Friday, November 27, 2015

Hostel/Guesthouse Bajet Murah je di Seoul Korea

Hostel /Guesthouse Bajet Murah je di Seoul Korea |  Untuk makluman, ini adalah Percutian Bajet ke Korea. jadiknya, takkan ada hotel pilihan yang ada bathtub, takkan ada LIFT, takkan ada  disini. kekekkee.. Ai is cari hotel yang murah murah, yang bajet bajet je masa bercuti di Korea ni.. bagi ai, sekadar dapat melepaskan lelah ok dah cukup . sebabnya, aktviti kita penuh dari satu hari ke satu hari. tak payah nak hotel sangat boleh? HAHAHA melainkan korang mempunyai duit kepuk kepuk dalam poket so silakaaaannnn ;)) so kami memilih untuk stay di hostel ataupun guesthouse sahaja heee ~


Hostel /Guesthouse Bajet Murah je di Seoul Korea | Macam biasa, website kegemaran bila book hotel hee ~ Agoda.com . .berbulan gak ah cari hostel/guesthouse .. mana tak nya, nak murah tapi dekat dengan subways .. nak ada provide break1st , nak ade heater, nak ada TV, haih semua nak !!! HAHHAHAH , tapi pape pun syarat pertama ianya mestilah M U R A H ;))


Last last, pada satu Jumaat yang indah, ai berjaya menempah. yeayy !  Tak banyak review pasal hostel/guesthouse kitaorang duduk ni. search dalam blog mana mana tak jumpa pun. berani matikkk je book ni. tapi tak pe la, lepas ni dah ade satu blog yang review. ehem. kikikiki ~


Kedudukan dia strategik bila dekat dengan subways dan station bus yang nak pergi ke airport.



Ai book Travelers A Hostel untuk 8hari7malam. paid via Agoda.com . . Kitaorang pilih bilik yang paling BASIC. Bilik kitaorang just ada katil queen, muat muat kami duaorang yang comel ini, ada TV tapi tak bukak pon, ada penyangkut baju, meja TV dan bilik air yang biasa sahaja . janji ada HEATER. air bapakkkkkkkkkkk sejuk teruk okay! mak gigil mandiii weiiii ;p

memang tak de lift hostel ni. naik tangga curam macam ni please selama 8hari. kesian kaki. bilik di Tingkat 2 harap maklum... apa kegunaan tempat gelungsur warna merah tu? jangan korang pi duduk situ main gelungsur sudah!!! itu tempat kita heret beg kita. kan ada roda kan? letak di tengah, then seret turun or naik..... xde la penat sangat bawak luggage naik tangga. kreatif !!!

tadaaaaaaaaaaaa.. inilah bilik kitaorang. walaupun di tingkat dua TAPI sebelah jee dengan sumber air kehkehkeh. tiap malam amik air buat air panassss weeeeee

buka je pintu bilik nampak pintu bilik air. laluan sempit sikit 
TAPI xpe kami kurus HAHHAHAH *ajet ajet poyo*

 bilik air bersih walaupun kecik. ada heater. itu paling UTAMA
ada toiletries disediakan. towel pun ada TAPI kene mintak dekat kaunter.

 meja dan seketul kerusi

 seketul katil queen dan tempat penyangkut baju. okay laaaaa


Bilik dia bagi ai, bersih tapi kecik. tapi okay je sebab nak balik untuk tidur je pun. tak yah grand sangat lah. duit kepuk kepuk baik kita shopping lagiiii bagus hee ~  selain tu, dalam bilik ni ada peti ais kecik, ada peti besi tapi kitaorang tak guna pun huhu .. TAPI yang paling paling paling BEST, wifi dia laju terukkkkkkkk walau dalam bilik! Mana tak laju, eyuh sampai leh layan drama korea dia tiap malam, ai is layan update status di media sosial HAHHAHA . . nyawa babee nyawaaaaaaaaaa  :p


