Monday, November 2, 2015

Makan makan di Twenty N Co Shah Alam

Tempat makan BEST di Shah Alam , datang la ke Twenty N Co Shah Alam |  Bulan lepas punya cerita. ya ampun sorry lambat sangat up cerita makan makan lepak lepak di Twenty N Co Shah Alam ni. . . Bulan lepas , bulan Oktober, birthday kawan kawan rapat ai.. plan nak celebrate plus makan makan plus borak borak plus buat ketupat sekali lahhh HAHAHAHA . . tempat ni rara yang pilih. Twenty N Co Shah Alam . Kemain jauh ajak dating. tak sedap siap !!!!
 
 Twenty N Co


Ternyata tekaan ai salah. Twenty N Co Shah Alam TERsangat la cantik ! parking luas. deko deko cafe pun meletops. haishhh. sesuai sangat ni melepak berejam jam. yang paling BEST, makanan dia semuanya SEDAP SEDAP belaka. Haaa ni baru BERBALOI ai datang jauh jauh......... 
 
  di bahagian luar cafe. luas kan??

taknak duduk luar ? xpe duduk la sebelah dalam cafe. lebih cozy, rileks. siap berkusyen bagaiiii ;))

masuk masuk terus nampak pemandangan indah ni. 
tak tahu kenapa kalau nak melepak dengan kawan kawan mesti nak cari CAFE CANTIK!
sapa sama? sep!!!



Di Twenty N Co Shah Alam ni ada dua tingkat. tingkat atas untuk Private Party. Contoh macam korang nak buat event ke, nak buat sambutan birthday party ramai ramai, haaa booking la sebelah atas. lagi CANTIK !!!! siap ada satu bilik khas bagi bapak bapak smoking lagi . takkan kacau orang lain dengan asap rokok. bagus cafe ni. sampai begini sekali diaorang fikir ;)) 

Smoking Room 

Tingkat atas untuk Private Party/Event


nak sambut birthday pon boleh.... 


Haishhh biasalah blogger. sampai cafe dulu bukan nak order makan TAPI tangkap gambar dulu. HAHHAHA... lepas tu baru la terkedek kedek panggil waitress nak order, hubby jeling jeeee hikhikhik ~ Menu sini semua curlas ! Jangan risau mampu bayar ... Sekali sekala belanja perut makan sedap sedap xpe hee ;)) menu banyak sampai tak tahu nak order yang mana. semua rasa nak makan TAPI ai is tengah diet sekarang ni kahkahakhkah so kita order ?

budak tak makan dari pagi sebab simpan perut nak makan dekat Twenty N Co Shah Alam ~ yummyy!



Apa yang kitaorang order di Twenty N Co Shah Alam ?


Don Breakfast - menu diet. Ni laki rara yang order. ai ingat ai sorang je diet kekekkee.. ai tak rasa ni. takkan nk kacau lan makan kot kn? tapi ai tengok licin jee dia makan. SEDAP lewteww 
Set ni RM15 . So, korang still boleh datang break1st dekat sini. ada je menu sarapan pagi hee ~

  
Menu Mee Goreng Mamak pun ada dekat sini. TAPI, mee goreng mamak dia memey TERBAIK ah! Sedap weiiiii !! Tak sangka. Kitaorang saja order share ramai ramai ni. ya ampunn. next time boleh order ni.... sedap sangat !!! RM15 sepinggan 

yang ini pun kitaorang saja order makan ramai ramai. sharing is loving gitue! Salted Egg Chicken Wing . Sepinggan RM22. . sedap ratah macam tu jek. salad dia memang SEDAP!!! korang kalau order Mee Goreng Mamak , order sekali Chicken Wing ni. Kombinasi MELETOP!! hihi


Yang ini kak pink order untuk abg ngah, yang tak suka makan nasi. suka makan gitu gitu. Nahh Nachos & Cheese RM18.. bila datang menu ni, kitaorang terkejut. menjerit pun adee. semua macam woooooooooo.. gila besar !!! 3 orang boleh share ni beb! Sedap lak tu... haishhhh....! Kalau korang datang Twenty N Co Shah Alam just nak menu light light kan, ai rekemen Nachos & Cheese ni tau !!!


ni menu rara. Aglio Olio Seafood  RM30 . sepinggan yang besar giler. penuh dengan seafood. serius BERBALOI makannnn.... ai tengok rara macam seksa je nak habiskan .. HAHHAHA

Ni menu kak pink. pe kes diet jugak ke? hihihi ~ Set Hawaiian Chicken Burger. Ai rasa sedap set burger ni sebab kak pink makan licin HAHAHAHHA . RM25

hehe ~ yang ni ai punya. Set Deep Fried Salmon. ada salad. ada fries. diet tak? HAHAHHAHHA. Serius. salmon sedap giler ah !! tiga ketul tak cukup.. nak lima boleh? salad tu salad tuuuuu haishh sedapppppp........... ai suka makan salad. Salad di Twenty N Co Shah Alam paling SEDAP ai pernah makan heeee ~ rekemen order set ni tau korang ! RM35 sepinggan ;))


menu untuk abg long. kak pink orderkan dia Set Twenty Platos Seafood. RM25. ini sedap jugakkk. mengah jugak abg long nak habiskan. serius cakap. portion makanan di Twenty N Co Shah Alam ni semuanya besar besar belaka. pls datang dengan perut kosong tau tau

untuk hubby, ai WAJIB orderkan dia set yang ada nasi juga heee ~
Set Twenty Platos Beef RM20


