Tuesday, December 27, 2016

Daftar dan dapat FREE Check Up sempena MyCat2Vet Campaign Royal Canin

Lamanyaa tak update cerita pasal anak bulus ai kan? Sapa sini rindu Mushang?? hihi ~ Mushang cakap dia pun rindu korang semuaaa ;)) Korang jangan tak tahu, mushang sekarang ni, berat dia dah cecah 6kg!!! amagad.. berat kan? dah terlebih berat beras weii HAHAAHAA adoii laaa membesar dengan juaranyaaa sangat si Mushang ni !! ;p

Mushang 6kg babe!


Mushang sihat, ai dengan hubby pun happy. hee~ Ada orang cakap, kitaorang sayang mushang macam anak, makan minum terjaga, siap pergi check up setiap bulan lagi... mana tak sihat dak mushang tu kan? Itulahhh .. Kita ni kalau ada yang membela kucing, sayang lah sepenuh hatii. jangan la setakat membela dengan memberi makan minum sahaja, kesihatan anak anak bulus juga perlu dijaga.. itu pendapat ai lahhhh ;)) korang setuju takk?

 Mushang ni memang cukup makan pakai , check up every month huhu~


Korang tahu tak, dianggarkan 2/5 pencinta kucing di Malaysia tidak membawa kucing-kucing yang mereka bela ke Klinik Haiwan dalam tahun ini, 2016, yang mana menurut kajian yang dibuat oleh Royal Canin . Lagi ketara bila dikaji, 40% dari pemilik kucing TIDAK PERNAH membawa anak anak bulus mereka untuk check up di Klinik Haiwan. Yela, kadang kadang ada sesetengah pemilik kucing berpendapat bahawa kucing-kucing mereka bebas ke sana sini, sihat, boleh jaga diri sendiri dan sebab itu, kucing-kucing tu tak perlu dibawa ke Klinik Haiwan untuk pemeriksaan kesihatan. Kalau itu yang korang fikir, memang tak patut lah kan? Kucing pun benda hidup. ada sakit. ada sihat. kita sebagai pemilik kucing, WAJIB mengambil tahu semua tentang kucing yang kita bela..

takkan sayang je? jagalah jugak kesihatan si anak bulus kitaaa okay?


Ye tahu, ada banyak sebab kenapa sesetengah pemilik kucing tidak bawak kucing mereka untuk check up. Salah satunya, MASALAH KEWANGAN kan? Ramai yang cakap bil rawatan di Klinik Haiwan tu MAHAL. TAPI kalau kucing dah bertambah sakit, LAGI MAHAL lah gamaknya korang kene bayar if nak selamatkan kucing-kucing korang. So mana lagi penting? Mencegah ataupun merawat?


Tapi ada juga yang berpendapat, kucing-kucing boleh jaga diri sendiri dan tidak mempunyai masalah kesihatan so tak perlu la bawak ke Klinik Haiwan. HAHAHAHA ini kelakar okay! Korang tahu tak? Kucing boleh dapat penyakit macam kita? Pernah dengar tak kucing mati kene kencing manis? darah tinggi? serius okay. adaaaa. memang wujud. . Korang nampak dari luaran kucing tu macam sihat TAPI sebenarnya kucing tu tengah sakit dalaman, sapa tahu kalau tak pergi check up kan?? tau tau kucing-kucing kita dah sakit tenat dan tak boleh diselamatkan lagi... Sebab itu lah, kita sebagai pemilik kucing PERLU menjaga kesihatan kucing kita sebagaimana kita jaga kesihatan kita. Kucing pun makhluk Tuhan kan? Sayangilaaaa ;))


Okay sekarang kita semua jangan risau sebab kini Royal Canin Malaysia yang mana sebuah syarikat yang menjaga kebajikan semua haiwan telah memainkan peranan untuk membantu meningkatkan lagi kesedaran mengenai keperluan semua kucing-kucing yang ada di Malaysia ini untuk mendapatkan regular check up. Oleh itu, Royal Canin Malaysia telah melancarkan MYCat2Vet Campaign!!!! 


Jangan tak tahu, anak bulus kita suka sebenarnya kalau pergi jumpa VET!



Apa itu MYCat2Vet Campaign ?? Royal Canin Malaysia telah berkerjasama dengan 200 buah Klinik Veterinar di seluruh negeri di Malaysia ini, dimana semua pemilik kucing boleh membawa kucing-kucing untuk pemeriksaan fizikal secara PERCUMA.