Oh ya, nak bagitahu, bilik ni ada floor heating. maknanya kalau musim sejuk sejuk, kita pasang la floor heating, so kalau duduk bersila or lepak atas katil still terasa warm gitu, suam suam gitu. so xde la kita tidur dalam kesejukan. kalau waktu panas pulak , musim summer la selalunya, ada aircond disediakan. gituh!  punya la suka ada floor heating kan ai siap letak je stokin, panties bra yang dah siap basuh atas lantai, esok pagi bangun, dah kering !!! HAHHAHAHHA rare kan? chuiii


 ada TV besar depan lobi tapi kitaorang tak sempat nak lepak lepak punnn

 pintu masuk. tak boleh masuk sesuka hati . ada pasword yang mana guest sahaja yang tahu. 
safety first! heee ~ balik pukul 12am pun tak de hal, janji ingat pasword anda! HAHAHAH

 kaunter

 ahjuma ni tak reti cakap english tapi ai tahu dia peramah. she try to be friendly dengan kitaorang walau kami macam ayam dengan itik kehkehkeh

ada PC korang leh check facebook secara FREE kehkehkeh TAPI malas la nk lepak bawah, dalam bilik pun ada wifi laju teruk. main facebook sambil goyang goyang kaki atas katil lagi syokkk woooooo hihihii

 Hostel ini provide break1st wehooo ! TAPI kitaorang tak pernah satu hari pun brekky sini. sebabnya, pukul 6.30am dah keluar dari hostel. HAHHA kemain awal kan? kitchen ni bukak pukul 8am. so xdannnnnnn . . 

 lain lain kemudahan yang ada. ada mesin basuh juga TAPI nk basuh baju kene bayar. ahjuma tu yang akan basuh baju kita bukan kita . arraso?

ada menyediakan service letak beg if korang check out awal dan flight korang petang or malam. FREE je kalau tak silap ai heee ~

          
kitaorang berada di hadapan hostel wiiii ~
#EyuhIdaKeKorea




Direction ke Travelers A Hostel :

Kedudukan Travelers A Hostel


Kalau korang dari Incheon International Airport Seoul, Korea naik Bus Airport Limousine, korang kene turun di Station Bas yang berada di hadapan Kukdo Hotel a.k.a Best Western Gukdo. lepas tu cari Exit 4 Subways .. Kalau korang naik airport railroad dan subways je Incheon International Airport Seoul, Korea , turun di Subway Line 2 Exit 4 (Euljiro 4(sa)-ga) Line Hijau. . Okay directionnya macam ni :


 Keluar je Subway Line 2 Exit 4 (Euljiro 4(sa)-ga) Line Hijau , akan nampak tiang ni. kalau korang jumpa tiang ni. dah betul laa tu. heee ~

depan area kawasan tiang tu, korang akan nampak pemandangan ini. cam kan nama kedai walau korang tak reti nk sebut nama kedai tu hihihihi . dari sini korang jalan terus sampai jumpe lorong belah kanan yang pertama

ini lorong sebelah kanan yang pertama. korang akan nampak kedai ni. masuk dan jalan terus lagi..

 korang akan lalu kawasan parking kereta macam ni. jalan terus lagi sampai ke hujung lorong.. disitu ada simpang tiga..

 haa jalan sampai hujung sana tuu......... yang ada motor lalu tu?

 dah sampai hujung lorong , korang akan nampak kedai samsung ni depan mata, jalan menuju ke kanan okay? jalan tak berapa meter sila korang panjang panjang kan leher tengok signboard hostel yang berada di atas bangunan.... 

korang jalan terus tadi kan, alert sebelah kiri. korang akan nampakkkkkk Travelers A Hostel heeee ~ senang jek! walau kami sesatt masa nak cari tu kekekkekekke ;p




Ramai tanya kenapa tak duduk dekat Namsan Guesthouse? yang mana sangat popular dikalangan orang Malaysia yang pergi Korea. hmm bagi ai hostel tu mahal. sehari cecah RM200. kalau ikut harga agoda.com la . . Memang dekat dengan sumber shooping kehkehkeh. TAPI ai is lagi mementingkan MURAH HAHAHA since nak duduk pun 7malam kan? kayap weii kalau hostel saja kene bayar RM1400 kan? saia tak de duitttttt  ;p


Untuk Hostel/Guesthouse Bajet Murah je ni , satu malam berharga RM106.50 (harga agoda.com ketika itu) . so, kami berdua, total ni kami bahagi dua dan darab dengan 8hari kitaorang berada di Seoul... tongtong kiranya. so jadiklah penginapan selama 8hari7malam di Seoul Korea untuk seoarang di TravelersA Hostel ialah RM426.00 SAHAJA. murahhhhhhhhhhh kannnnnnnnnnnn !!!


