Tuesday, December 22, 2015

Lunch di Zawara Coffee Bangi Sentral

Last weekend, ai sempat lunch di Zawara Coffee yang terletak di Bangi Sentral. Cawangan Zawara Coffee ni banyak daaa. nama pun dah makin famous. tapi sedap ke makanan dia? jom laa kita terjah hee ~ so ai ajak #coffeebuddy pergi sekali . apesal tak hubby? dah hubby tak mo pergi. kehkeh tapi ai tapau gak laa untuk hubby. . #istewiimithaliiii   ;p

 after order dekat kuanter, diaorang akan bagi buzzle ni. lepas makan dah ready, kita kene amik sendiri dekat kaunter. self servis temanya. mana nak tahu makanan kita dah siap? tu peranan buzzle ni. dia akan berbunyi bergegar. mohon bangun dari tempat duduk dan ambil makanan sendiri ye? sebiji konsep korean cafe. heee ~

       
 ayuh pekena !

 hello buddy !


Kitaorang sampai sebelum pukul 12tengah hari. so cafe tak berapa ramai orang. selamat. sebab dengar citer, Zawara Coffee ni selalunya fullhouse.. kadang tu kene buat booking tempat dulu, kalau walk in petang petang memang susah nak dapat tempat duduk. manjang je penuh hihi. TAPI serius la, orang memang tak putus putus datang makan dekat Zawara Coffee ni . makin petang makin ramai orang. ai tengok penuh sokmo jek.. So, korang kalau nak pergi, make sure datang awal sebelum lunch hour ataupun make a booking 1st okay?

 jenis jenis cup untuk coffee


Apa yang ai order?

Buffalo Wings RM15
Soft Shell Crab Burger RM23
Butterscotch Machiato Iced RM12
Coffee Butterscoth Frappe RM12
Churros with Ice Cream RM15
Skinny Coffee Latte Iced RM10 *take away for hubby
Cheese Meltz Burger RM15 *take away for hubby

*sorry sini xde menu nasik yek!*

 the menu

 walau gambar tak berapa cantik, tapi percayalah SEDAP sangat semua !!!
# maafkan lah Samsung mega ai, nanti ai beli iphone kompem gambar letops uols! HAHA


serius memang sedap semua makanan dia. try la makan burger soft crab tu memang terbaik ah! krap krup krap je ase.. eyuh makan chicken wings, nampak macam sikit je tapi sedap kenyang lah jugakk.. no wonder cawangan Zawara Coffee bersepah sepah dimana mana ada. hee ~ memang sedap. . ! rekemen korang datang melepak makan kat sini. Tapi harga? standard la kan kalau makan dekat cafe cafe macam ni. sekali sebulan boleh la. HAHAHA


 nah harga harga menu dia



Yang bestnya di Zawara Coffee ni tak de dikenakan GST. xde service charge. ahh legaaaaa hihi. puas hati makan sini. next time boleh jadik port melepak sebab berjam gak ah kitaorang melepak dekat sini. orang kiri kanan dah berganti tapi kitaorang still kat sini HAHHAHAH




Info:
Zawara Coffee
3-27-01, Jalan Medan Pusat Bandar 8,
Bangi Sentral, Seksyen 9,
Bandar Baru Bangi, 43650 Selangor

Operation Hour
Jumaat & Sabtu 9am-12am
Ahad-Khamis 9am-11pm

26 comments:

  1. xde service charge??
    best la duk lepak kat sini..hiihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. best !!! legaaa xde. tapi agaknya lama lama ade lah tu GST huhu

      Delete
  2. i rasa x lama lagi zawara coffee ni kena dah GST... pasal sales naik sbb ida review kedai dia... hehehehe :-P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahhaha . patut zawara kene bagi ida satu cawan kopi kahkahkah!

      Delete
  3. Singgah pagi...
    sedapnyaaaa....

    ReplyDelete
  4. bila r nk pi.. dekat dah tp x drop by pun..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah dekat sangat dah ty. putrajaya dgn bangi. kene curik sikit masa tu hehehhee

      Delete
  5. Alaaa.. knape tak ambk gmbr deco cafe tu... nak gak tgk.. tp mmg dah aim nak ke sini... ehhehehe... #ProjekHipster

    ReplyDelete
    Replies
    1. xde deco sangat pun. setakat dinding bata jek ahhahahahha....

      Delete
  6. tak pernah try menu lain.. hari tu try speghetti keras sikit, so avoid that kalau datang lain kali. tak surelah kalau diorang dah improve.. will come again and try menu yang ida try ni pulak lah. oh btw, try kedai sebelah pun best jugak (jheart and soul). udang besau besau!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohh ida ade terperasaan kedai heard n soul tu. next time! hehehee

      Delete
  7. Soft shell crab.. sedapnya hoiiiii

    ReplyDelete
  8. oh tq dear info.. x berani lg masuk. xtau sbb pe. hahahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. try la.. ok je café die. sedap. kopi sedap hehehehe

      Delete
  9. nampak sedap tapi jauhhhhhhhhhh huhuhuhu

    ReplyDelete
  10. besttt baca blog ida boleh tau kedai2 makan yang rare...kalau ida tak review ni tak tao pon kewujudan kedai ni...terokkknya aku mcm dalam tempurung! hewhewhew~

    ReplyDelete
  11. dah pg jugak kat bukit jelutung .. oklahkan menu² dia... nak datang lg hahahaa ...

    ReplyDelete
  12. Alaaaa x pernah try, nt leh lah cuba. nk gak lepak lepak kopi kopi xo xo. hahahaha. cc : Diya Nadiya.

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page