Macam mana?
Senang sahaja. Korang hanya perlu daftar di mycat2vet.my , isi segala details untuk pendaftaran dan pilih panel klinik haiwan yang berhampiran untuk setkan appoinment pemeriksaan . Senang kan? wahhh happy la semua kucing korang dapat pergi check up! hihihi ~


Mushang cakap "Jangan lupaaa semua kawan kawan pergi Klinik Haiwan okay! Join dan Daftar sekarang TAU TAU TAU!!"



Pencinta kucing jangan lepaskan peluang untuk mendaftar di mycat2vet.my tau !!



Nota : Peruntukan tempat bagi pemeriksaan fizikal percuma di setiap klinik adalah TERHAD. Sila korang ambil perhatian bahawa pendaftaran akan ditutup pada 23 Disember 2016 dan hari terakhir untuk pergi ke klinik haiwan adalah pada 31 Disember 2016. Hubungi klinik haiwan sekarang untuk buat temujanji.  Jangan lupa tau!



Read More ->>

Tuesday, December 13, 2016

Cheese Cake Sedap di KL & Selangor | Cat & The Fiddle

Cheese Cake Sedap, HALAL dan Murah di sekitar Kuala Lumpur & Selangor ;))

Alahaiii, benda sedap mesti kene kongsi bersama-sama kan? nak nak pulak dessert . bagi penggemar dessert , malah sapa yang pemakan tegar cheese cake? ai ada berita baikkk nak kongsikan ni. mari mari rapattttt baca dan stay tuned hehe ;))


#gemuk TAPI xpe sebab SEDAP hihi


Actually, nak bagitahu korang, yang Cheese Cake yang TERlajak famous dekat Singapore dah datang Malaysia dahh!! Siapa? Cat & The Fiddle ;)) Untuk pengetahuan korang semua, ini Cat & The Fiddle adalah first online specialist cheesecake di Singapore. Dan kini dah sampai dekat Malaysia dah korang!! amagadddd !! Berita baik sangatt untuk cake lovers kan kan kan?? Cat & The Fiddle ini menawarkan premium cheesecake yang ada 15 flavours yang mana dari air tangan Chef Dessert yang terkemuka di Singapore iaitu Chef Daniel Tay-Award Winning Pastry Chef, is one of the most well-known chef in luxury desserts in Singapore. Banyak sangat award dan pengiktirafan yang pernah dinobatkan untuk beliau sehinggakan cheesecake dari Cat & The Fiddle dinobatkan sebagai THE BEST CHEESECAKE by Time Out Singapore. Hebattt takkk? boleh bayangkan tak kesedapan dia macam mana pergi? hehe




kami makan dulu ?


Kini, cheesecake terbaik dari Singapore dah berada di Malaysia. Korang semua jangan risau, cheesecake dari Cat & The Fiddle semuanya HALAL HALAL belaka. dont worry. Korang boleh terjah JAKIM  [ MS 1500:2009  | 1 093-04/2013 ]  untuk confrimation. hee ~ ye faham benda benda gini memang kene amik tau kan? Cheesecake dari Cat & The Fiddle juga menggunakan bahan bahan premium yang diimport dari luar negara, tidak ade langsung bahan pengawet dan bahan tiruan. semuanya menggunakan bahan semulajadi sahaja. no wonder, cheesecake nya TERsangat lah sedap!


manggo cheese anyone?



Cat & The Fiddle Malaysia

Kita semua boleh dapatkan cheesecake dari Cat & The Fiddle yang mempunyai 6 flavour kesemuanya. korang mohon jangan jeles ya sebabnya ai dah rasa ke enam -enam cheesecake ni . HAHHAHAHA sedap teruk okay! korang memang patut rasa! is rugi kalau korang buat bodohh je dengan saranan ai ni tau! hihi... 

1.Over the Moon (New York Cheesecake)
2.The Modern Duke’s Pudding (Oreo Cheesecake)
3.The Russian Whiskers (Mango Cheesecake)
4.Naughty and Nice (Chocolate Cheesecake) 
5.King Cat of the Mountain (Musang King Durian Cheesecake) 
6.Milo Dinosaur (Milo Cheesecake) 


Over The Moon (New York Cheesecake)
Fully-Baked New York cheesecake: Rich with smooth cream cheese and enriched with vanilla beans with delicious golden crust underneath and at the side wall, and top design is made from chocolate powder
Main ingredients: Cream cheese, chocolate, eggs and cream
Size and Weight: Approximately 7 inch and 1.1kg
Price: RM99.00