Jom repeat Korea !!! hikhikhik



Info,
http://www.travelersa.com/
http://www.agoda.com/travelers-a-hostel




Kira kira - Bajet seorang ke Seoul Korea

8hari7malam di Travelers A Hostel = RM426.00

TOTAL RM426.00



Last Entry , jemput baca : mohon di klik :











Yang rekemen hostel/guesthouse ni!!! ,
 signature ms eida
Read More ->>

Monday, November 23, 2015

Persediaan ke Korea Musim Autumn (Musim Luruh) 2015

Persediaan ke Korea Musim Autumn (Musim Luruh) 2015  |  Entry pertama untuk Percutian Bajet ke Seoul Korea dimulakan dengan entry persediaan. Persediaan dilakukan beberapa bulan sebelum pergi.. duit dah simpan setahun. kira oklah kan? Kejap, kenapa ai pilih Autumn? bukan Winter? bukan Summer? Spring ? sebabnyaaaaa dah lama pendam cita cita nak pegang daun maple merah. boleh gitu? hihi .. Tapi orang kata, musim paling BEST nak pegi Korea ialah masa Autumn dan Spring.. orang kata laaaa .. nanti lepas ai dah tawaf empat musim, ai bagitahu yang mana paling best ok? #ehhh  ;p

belanja sekeping daun merah hiiii ~


Persediaan ke Korea Musim Autumn (Musim Luruh)   |  Persediaan antaranya barang barang yang nak dibawa ke sana. Al maklum la tak pernah pergi negara 4 musim kan? so tak tahu apa yang penting, apa yang perlu dibawak ..so selepas baca beberapa blog dan research , inilah senarai yang ai dah buat untuk keperluan ketika di Seoul nanti ;))

alamak gelap sikit. tapi still nampak kan? hihi
Check list Keperluan ke Seoul Korea


Persediaan ke Korea Musim Autumn (Musim Luruh)   |   Basically, itu lah senarai dia TAPI ada jugak yang ai tak bawak, macam Mafla, cukup memadai glove sahaja. Autumn memang sejuk kalau dipagi hari dan ketika hujan. Dua hari sebelum ai balik Malaysia, hujan je sepanjang hari. Masa tu, sejuk sampai ke tulang, sampai tak boleh berfikir . jem otak ! sebab menahan sejuk sangatttt.. nak menyorok kat mana pun dah tak tahu hukhuk ~ 

Macam raincoat bagi ai tak penting TAPI sebenarnya diperlukan ketika hujan.. masa hujan tu, eyuh siap beli payung lagi... cute comel je payung dalam 3000won. siap bawak balik Malaysia lagi !!! hikhik ~ so kalau ada raincoat sesiap dari Malaysia jimat sikit ah kan? hihi

 FRAGILE kemain hikhikhik
Orang yang jaga kaunter Air Asia ni, siap buat muka bila ai cakap nak check in payung ni kehkhekeh . tau tak orang Msia ni jimat orangnya!!! hihi



Sambal ikan bilis ai tak jadik bawak sebabnya tak boleh naik fly means tak boleh hand carry . Boleh bawak tapi kene masuk luggage ke kargo. Kitaorang tak check in luggage. konon nak jimat hihi. So korang kalau nak bawak pape makanan boleh je tapi make sure masuk dalam luggage dan check in kargo. pastu jangan lupa declare semua benda yang korang bawak okay?


