila semaddd. Pandainya andi menukang!!! Ko duk elok2 daa. Roboh nt. Hahaha. Btw andi nt buat aku satu! Nak gak rasa air tgn ko.hahahahaha

    ReplyDelete
  6. cantiknya bangku tuuu.. ok lepas ni boleh buat meja and kerusi makan pulak. jimat belanja tak payah beli perabut.. hehe

    ReplyDelete
  7. suka kerusi kayu ni... rajinya sis, hubby menukang...

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page