The Modern Duke's Pudding (Oreo Cheesecake)
Fully-Baked Oreo cheesecake: The smoothness of rich cheese with the combination of Oreo cookies, and the crunchiness of Oreo cookie crumble underneath and top is a thick layer of Oreo cookies crumble
Main ingredients: Oreo cookies and cream
Size and Weight: Approximately 7 inch and 1.1kg
Price: RM99.00




The Russian Whiskers (Manggo Cheesecake)
Non-Baked Mango cheesecake: Rich cream cheese with fresh mango cube and finger biscuit with underneath biscuit crust with white curl chocolate chip at the side wall, and top is a thick layer of nature mango puree that burst with moist sweetness
Main ingredients: Fresh mango pieces and mango puree
Size and Weight: Approximately 7 inch and 1.1kg
Price: RM99.00



Naughty And Nice (Chocolate Cheesecake)
Non-Baked Chocolate cheesecake: A devilishly sinful chocolate cheesecake layered with rich premium couverture chocolate mousse, topped off with pillows of fluffy sponge.
Main ingredients:  Couverture Chocolate and Chocolate Mousse
Size and Weight: Approximately 7 inch and 900g
Price: RM119.00



King Cake Of The Mountaion (Musang King Durian Cheesecake)
Non-Baked Musang King Durian cheesecake: Creamy Musang King cheesecake arresting facade crowned with cubes of soft sponge with its dreamy innards of durian sponge cake and durian-studded cream cheese and soft sponges dusted with Cocoa powder. 
Main ingredients:  Real Musang King Durian
Size and Weight: Approximately 7 inch and 900g
Price: RM139.00



Milo Dinosaur (Milo Cheesecake)
Non-Baked Milo Cheesecake: Cream cheesecake loaded with Milo powder, topped with another decadent heap of Milo powder. 
Main ingredients:  Milo
Size and Weight: Approximately 7 inch and 1kg
Price: RM119.00




Macam mana nak dapatkan cheesecake ni? sabar yaa korang sabarr.. ai nak cerita lah ni. HAHHAA mestii semua tengah telan air liur je kan? kalau korang nak beli cheesecake ni, boleh la datang ke Cafenya. kat situ korang rasa okay ke enam enam jenis cheesecake tau! 


HOPP Café
 [Sliced RM11.90/pc & Whole cheesecake selling at normal price]
  Address: No. 10A, Nadayu 28 Dagang, Jalan PJS 11/7, 
Bandar Sunway 48250, Selangor Darul Ehsan
Contact No:        03-5613 3366        
 Operation Hrs:  11.00 am – 10.00 pm


Apa? jauh dengan rumah korang??? okay okay xpe.. korang jangan risau, cheesecake ni selain dijual dicafenya, korang juga boleh dapatkan di outlet-outlet PapaRich yang terpilih. haaa ini kompem korang takkan susah nak cari punya. okay jap ai senaraikan kesemua outlets yang terlibat okay? 

PappaRich Outlet
 [Sliced RM9.90/pc]

Click below link for list of PappaRich outlet are currently selling Cat & the Fiddle sliced cheesecake

1.PappaRich Centrepoint
2.PappaRich Permaisure
3.PappaRich The Gardens Mall at Mid Valley
4.PappaRich 3 Two Square
5.PappaRich Ampang Avenue
6.PappaRich Kinta City
7.PappaRich Desa Aman Puri
8.PappaRich Southgate
9.PappaRich Taman Bukit Segar
10.PappaRich Kota Bahru
11.PappaRich Sri Manjung
12.PappaRich Bandar Sri Damansara
13.PappaRich Muar
14.PappaRich Setia Alam
15.PappaRich Setia City Mall
16.PappaRich Prima Sri Gombak
17.PappaRich Scotts Garden
18.PappaRich Straits Quay, Sri Tanjung, Penang
19.PappaRich Langkawi
20.PappaRich Plaza Azalea
21.PappaRich Ampang Point
22.PappaRich Malim Jaya



Hah?? Susah nak pergi? okaylahh, cara ni kompem lepas punya. HAHAHHAA. Korang boleh je beli cheesecake ni secara ONLINE. haa mudah kan?? dah jangan bagi banyak alasan dahhh... Semuanya dihujung jari ni . korang jangan macam macam. macam mana nak order? mehh nak explain :