Senarai barang barang yang dibawa ke Seoul:

 ai bawak stok makanan ini jek. hihihi

 ubat-ubatan


korang nampak Vicks tu? tu lah nyawa ai dekat sana, HAHAHAA, kenapa? bila kita masuk subways diaorang, satu BAU semacam ai buat ai rasa nak muntah ! 1st day naik macam cannot goo.... ai cepat2 sapu vicks ni kat hidung kat dahi. hihi. baru macam legaaa sikit dok dalam subways tu... bau apa pun tak tahu, yang pasti kurang enak ah! bau tak mandi kot? hihihi ~ so korang WAJIB bawak VICKS okay! ai kan, setiap kali nak masuk subways, dah menggelupur sapu. hikhikhik..

 Heat Pack a.k.a Pocket Warmer ni serius WAJIB!!! 
Beli dekat Daiso satu paket RM5.30 jek hihi
cara nak guna poket warmer ni : bukak plastik dia, masukkan je dalam poket. sebaik2 nya bukak plastik bila korang start keluar dari hostel, sebab boleh tahan lambat dia nak panas hihihi.. ai selalu bukak plastik masukkan dalam poket kiri dan kanan selepas keluar dari hostel dalam pukul 6.30am, nanti dekat dekat pukul 10 11am die panas lahhhh HAHHAHAHA lmbtkan?


 lip bam sangat penting. waktu sejuk, bibir cepat kering dan merekah. kang pedih, so sesiap sapu lip bam ye.... toiletries ai bawa walaupun hostel dah sedia.. tak biasa guna hostel punya hihihi

 neck pillow. disebabkan perjalan dari KLIA2 ke Seoul makan masa 6jam30minit, so aktiviti dalam flight adalah mentidoooo ZZZzzzzZZZz jek, so naik Air Asia ni faham faham jelan kan? seat tegak kemain. so neck pillow diperlukan untuk sedikit keselesaan . sedikit je tau! HAHA

yang lagi satu tu, panties pakai buang. sebelum beli ramai cakap tak selesa pakai bila nak berjalan? ai pakai ok jek hihi. mungkin ai beli jenis cotton. tapi nama je pakai buang, tapi kitaorang still bawak balik Msia jugak...... haaa sayangggggg HHAHAHHAA

*beli kat Jaya Jusco, Brand Scarlet 1 paket RM10*



 Pergi Korea, plug yang digunakan ialah dua pin tu haaa.. kalau korang beli Travel Adapter adalah sekali. Tapi cari yang dua pin tau. dan extension wayar pun ai angkut sekali, al maklum laaa banyak gadjet yang perlu di charge hehehhee 

 dan INI pun penting . Itinerary korang. ai siap kan dalam versi buku kecik A5. hee~ senang nak rujuk kesana dan kemari.. siap print maps subways.. nasihat ai, korang print segala maps, print segala voucher yang korang nak guna sesiap. macam maps ke hostel ke. voucher book hostel ke . simpan dalam satu sampul dan bawak itu okay?

(sapa nak itinerary ni boleh email ke iedand23@gmail.com - nanti ai emailkan hee~)

 INI lagi WAJIB, xde duit korang tak leh nak jalan hehe. oh yaaa, ai kan sesiap buat jadual tukaran duit heee ~ print siap siap senang nak refer bila nak shopping nanti heee...

(sapa nak jadual ni pon boleh email ke iedand23@gmail.com - nanti ai emailkan hee~ ai dah siap siapkan formula dia. korang just masukkan tukaran duit korang jek. hee ~ )




Settle masalah itu. masalah pakaian pulak HAHAHA. memang masalah sampai ke sudah tak habis habis lagi. sebab ada blog yang kata Autumn tak berapa sejuk. pakai sweater settle. ada blog yang kata sejukk .. so dia sebenarnya depends cuaca korang nak pergi tu macam mana? kene rerajin check ramalan kaji cuaca kat Seoul.... mengikut kajian, tarikh yang ai pergi tu sejuk dia cecah 8°c .. silap besar ai xde jaket tebal. sebabnya, memang sangat diperlukan bila hujan. sejuk dia lain macam. sweater sangat tak berkesan. akibatnya, kitaorang menggigil HAHHAHHA .. tapi nasib baik ada warmer sedikit sebanyak membantu memanaskan badan huuu ~ so korang, at least sediakan satu jaket tebal ye? boleh je beli dekat Seoul, tapi harga boleh tahan. ai survey dalam RM200 tapi sebenarnya dah cukup murah berbanding KL yang harga RM400 kan? hihi


