Tuesday, December 8, 2015

Kedai Kopi di area KL | Three Little Birds Coffee @Sentul

Kedai Kopi di area KL |  Three Little Birds Coffee  |  Sejak balik dari Korea, gila kopi tak habis habis.. Korang nak tahu, dekat Seoul Korea, berlambak Cafe Coffee, selang satu kedai pun ada. lapan hari kitaorang kat sana, setiap hari akan masuk satu cafe coffee.. minum kopi je dah berpuluh puluh hengget habis HAHHAHAHA

jemput minum kawan?


Balik je Malaysia, ai is dok search cafe-cafe coffee yang BEST BEST. rupanya berlambak cafe coffee ala Korean dekat Malaysia ni. kita tak pernah amik port langsung pun. hihi. so, ai is ajak my #CoffeeBuddy pergi melepak di salah satu Cafe Coffee di KL. kita pergi dekat dekat je dulu. heee ~

 
Kedai Kopi di area Sentul, KL |  Three Little Birds Coffee  | Terletak di Sentul D7, tempat dia cantik sangat ! sunyi......... tak serabut....... wifi FREE kehkehkeh ;p okay lah kalau kita nak melepak sini dengan kawan kawan, nak small celebration pun okay. .Three Little Birds Coffee ni ada tiga cawangan, di Sentul, Desa Park dan Sri Petaling..

the menu

tempat duduk di luar

siap ada kolam dekat tepi situ. chill chill dengar bunyi air, nyamaaaaaaaaaaaaan

rileks je, sejuk mata memandang 


Three Little Birds Coffee  |  tak ade sangat heavy menu. just light light jek.. ada masa untuk break1st dan lunch.. kitaorang datang pukul 12.30pm, so tak sampai lagi masa untuk lunch which is pukul 1pm, tapi xpe la, kita order sandwich je laaa.. #dietsikek

the brunch
Dark Mocha for her RM14
Dulcey Mocha for me  RM14
Steak Sandwich for me RM13
2pcs (Grasshopper Slice & Jaffa) for her RM6

my #CoffeeBuddy for #CoffeeHunting
EyuhIda&Kopi


Review jujur dari ai, siyes, coffee die memang TERBAIK! please order dulcey mocha okay? tak cukup secawannnnnn, nak tigapuluhjuta cawan boleh? ;p ke tak de ke jual serbuk dulcey mocha? kuikuikuiii . . . Steak sandwich? tak berapa kene dengan tekak  , tapi disebabkan lapar sangat, habis jugak steak dia, roti tak habis kehkehkeh.. 2pcs coklat tu SEDAP !! tapi kecik nau nau, tak cukup maaaaaaaaaa... ada menu lain juga, tapi tak sempat nak order, next time boleh repeat lagi heee ~ agak agak ade gosip panas, kita datang sini lagi ye eyuh? kikikiki


Info :
Three Little Birds Coffee
G-19, Bangunan Perdagangan D7,
Jalan Sentul, 51000 KL

Facebook : Three Little Birds Coffee
Website : Three Little Birds Coffee


Macam mana nak pergi sini? korang search Jalan Sentul D7. Three Little Birds Coffee ni berada di dalam bangunan tersebut. ground floor je .. parking? masuk je bawah bangunan. Parking FREE ;)) 

Selamat Mengopi korang !







Yang next cafe mana pulak ye?
signature ms eida

18 comments:

  1. bestnyeeee kopi..ila pun sukeee kopi..alaaa sri petaling dekat je..tp bile la dpt pegi smata2 nk minum kopi tu..hurmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe .. ida memang semata mata dating minum kopi kehkeh

      Delete
  2. Peminat coffee...
    nanti nak try laaaa...:)
    nampak menarik je tempat nie...

    ReplyDelete
  3. ini kat bangunan senget benget tu kan. hehari lalu sini..tapi tak pernah la masuk... tmpt2 org high end je ni :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. bangunan senget? alamak xpasti hihi... high end ke kekda? macam sunyi jeee hahahaha

      Delete
  4. saya peminat kopi! macam sedap jeee... boleh lah try lepas ni.. wohoo!

    ReplyDelete
  5. Ooo.. Ni korean punya ehh... Ingtkan hipster... Hehehe.. Aku skrg smue nak hipster... Hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahahah nnti aku cari hipster bgi ko review k. hehehe

      Delete
  6. sedapnyaaaa kopiiiiii..nak kopi satu da hahahaahha

    ReplyDelete
  7. Syok layan suasana santai mcm ni kan dik...tenang je rasa...

    ReplyDelete
  8. aku dh komen td, ntah lepas ke tidak. choii lah tenet aku ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ade je komen ko. hahahha sabar raaa sabarrrr

      Delete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page