1.Visit Cat & The Fiddle’s website www.catandthefiddle.com.my
2.Select a cheesecake & add-ons to add to cart, and click “Cart icon” and click “CHECKOUT”
3.If you need accessories such as Birthday Tag, Birthday Candle and Plastic Cake Knife please select from Add-Ons
4.Double check My Shopping Cart item(s) and enter [Coupon Code] “Promo12” and click “Apply” and click “Checkout Now”
5.Step 1: Fill in personal details & select deliver option [I Want toDeliver or Self- Collection
6.Step 2: Schedule your Delivery or Self-Collection Date and Time [for Delivery option RM15.00 will be automatically waived off upon completed Step 2] and select Payment Method either Gateway [with Credit Card/ Debit Card/ Bank Transfer] or Cash On Delivery
7.Step 3: Check your selected items and click Confirm Order
8.Cat & The Fiddle customer service will call customer to confirm order details

FREE DELIVEY DI SEKITAR KLANG VALLEY OKAY !!!


Promotion: 12% off + FREE Delivery with Klang Valley / Self-collection at Bandar Sunway
Terms & Conditions apply:
1.Valid for online purchase at www.catandthefiddle.com.my
2.12% off on cheesecakes only
3.Free Delivery within Klang Valley areas only
4.Self-Collection at Bandar Sunway, Cat & The Fiddle Office Level 1 – 10B, Nadayu 28 Dagang, Jalan PJS 11/7, Bandar Sunway, 48250 Selangor Darul Ehsan (Landmark: above HOPP Café)
5.Key-in discount code “Promo12” to enjoy 12% off
6.Place order at least 1 day in advance, order must be placed before 4.00 pm in order to enjoy next day delivery or self-collection
7.Promotion period end on 31st Jan 2017
8.Promotion only valid for online purchase
9.Not valid with any other promotions 
10.The management reserves the right to modify the terms and conditions without prior notice



INFO :
          Facebook:           
Cat & The Fiddle MY

          Instagram:          
catandthefiddlemy [#catandthefiddlemy] 


JANGAN LEPASKAN PELUANG MAKAN MAKAN MAKAN CHEESECAKE TERSEDAP!
Read More ->>

Wednesday, November 23, 2016

Cafe Superheroes di Sunway Putra Mall

Peminat peminat superheroes korang patut datang makan dekat Cafe Superheroes yang terletak di Sunway Putra Mall ni.. best sangat sangat..... ! walaupun ai bukan peminat tegar superheroes TAPI makanan dia SEDAP . kihkihkih~ #IdaDanMakananBerpisahTiada ;p nak nak kalau orang belanjaaaa, ohoiii itu lagi bertambahhh SEDAP! HAHHAHA. terima kasih bosss sudi belanja makan... murah rejeki selalu hendaknya ya? aminnnn ;))


Sebelum pape, nah baca dulu menu menu yang ada.. memula baca menu agak pening nak order yang mana? macam samaaaaaaa je semua burger yang ada? hihi. TAPI yang menariknya kesemua menu akan ada logo logo superheroes like batman ke? superman ke? hihi seronok pulekkk ;p padahal kau dah umur berapa ni idaaaaaaa wei?? kofkofkofkokffff








Maaflah kalau gambar kurang sharp hihi. tak tahu kenapa? tapi rata rata sini rate menu dalam RM30++ TAPI belum campur air. wuuuu~ yee tahu, memang agak mahal kan? kan ai dah cakap, WIN dekat presentation jurrrrr TAPI walaubagaimanapun, RASA itu ADA. SEDAP jugakk dont worryyy... :)) jemput la menyan


segala minuman yang kitaorang order. korang tahu tak, semua ice cube tu bentuk logo superman/batman tau! gigih kannnn hihihii.... 

Superman Punch Burger.. if korang nak beli bekas merah superman tu, boleh beli dengan harga RM119 if korang buy this set laaaa.... kalau tak harga die RM179 okbaiiii ;p



walau nampak simple burger burger dia, serius mengahhhh okay nak menghabiskan huhu.. 
kenyang teramat !!!!