Untuk percutian ke Korea selama 8hari7malam ni, ai just bawak 3helai seluar yang paling SELESA, 3helai baju ala ala sweater, 1 baju tebal, ai ada bawak inner baju 2helai , konon konon nak cover sejuk, sedikit sebanyak membantu laaa kott hihihi .. 2helai baju yang lain, ai just beli dekat Seoul sahaja... harga? cari paling murah tu pun dah lawaaa sangattt. boleh dapat 5900Won, 10,000Won, 19,000Won.. TAPI, sebaik-baiknya, korang get ready satu jaket tebal ye? sbb kadang kadang cuaca tak menentu.....


Kalau beg pulak, tak payah la bawak handbeg, melainkan korang ikut tour. macam ai jenis backpakers je, disarankan bawak bagpack. memudahkan tiap masa. kalau beg silang pun okay sebenarnya TAPI bila dah macam macam benda korang sumbat dalam beg tu, dah jadik berat. lama kelamaan bahu korang pun sakit.. so play safe, please bawak bagpack SAHAJA heee~ 


Bab kasut, pleaseee JANGAN pakai sandal, heels,TAPI seelok eloknya pakai kasut sukan. memang KAKI takkan sakit sangat.. bertutup la sebab sejuk. at least kaki tak kene dek angin sejuk hihihi... Tudung? ai ingat nak pakai tudung ala kadar jek sebab hostel tak sediakan iron. TAPI eyuh baik hati sangat waktu pergi nak tolong bawakkan mini iron ai heee ~ so ape lagi , ai pun bawak la 5helai shawls kekekkekkekee... korang ade mini iron? beli ah! online banyak jual hihi

kebanyakkan hari, OOTD ai macam ni jek. HAHAHA mana tak sejuk ye tak? kehkehkeh
Ada yang bertanya harga selalu , sini pun ai letak sekali.. dalam IG FB pun ada ;))
Kasut Cotton On : RM59
Seluar Brands Outlet RM49
Sweater HRC Seoul 54,900Won
Begpack 10,000Won



Persediaan ke Korea Musim Autumn (Musim Luruh)   |  Itu jela yang ai boleh kongsikan. kalau ada apa apa lagi yang ai teringat, ai akan update sini... Ai pergi tarikh 1hb-8hb November. time awal November, memang daun tengah merah kuning. hai laaa cantik sangattttt ;)) kenapaa Malaysia xde macam ni kan? hihi . .  Next entry ai share macam mana nak fahamkan subways di Seoul Korea okay? senang je kacang goreng... jom backpacker ke Korea ! no need tour agent. korang enjoy kehidupan Korean people . turun naik subways. turun naik tangga. enjoy sangat !!! ;))




p/s : korang , ai is ada beli sourviner untuk readers yang setia membaca blog ai. so pastikan korang keep reading my travelog ke Korea ni sebabnya dari entry entry yang akan datang, ai akan pilih the lucky one . suka takk? heee ~ dont miss !



Last Entry , jemput baca : mohon di klik :







Yang nak repeattttttt ! sapa nak ikut jom !! hihi,
signature ms eida
Read More ->>

Thursday, November 5, 2015

Kasi TEASER sikit KOREA heee ~

Annyehasayo . . . Live Update dari Seoul Korea. Wahh !! Saja nak test boleh ke idok update? Kehkehkeh... Selamat sampai di Seoul ahad yang lepas... Ramai tanya best ke Korea? Ai rasa banyak banyak tempat yang ai pernah pergi, Seoul Korea paling BEST !!! Serius tak tipu ! Korang meh ahh datang sini hee ~ Oklah nak sambung jalannn lagi.... kaki sakit TAPI still nak explore . Babai semua...


