Monday, October 5, 2015

Masakan Kampung Sedap di Ummiza Cafe

Masakan Kampung & Oriental yang Sedap di Ummiza Cafe  |  Serius ai tak tipu bila ai cakap SEDAP memang SEDAP lah jawapnya. Semua lauk pauk dari Ummiza Cafe memang kene dengan tekak melayu asli ai hewhewhew ~ Ummiza Cafe yang terletak di Kampung Jenderam Hulu ini menyediakan sarapan pagi dan hidangan makan tengah hari yang pasti TIDAK mengecewakan. ;))

 
Ummiza Cafe di Kampung Jenderam Hulu, Sepang


Ummiza Cafe yang beroperasi setiap hari kecuali hari Ahad, dari jam 7pagi sehingga 3petang sahaja. Datang waktu malam, memang Ummiza Cafe TUTUP. sila lah pulang dengan hati yang lara disamping perut kelaparan kekkekkkee ;p 

 kawasan dalam cafe. BERSIH



ada surau disediakan. BAGUS



Ummiza Cafe juga ada menyediakan perkhidmatan katering. Haa boleh la sesiapa yang berada di kawasan sekitar untuk menempah . TETAPI, tempahan hanya diambil hanya untuk 300 orang dan kebawah sahaja. Ini kerana kekurangan kakitangan. Juga diingatkan, peralatan katering dan pengangkutan TIDAK disediakan. Mohon di ambil makanan di kedai sendiri..

  Bersama tulang belakang Ummiza Cafe
Usahawan muda ;))

Untuk tempahan katering :
Puan Nor 019-668 2069
Cik Ain   011-1060 2569

 
Sabtu yang lepas, kami, Blogger dari Kelab Blogger Ben Ashaari berpeluang membuat Food Review di Ummiza Cafe. Sebanyak 17 jenis lauk yang di hidangkan. percaya tak korang, semuanya SEDAP! ini bukan auta tapi FAKTA. ini bukan bodek tapi JUJUR ikhlas dari hati heee ~

 Hidangan kuih muih untuk sarapa pagi di Ummiza Cafe

 Sambal belacan dan ulam ulaman

 Sambal Ikan Bilis

 Sayur tumis

 Sup Cendawan

 Masak Gulai Siput Sedut

 Gulai Pucuk Ubi

 Gulai Rebung

 Kari Daging campur Kentang

Sambal Udang Petai

 Ayam kampung masak Lemak Cili Api

 Ayam Kicap Berlada

 Ayam Masak Merah

  Ayam Goreng

 Asam Pedas Ikan

 Ikan Keli Berlada

 Ikan Kembung Berlada

 Ikan Goreng


Amacam korang? terliur kan? Masakan kampung ala ala ibu kita masak dengan kasih sayang tu.. sedapp sangat ! Sapa yang rindu masakan ibu di kampung? leh lah datang menjamu selera di Ummiza Cafe ;)) Kitaorang lunch di Ummiza Cafe . rasa macam nak amik penuh satu pinggan. hey diet ketepi sikit boleh? ;p lepas dah makan satu pinggan siap main ratah ratah lauk. tak cukup dengan tu, siap TAPAU lagi? nampak takkkkkkkkk. sedapnya sampai sanggup ketepikan ego untuk menapau. KAHKAHKAHKHA  ;p


 Lunch di Ummiza Cafe

Owner sangat baik hati bagi kami TAPAU ! hihi



 Kenyang Alhamdulillah... 
Kami, Blogger dari Kelab Blogger Ben Ashaari mengucapkan setinggi tinggi time kasih to Ummiza Cafe .. Semoga bisness makin maju ! Aminnn ;)) Korang semua jemput singgah makan... dap dap ~









Info :
Ummiza Cafe
Alamat             : No. 229, Batu 29, Kampung Jenderam Hulu, Sepang
Waktu Operasi : Setiap hari kecuali AHAD CUTI  , 7pagi sehingga 3petang
Instagram         : www.instagram.com/ummizacafe








Yang pasti akan REPEAT lagi, yummy !
 signature ms eida

9 comments:

  1. wahhh siap tapau..memang sedapppp masakkan nya...

    ReplyDelete
  2. sedapnyaa masak lemak tuuuuu...Allah....x keruan tgk

    ReplyDelete
  3. amboi , menyelerakan nyaaa tengo gambar2 akak post ni .
    cantik2 ~~

    ReplyDelete
  4. Ahahahha geng tapau...sedap lazat sampai teringat2...arghhhhhhhh

    ReplyDelete
  5. terliur tengok menu2 dia.. sedapnyeee... tapi jauh nye nak gi.. hehe..

    ReplyDelete
  6. Waaa.. best nyer gathering .. lepas tu makanan semua mengamcam original masakan melayu huhuu.. hebat :D

    ReplyDelete
  7. wahhhh..siap tapau kawww..hahaha

    ReplyDelete
  8. pernah lalu, tapi xsinggah. next time boleh singgah tgo review mkanan yg meriah

    ReplyDelete
  9. asallll akk tak tau boleh tapauuu..bencilaaaa...nnt kita repeat lg tau..tggu abg blk..teringat rebung dia..adoii sedappnya

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page