Actually kitaorang pergi satu office, having lunch together gether. weee.. seronok pulak pergi makan beramai ramai gini kan? bagi ai, sekali sekala kene. bagi mengeratkan silaturrahim antara bos dengan anak buah.. nak kurangkan jurang antara bos dengan anak buah. yelaa kekadang, ada yang bos taknak lepak ngan anak buah.. sobsss... nasib bos bos ai OKAY semuanyaaaaaa... ;)) 


korang mesti tak kenal diaorang lagi kan? rasanya pestime ai citer pasal bos bos baru ai dalam blog ni... hee~ yelaaa ai kan sokmo terima bos bos baru. sudahnya ai je yang TAK bertukar opis. huhu. next la plan.. dah lama benor dekat cawangan lama ni kott. dekat 10 tahun ke eh? huhuhuhu.. tukar angin jom?


kak sha dan kak uni.

mas dan kak sah

kak sah dan kak wan.. oh yaaa, kak wan dah bertukar ke cawangan lain. sobssss ;(



ohh ini bos lelaki ai. en razak dan big bos en hisham. memasing busyyyy dengan phone. boss lah kekdahnyaa kan? 

ohh ya, budak lelaki sebelah ai tu , naaim namanya. 
laki oranggggg , jgn mimpi okay korang? HAHAHAHA


jemput minum kome sekelian?


Dekat cafe superheroes ni ada jugak kedai superheroes. berhadapan je. TAPI ai tak masuk sebab rushing nak balik office daaaa.. kalau masuk tu sure sana sini baju cenderahati ke anything la berasaskan superheroes. nenati boleh masuk la.. jumaat ke? rehat lama sikit kan? hihi


berapa bil kitaorang? 10 orang makan di Cafe Superheroes di Sunway Putra Mall .
#terbelahakkk huuu~  nasib ada yang memayung kehkehkehkeh ;p

The BKUB CKIP - haaa kami satu unit ada 10 orang jeeeeeeerrr

MAJULAH BKUB untuk CKIP
#ehhhhh


Alamat :
DC Comics Super Heroes Cafe @ Sunway Putra Mall
Unit 2-29, 2nd Floor, Sunway Putra Mall,
Jln Putra, KL
Read More ->>

Tuesday, November 22, 2016

Teh Tarik Bapak Rambo Bangi dalam mimpi jelaaaaaa ;p

Ooo orang Bangi, ada tempat makan sedap dekat Bangi, korang senyap senyap je ehh. tak bagitahu pun!!! nasib adik ai pun kaki makan jugak, so that die tahu hihi. ntah pergi masa bila ni , ai pun tak ingat sebab dah laaaaaaaaaaaaamaaaaaaaaaaa sangat hehe. baru nak update. sorry ;p

Teh Hijau Bapak Rambo 



Teh Tarik Bapak Rambo Bangi

Tengok tajuk ? kemahen kan? tapi malang bila sampai dekat kedai Rambo Bangi ni, Teh Tarik Bapak Rambo yang viral dah pun habis....... ! huwaaaaaaaaaaaa.. jauh kot kitaorang datang ni tau!! alih alih habis?? mengajuk ah !!! ;(( . dekat kedai ni, memang yang paling HOT ialah Teh Tarik Bapak Rambo dia. ntah la sedap sangat ke? tapi tengok dekat fesbuk boleh tahan mengiurkan HAHHAHHAA... #mudahterpedaya

senarai minuman rambo rambo segalaaaaaa



kat kedai Rambo Bangi ni, memang paling disyorkan cuba ialah nasi lemak dia. kalau korang nak makan makanan lain boleh jeeee.. TAPI, kitaorang cuba nasi lemak dia ahh.. alaa bila lagi nak ternak lemak di malam hari kan? kan? hihi

 Nasi Lemak Telur Mata

 
 Nasi Lemak Kerang


 
mulanya semua niat nak minum The Tarik Bapak Rambo, so bile tak da, adik ai is cube 
Bandung Bapak Rambo jurrrr 



So, macam mana? sedap ke? nasi lemak die memang terbaik! mohon korang request mintak sambal lebih okay? sambal dia sedap dap dap dapppp hehe ~ minuman rambo acena pulak?? jujurnyaaaa, rasa dia sama je dengan air air kat kedai lain tu, HAHHAHAHA cumanya, dia lain dari lain sebab ada banyak buihhhhhhh.. dan buihh dia adalah manisss... so sedap jugakk la bagi tekak ai. haishhh tapi tak puas hatii tak dapat rasa Teh Tarik Bapak Rambo tu. mungkin yang itu terbaik kot??? nenatilaaaa kalau ada masa terluang lagi, ai is ajak laki pergi Bangi lagi.. huuuu ~


So, kalau korang nak cuba jugak, nah ai kasi tepek alamat kedai. tapi kan, ai lupe nak tanya waktu operasi dari pukul berapa ke pukul berapa laaaa. huhu. nanti korang call tanya kan boleh? i leviuuuuuu hihihi. selamat menjamu seleraaa gais ;))



Read More ->>
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page