Nak gambar?
Visit my ig  Haha
@idabaharum






Last Entry , jemput baca : mohon di klik :






Yang seronok gile!!!!

signature ms eida
Read More ->>

Monday, November 2, 2015

Makan makan di Twenty N Co Shah Alam

Tempat makan BEST di Shah Alam , datang la ke Twenty N Co Shah Alam |  Bulan lepas punya cerita. ya ampun sorry lambat sangat up cerita makan makan lepak lepak di Twenty N Co Shah Alam ni. . . Bulan lepas , bulan Oktober, birthday kawan kawan rapat ai.. plan nak celebrate plus makan makan plus borak borak plus buat ketupat sekali lahhh HAHAHAHA . . tempat ni rara yang pilih. Twenty N Co Shah Alam . Kemain jauh ajak dating. tak sedap siap !!!!
 
 Twenty N Co


Ternyata tekaan ai salah. Twenty N Co Shah Alam TERsangat la cantik ! parking luas. deko deko cafe pun meletops. haishhh. sesuai sangat ni melepak berejam jam. yang paling BEST, makanan dia semuanya SEDAP SEDAP belaka. Haaa ni baru BERBALOI ai datang jauh jauh......... 
 
  di bahagian luar cafe. luas kan??

taknak duduk luar ? xpe duduk la sebelah dalam cafe. lebih cozy, rileks. siap berkusyen bagaiiii ;))

masuk masuk terus nampak pemandangan indah ni. 
tak tahu kenapa kalau nak melepak dengan kawan kawan mesti nak cari CAFE CANTIK!
sapa sama? sep!!!



Di Twenty N Co Shah Alam ni ada dua tingkat. tingkat atas untuk Private Party. Contoh macam korang nak buat event ke, nak buat sambutan birthday party ramai ramai, haaa booking la sebelah atas. lagi CANTIK !!!! siap ada satu bilik khas bagi bapak bapak smoking lagi . takkan kacau orang lain dengan asap rokok. bagus cafe ni. sampai begini sekali diaorang fikir ;)) 

Smoking Room 

Tingkat atas untuk Private Party/Event


nak sambut birthday pon boleh.... 


Haishhh biasalah blogger. sampai cafe dulu bukan nak order makan TAPI tangkap gambar dulu. HAHHAHA... lepas tu baru la terkedek kedek panggil waitress nak order, hubby jeling jeeee hikhikhik ~ Menu sini semua curlas ! Jangan risau mampu bayar ... Sekali sekala belanja perut makan sedap sedap xpe hee ;)) menu banyak sampai tak tahu nak order yang mana. semua rasa nak makan TAPI ai is tengah diet sekarang ni kahkahakhkah so kita order ?

budak tak makan dari pagi sebab simpan perut nak makan dekat Twenty N Co Shah Alam ~ yummyy!



Apa yang kitaorang order di Twenty N Co Shah Alam ?


Don Breakfast - menu diet. Ni laki rara yang order. ai ingat ai sorang je diet kekekkee.. ai tak rasa ni. takkan nk kacau lan makan kot kn? tapi ai tengok licin jee dia makan. SEDAP lewteww 
Set ni RM15 . So, korang still boleh datang break1st dekat sini. ada je menu sarapan pagi hee ~

  
Menu Mee Goreng Mamak pun ada dekat sini. TAPI, mee goreng mamak dia memey TERBAIK ah! Sedap weiiiii !! Tak sangka. Kitaorang saja order share ramai ramai ni. ya ampunn. next time boleh order ni.... sedap sangat !!! RM15 sepinggan 

yang ini pun kitaorang saja order makan ramai ramai. sharing is loving gitue! Salted Egg Chicken Wing . Sepinggan RM22. . sedap ratah macam tu jek. salad dia memang SEDAP!!! korang kalau order Mee Goreng Mamak , order sekali Chicken Wing ni. Kombinasi MELETOP!! hihi


