Thursday, October 22, 2015

Travelog Ke Korea ke Ida?

Wuhuuuuuuuu ~ dah nak sampai masanya ai fly ke Seoul Korea, my bucket list ! Wohakk ! Lama sangat peram cita cita nak sampai Korea. akhirnya termakbul ;)) belum fly lagi dah teruja, korang kasi chance lah ye? mak enon teruja lebihhh  ;p cuma ai is sedih bila, Korea bukan dihati hubby.. anti sangat Korea, ai is pun tak tahu kenapa? Rasanya Korea lagi cantik kot? typikal manusia xsuka Kpop , semua pun jadik TAK suka sekali kot? HAHAHAH ahh lantakk, nanti ai is tayang dekat hubby The Other Side of Korea heeee ~ but ai still ada partner in crime ke Korea.. sapa? tunggu laa.. yee ni minah GILA Kpop ;)) ;p . . This time, kami travel ke Korea berdua-duaan sahaja. Kata orang, berdua lebih baik puiii ~ #terimakasihsayangizinkanayangpergi  hihi

 trip kali ni kita naik Air Asia jekk hihi



Tak sampai dua minggu lagi .. perasaan? seghonokkkk ya amattt !  persiapan itinerary dah SIAP sepenuhnya. ai google sepenuhnya. . dalam masa lima bulan ai siapkan itinerary ni. harap harap TAK sesat kat bumi Kpop tu. hihi.. bukan apa, kitaorang tak guna travel agent pun, ni semua perancangan main redah sendiri.. hanya bergantung info info yang dicari.. matilah nakkkk .. copy paste info info dari semua blog akak abang yang dah pernah pergi Korea. korang sangat membantu !! Thank youuuuu !! Info dalam blog korang sangat sangat membantu since seketul seketul HARGA/INFO/DIRECTION korang tulis.. ada tu siap lukis lagi semula direction.. ai is sukaaaaaaaaaaaaaaaa ;)) you are THE REAL TRAVEL BLOGGER ! muah cikit ! korang nak tahu sapa? ni ai list kan yekk ;))


Panduan Blog Travel ke Seoul Korea

1. Jari Manis Travel
2.  A Traveller's Note
3. Skampung
4. My Life, My Thoughts, My Dreams
5. Kura Kura Yang Slow


Bagi ai, korang yang nak ke Seoul Korea, baca je lima blog ni, settle. korang pasti dapat gambaran macam mana, bagaimana, kenapa dan lain lain. heeee.. ~ Lima blog ni memang berjuta kali ai terjah nak korek tahu pasal Korea heeeee.... lagipun saat diaorang bercerita dalam blog tu feel dia sampai dekat ai, macam ai travel sekali dengan diaorang je rasa. haih. suka la baca blog macam ni. korang suka tak? heee.. A BIG CLAP for them yeahh ! nanti kita travel sama boleh? #ehhh  hihi

 
web check in SETTLE !



Apa lagi ehh? Korean WON pun dah tukar. . MAHAL gila ! Menyesal tak sudah tak tukar awal awal. hukhukhuk.. berapa bajet ai bawak ke Korea? nanti ai is buat satu entry khas okay? sekarang tengah pening nak bawak baju apa je. since beg pun seketul kecik je, tak boleh bawak banyak baju nanti beg berat sapa nak bawak? badang kecik ai dah la tak ikut. . ada yang ai seret jek bagpack je kalau dah tak mampu sangatt HAHAHHAHA. pening jugak nak fikir baju yang sesuai untuk negara empat musim ni. huuu ~ Since ai pergi di kala Autumn Season, jenuh gak laaaa.... takut membeku je kat sana. HAHHA over!

 
selama setahun ai mengumpul dengan kaedah menyampul ni. huhu. dah cukup masa kita tukar WON, jom flyy................ gigih ke idok selama setahun? nak travel kan? kumpul lah! duit tak datang bergolekk yekkk.. hihihi




