Monday, October 26, 2015

Harga Tiket Flight ke Korea

Okay marilah kita bercerita mengenai Tiket Flight ke Seoul Korea terlebih dahulu.. Tiket flight dibeli pada Januari 2015. Nak perginya November 2015. nampak? 11 bulan menanti. sikit lagi nak genap setahun huuu ~ berjanggut menunggu sabau ajela...
 
 Confrimed ke Korea kita weeeeeeee~



Tips : Tiket Flight Murah >>> beli la awal awal  ;)) . . Ingat lagi time tu ai sedang berhoneymoon di Bali , gatal sangat tangan bukak Website Air Asia, tengok tengok tarikh yang ai nak ada MURAH, terus laju laju pm Eyuh, terus capai kata sepakat JOM BELI !!! thanks to my sister yang tolong belikan tiket since ai xleh terima TAC number di hp since berada di Bali. hukhuk


Berapa harga tiket flight?
Ai memilih 1hb November - 8hb November 2015 untuk Autumn Fever  ! #minggu depan je hihi
ai is menyimpan hajat di dalam sudut hati nak bermain dengan daun hijau kuning merah hihi ~

#Percutian Bajet ke Korea 2015
#EyuhIdaKeKorea 


ada sesiapa yang sama fly dengan kitaorang takkk? hee
RM688/person


Murah tak? tak sangat kan? orang dedulu pergi Korea dapat lagi murah tiket. sobs. redho ini jelaaa yang mampu dibayar untuk dua ketul budak perempuan berlibur di Bumi Kpop nanti hihi ~ Tapi itu baru Harga Flight SAHAJA belum campur segala add ons yang ada. . takkan la tak add on meals? jenuh la perut menahan lapar dalam flight selama 6jam++ tu weiii. saiaaaa tak kuaddddd ;p . dan juga luggage. saiaaa nak shopimmmmmm pleaseeeeeeeeeeee  ;p

so berapa segala add ons ?


tambah lagi RM256 untuk dua orang 






Makanya , 
Ini Kira kira bajet untuk ai seorang ke Korea yekk :

Harga Flight RM688/seorang
Add ons meals (pergi dan balik)  RM15 (Nasi Lemak) + RM15 (Nasi Ayam)
Luggage (balik sahaja) 25kg/RM99
Total Harga Flight ke Seoul, Korea selama 8D7N ialah RM817.00/person







p/s: macam biasa, nak tengok gambar gambar LIVE UPDATE dari Korea nanti,
korang leh la follow media sosial ai hee~

FB : Ida Baharum
IG : @idabaharum



Last Entry , jemput baca : mohon di klik :







Yang TAK sabar nak pergi yeayyy !!! doakan dapat pergi yekk hihi  ;p
 signature ms eida

17 comments:

  1. smoga slamat pegi & pulang...enjoyyyy korea

    ReplyDelete
  2. happy holiday ida!!!!! selamat berposing sakan yeeeeaaahhh!

    ReplyDelete
  3. have fun there.
    Selamat pergi, selamat balik.

    Akk tak berapa minat nak pergi Korea.
    Tapi, tu ari akk dah janji ngan anak buah akak, kalau SPM dia score semua A (12A - sekolah agama), akk nak bawak dia pergi korea.
    Sbb dia amat lah peminat KPOP ni.
    Dulu ms UPSR akak janji ngan dia PSP - dan mmg dia dapat straight A.
    Smpai skrg ada lagi PSP tu.
    Kali ni sure dia pegang kekata akk tu jugak. Hihi.
    Jadi, nanti akk rujuk blog eda je lah yer. Hiks...

    ReplyDelete
  4. Good sharing here dik...lepas ni akak kena hafal tiket rege 688 je utk sorang...huhhhhhh tiup kuku ntah bila nak pi tak tau hahahha tunggu bulan Jan 2016 lah usya...adik 1 Nov tu tak lama lagi dah hoooreyyyyyyyyyy autumm la cantik

    ReplyDelete
  5. bestnyaaaa....aku plak tak sabar..hehehe

    ReplyDelete
  6. wahhhhhh..bestnyeee koreaaaaaaaaa..happy holiday ida!!

    ReplyDelete
  7. I managed to secure a ticket to Seoul Korea last year with the price of RM420 per pax jek. And i don't have to wait any longer as the flying date was just less than a month before the date that we had purchased. Mcm coincidence. Itu pun lepas dapat info dari member2 travel blogger. On laptop terus purchase. Tak pikir panjang.

    Anyway have fun! I love the food tooooo!

    Btw, kalau sempat, pergi la ke DMZ. Tak ramai Malaysian ke sana tapi kena tawakkal lar. So boleh tgk serba sedikit kehidupan orang North Korea.

    ReplyDelete
  8. Selamat berangkat..enjoy Korea puas2 hehehe. Harga tiket tu standard dah mcm gitu rasanya. Kalau dpt lagi murah tu mmg lucky sgt..huhu

    ReplyDelete
  9. wah best! selamat bercuti dayah! nak FM :P

    ReplyDelete
  10. Sgt seronokkk ai is jelezzz....enjoyy your journey!!

    ReplyDelete
  11. tahun depan kemana ida niiiiiii hahhahahahaha hashtag jihan

    ReplyDelete
  12. Hai.. Nak tanye , saye tak faham dgn air asia ni , hihi kalau kite tk add on luggage tu kan , kite tk boleh check in luggage ke? Pls help me ๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‚

    ReplyDelete
  13. Wah bestnya sy teringin nak pergi...agakx2 bajet rm1500 cukup tak..๐Ÿ˜”

    ReplyDelete
  14. Hai. Boleh tak emailkan saya you punya itinerary (secara details) dengan overall bajet? email lucianaliza@yahoo.com

    ReplyDelete
  15. hi assalamualaikum kak ida...saya tieyra..sebenarnya tujuan saya menghantar komen ini nk ajak kak ida pergi ke korea..kedengarannya agak pelik sbb akk x knl saya tapi saya baru berusia 15 tahun..ibu bapa saya pada waktu tersebut agak sibuk jadi ibu saya suruh cari teman utk teman pergi kesana...maklumlah 15 tahun baru nk pergi luar negara kena ada org 18 tahun ke atas...saya hendak pergi pada 19-25/12/2016 ..sbb hotel saya sudah membuat tempahan maklumlah agak excited sedikit..harap kak ida dpt membalas komen ini..

    ReplyDelete
  16. hi assalamualaikum kak ida...saya tieyra..sebenarnya tujuan saya menghantar komen ini nk ajak kak ida pergi ke korea..kedengarannya agak pelik sbb akk x knl saya tapi saya baru berusia 15 tahun..ibu bapa saya pada waktu tersebut agak sibuk jadi ibu saya suruh cari teman utk teman pergi kesana...maklumlah 15 tahun baru nk pergi luar negara kena ada org 18 tahun ke atas...saya hendak pergi pada 19-25/12/2016 ..sbb hotel saya sudah membuat tempahan maklumlah agak excited sedikit..harap kak ida dpt membalas komen ini..

    ReplyDelete

Kalau suka, komen la...
S AY A N G uolss !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2015 JIAKREATIFELT. All rights reserved. | Sign in | Top of Page