Yang ini kak pink order untuk abg ngah, yang tak suka makan nasi. suka makan gitu gitu. Nahh Nachos & Cheese RM18.. bila datang menu ni, kitaorang terkejut. menjerit pun adee. semua macam woooooooooo.. gila besar !!! 3 orang boleh share ni beb! Sedap lak tu... haishhhh....! Kalau korang datang Twenty N Co Shah Alam just nak menu light light kan, ai rekemen Nachos & Cheese ni tau !!!


ni menu rara. Aglio Olio Seafood  RM30 . sepinggan yang besar giler. penuh dengan seafood. serius BERBALOI makannnn.... ai tengok rara macam seksa je nak habiskan .. HAHHAHA

Ni menu kak pink. pe kes diet jugak ke? hihihi ~ Set Hawaiian Chicken Burger. Ai rasa sedap set burger ni sebab kak pink makan licin HAHAHAHHA . RM25

hehe ~ yang ni ai punya. Set Deep Fried Salmon. ada salad. ada fries. diet tak? HAHAHHAHHA. Serius. salmon sedap giler ah !! tiga ketul tak cukup.. nak lima boleh? salad tu salad tuuuuu haishh sedapppppp........... ai suka makan salad. Salad di Twenty N Co Shah Alam paling SEDAP ai pernah makan heeee ~ rekemen order set ni tau korang ! RM35 sepinggan ;))


menu untuk abg long. kak pink orderkan dia Set Twenty Platos Seafood. RM25. ini sedap jugakkk. mengah jugak abg long nak habiskan. serius cakap. portion makanan di Twenty N Co Shah Alam ni semuanya besar besar belaka. pls datang dengan perut kosong tau tau

untuk hubby, ai WAJIB orderkan dia set yang ada nasi juga heee ~
Set Twenty Platos Beef RM20


Untuk minuman kitaorang order?

untuk anak anak kak pink
Nuts N Cream RM14
Cookies N Cream RM14

Minuman Rara dan laki dia hihihi
Purple Hazzy RM14
Mojito Incognito (bebelit la lidah nk sebut air kau rara!) RM12

ni minuman tuk kami laki bini. kemain HOT !
Caramel Machiato HOT with 3D art RM12
 Latte Machiato HOT with 3D art jugakkk RM9



Kitaorang makan makan , borak borak. . main tukar tukar rasa makanan. hihi. seronok pulak. hee ~





Lepas dah kenyang sikit, mula la keluar suprise kami untuk kak pink sempena birthday dia pada 12Oktober2015 yang lepas. kemain terharu bagai kak pink. hati tisu betul laaa ahkak ai yang sorang ni HAHHAHHA... tak habis habis cakap, terima kasih terima kasihhh hihihi ~ untuk cake, ai just pilih apa yang ada dalam chiller Twenty N Co Shah Alam . . hari tu ada cake ini ;

Rara punya idea tulis macam ni .. hee ~ korang pun boleh request macam  ni. kitaorang siap nyalakan lilin suruh kak pink tiup. tapi nyanyi dulu heee ~

Cake Rara pilih . Triple C Cake

Cake yang ai pilih. Nutella Cheese Tart.
Sedap hoiiiiiii


 tak salah mengembirakan orang disekitar kita ;))



idea tukar tukar hadiah ni kak pink yang punya idea ! dengan ai ai sekali terbabittttt HHAHAHA.. nasib laa sapa dapat hadiahhh ai is. hihihii. . 


Thank you Kak Pink & Rara untuk ahad yang indah hee. makan makan lepak lepak. suka ! nanti lepak lagi yekkkkk heee ~



Instagram:@twenty.co
Address: 
Twenty & Co
G-15, Plaza Azalea, Seksyen 14 Shah Alam, Selangor
Call : 03 5524 2020
Landmark: 
Belakang Darul Ehsan Medical Centre [DEMC]
Waze: Plaza Azalea
GPS: Jalan Pelaburan Shah Alam
OPERATION HOURS
Monday - Thursday 10:00am - 12:00am
Friday, Saturday & Public Holiday 10:00am - 2:00am
Available for private events on Everyday




Yang pasti akan datang sini lagi hihihi jom korang??
signature ms eida
Read More ->>
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page