Untuk minuman kitaorang order?

untuk anak anak kak pink
Nuts N Cream RM14
Cookies N Cream RM14

Minuman Rara dan laki dia hihihi
Purple Hazzy RM14
Mojito Incognito (bebelit la lidah nk sebut air kau rara!) RM12

ni minuman tuk kami laki bini. kemain HOT !
Caramel Machiato HOT with 3D art RM12
 Latte Machiato HOT with 3D art jugakkk RM9



Kitaorang makan makan , borak borak. . main tukar tukar rasa makanan. hihi. seronok pulak. hee ~





Lepas dah kenyang sikit, mula la keluar suprise kami untuk kak pink sempena birthday dia pada 12Oktober2015 yang lepas. kemain terharu bagai kak pink. hati tisu betul laaa ahkak ai yang sorang ni HAHHAHHA... tak habis habis cakap, terima kasih terima kasihhh hihihi ~ untuk cake, ai just pilih apa yang ada dalam chiller Twenty N Co Shah Alam . . hari tu ada cake ini ;

Rara punya idea tulis macam ni .. hee ~ korang pun boleh request macam  ni. kitaorang siap nyalakan lilin suruh kak pink tiup. tapi nyanyi dulu heee ~

Cake Rara pilih . Triple C Cake

Cake yang ai pilih. Nutella Cheese Tart.
Sedap hoiiiiiii


 tak salah mengembirakan orang disekitar kita ;))



idea tukar tukar hadiah ni kak pink yang punya idea ! dengan ai ai sekali terbabittttt HHAHAHA.. nasib laa sapa dapat hadiahhh ai is. hihihii. . 


Thank you Kak Pink & Rara untuk ahad yang indah hee. makan makan lepak lepak. suka ! nanti lepak lagi yekkkkk heee ~



Instagram:@twenty.co
Address: 
Twenty & Co
G-15, Plaza Azalea, Seksyen 14 Shah Alam, Selangor
Call : 03 5524 2020
Landmark: 
Belakang Darul Ehsan Medical Centre [DEMC]
Waze: Plaza Azalea
GPS: Jalan Pelaburan Shah Alam
OPERATION HOURS
Monday - Thursday 10:00am - 12:00am
Friday, Saturday & Public Holiday 10:00am - 2:00am
Available for private events on Everyday




Yang pasti akan datang sini lagi hihihi jom korang??
signature ms eida

21 comments:

  1. Salam perkenalan dari follower ke 1293 :)

    Makanan semua menyelerakan...tempat tu plak rasa gi tak nak balik cantik giler decoration...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahha aah rasa mcm xnk balik. nk lepak sampai malam heeeeeeeeeee

      Delete
  2. bestnyeeeee..i is teringinnnn nk pegiii :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom kita pergiiiiiiiiiii... ida rasa nk repeattt heeeeeee

      Delete
  3. oohh sedapp ehh kat sini..
    kene try jugak niii..
    hari tu mmg nmpak kedai ni cantik

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah sedappp... next time singgah ehh heeeeeeee

      Delete
  4. HAHAHAHAHAHHA bestnyaaaa mee mamak!!! nak nak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sudah laa pergi tak ajak orang ari tu!! HAHHAHHAA

      Delete
  5. Perghhhh tergoda sangattt dengan makanan tu.. Berbunyi dah perut ni tengok.. Nyummm nyummm

    ReplyDelete
    Replies
    1. nyumm nyumm ina.. datang sini nanti k? heeeeeeee

      Delete
  6. Assalamualaikum Eida,
    banyaknya info menarik yang boleh dikongsi di sini... in shaa Allah akak akan jadikan blog ini sebagai rujukan untuk bercuti, car tempat makan yang best. Tq for sharing dear!

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam, tq akak sudi bca blog ida dan jadikkan panduan heee...

      Delete
  7. eh rasa mcm dah komen..tapi tak de ke hahhahahaha..eh kat rara..eh lupa hahahhahahaah..tenkiuuu daaa..makan busat yg bestttt

    ReplyDelete
  8. Akak! Sy nak tanyaaaa sikit boleh? Kalau nak tempah bilik utk private party tu, kena bayar ke tak? And boleh tak decoration kita punya partyplanner yg uruskan? Maknanya kita nak sewa tempat dia je and ofkos la makan mkanan dia. Hahahahaha and boleh tak bawak mkanan dr luar masuk dlm tu? Huhu sy plan nak buat birthday surprise kat sini 😀

    ReplyDelete
    Replies
    1. call kedai yee sbb akak tak tahu bukan manager die hihiiihi

      Delete
  9. Nmpk mcm menarik. Nak booking ni.

    ReplyDelete
  10. Nmpk menarik. Nk booking la

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page