Apa apa pun, ai is terujaaaaaaaaaaaaa sampai rasa nak masuk poket doraemon je terus pergi ke tarikh fly tuh! kekkekkee... korang jom sama sama teruja !! hihi .. jangan miss ye baca Travelog Ke Korea Ke Ida ni? hikhikhik



Last Entry , jemput baca : mohon di klik :








Yang TAK SABAR !!!
signature ms eida

21 comments:

  1. Huyooo happy travel dear.. take care!

    ReplyDelete
  2. bestnyaaaa......tak sabarrr jugak nak bace entry pasal Korea by Ida...huhuhuhuhu

    ReplyDelete
  3. ikutttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt hahhahahahaha eh cukup pnjg tak komen tu da..nak ikuttt da..nak ikuttttt

    ReplyDelete
  4. nak ikuttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt okey lg panjang dari kak diya hahahhahhahhahahaa.....terharu akak dik persiapan setahun buh dlm sampul fink sampai naik lunyai sampul tu...berjasa betul sampul tu kan dik...takpe hubby tak mau pi janji dia restu ida pi selamat balik pun selamat...cpt lah gi dik hahahhaha

    ReplyDelete
  5. Erkk... kalau aku g aku nak cari geng runnning man... hahahhaa

    ReplyDelete
  6. BEST DAAA! aku suka kegigihan ittew!

    ReplyDelete
  7. happy holiday ke korea..jgn lupa minum susu pisang yg sedap kt korea..akak smp sudah tk sempat nk mengarang cite holiday di korea

    ReplyDelete
  8. Jelesnyaaa. Nak ikut!! Wahhhhh. Nak pergi vacay juga

    ReplyDelete
  9. Bestmya..teringin sgt nk pegi korea...huhu

    ReplyDelete
  10. waa... best! i pon x minat sgt kpop2 ni... but i like their cultural heritage & history n am sure banyak tempat2 cantik dan menarik kat sana...have a nice trip ieda!

    ReplyDelete
  11. mmg gigih betul ni .. sampai sampul pink lunyai... blog akak pun dah bersawang lama x menulis kikikiki .. ni baru mula balik. nanti karang entry best² tau psl korea.. ai is jeles hokeyyyy lagi² kalau gambar ohsem.. tp nak jgk baca .. bg inspirasi .. kihkihkihkih ...

    ReplyDelete
  12. wah.. best yer ke Korea kita,
    Nasib kumpul satahun, kalau kmpul 2 tahun ke mana kita agaknya ye !!
    hahahaa..

    ReplyDelete
  13. suke tgk semangat ida..tp ila xleh btl nk kumpul2 duit ni..last2 mesti tarik balik..hurmmm..cer bg tips sket..

    ReplyDelete
  14. Have a safe journey my lovely frenz...cikyuh n dayah....jgn lupe souvenir utk titeww..

    ReplyDelete
  15. @ashleyna

    salam sis, boleh share tips dan cara2 kumpul duit utk travel? baca blog sis buat saya teruja nak travel juga. tp tak tahu mcmana nak menyimpan. harap sis sudi share sedikit ilmu :) TQ!

    ReplyDelete
  16. wah bestnya..saya yg merancang nak ke sana next year.rasa tak saba plak nk ke korea.. amik aura dulu ler baca blog ahkak ida dulu hihihihi

    ReplyDelete
  17. Sis... Sy nk g korea thn dpn.. Mntk email itinerary dan jadual pertukaran wang kt email ni plzz... elminho@yahoo.com

    ReplyDelete
  18. Sis... Sy nk ke korea thn depan.. Mntk email itinerary dan jadual pertukran wang kt email ni blh x.. elminho@yahoo.com

    ReplyDelete
  19. Sis... SY nk ke korea tahun dpn... Mntk email itinerary dan jadual pertukaran wang kt email ni boleh... elminho@yahoo.com

    ReplyDelete
  20. Thank you very much for sharing information that will be much helpful for making coursework my effective.

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page